BK MLADA BOLESLAV
16. 3. 2010 | Štěpán Tomš

Boleslav nestačila na Kometu a klesla znovu na dno

UDR, úterý 16. 3. 2010
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Hokejisté Bruslařského klubu nedokázali navázat na nedělní vítězství nad Karlovými Vary a podlehli na domácím ledě Brnu 2:3. Hosté si vypracovali rozhodující náskok v průběhu druhé třetiny, který mírnil deset minut před koncem Lehikoinen. Ani bušení na brněnské hradby při power-play nepomohlo. Kladno vyhrálo a posunulo se o bod před Boleslav.
Ml. Boleslav: Schwarz – Duben, Frolo, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Kasík, Šterbák – Bahenský, Sýkora, Handlovský – Pabiška, Král, Sup – Fabuš, Macho, Boháč – Nouza, Vrbata, Gajovský
Kometa Brno: Hovi – Bičánek, Houdek, Novák, Ovčačik, Mojžíš, Richter, Kempný, Zubíček – Erat, Dopita, Dlouhý – Hubáček, Divíšek, Procházka – Brabenec, Huml, Šindel – Ludvík, Meidl, Varaďa
Branky a nahrávky: 16. Jindra (Pabiška, Král), 49. Lehikoinen (Macho) – 15. Divíšek (Hubáček, Novák), 22. Ovčačik (Novák, Procházka), 35. Šindel (Richter, Mojžíš). Rozhodčí: Zubzanda, Pešina – Prchal, Kis. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2720.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo příjemněji pro Brno, neboť už ve druhé minutě zahrávalo přesilovku. V ní se ale dostal k zakončení paradoxně domácí Duben. Boleslav se v poklidu ubránila. První obrovskou šanci ke vstřelení gólu zahodil v 5. minutě Král, když dokázal sám před Hovim trefit pouze jeho beton. Následně si vyzkoušeli početní výhodu i Boleslavští a pořádně v útočném pásmu vířili prach. Hovi však zlikvidoval jak nebezpečnou teč Fabuše, tak dorážku Macha. A po střele Lehikoinena i další Fabušovu teč.

V 10. minutě vyřešil zaváhání Žabky Schwarz, kryl i přesilovkou střelu Erata a nepříjemnou ránu Bičánka. Na druhé straně mířil Král z pohotové otočky znovu jen do betonu. Pak odešel na trestnou lavici podruhé v zápase Richter, jenže udeřila místo Boleslavi ve vlastním oslabení Kometa. Nejprve vypíchl Divíšek puk Královi a nikam se nehnal, ale při druhé brejkové situaci v úniku 2 na 1 prostřelil Schwarze nad lapačku. Boleslav vyrovnala nakonec ve třetí přesilovce. Na konci kombinace Pabiška – Král stál přesně mířící Jindra. V závěru první části si před Hovim neporadil Gajovský.

Druhou třetinu odstartoval nedovoleným zákrokem Frolo a poslal Boleslav do čtyřech, ale už za dvacet čtyři sekund ho vrátil zpět na střídačku povedenou tečí Ovčačik. Okamžitě po buly se domácí rozjeli na zteč, jenže Fabuš dorážel neúspěšně. Naproti likvidoval Schwarz střelu Hubáčka se štěstím. Nepřesný výrok rozhodčích znamenal vyloučení Boháče, které Brno nepotrestalo.

Středočechům spadla do klína po háčku Procházky na střílejícího Kasíka a zdržovaní Brabence přesilovka 5 na 3, která trvala sto sekund, ale domácí ji trestuhodně zahodili. Hovi kryl jen dva pokusy Jindry od modré. Kometa tak šla do dvoubrankového trháku poté, co puk trefil Šindela, který puk zpracoval a překonal potřetí Schwarze. Brněnský střelec se z branky příliš neradoval, protože ještě doznívala bolest po Richterově projektilu. Vyloučený Kempný mohl jen sledovat, jak Boháč selhal před odkrytou bránou a Sup z otočky trefil Hoviho.

Přesilovka Boleslavi v úvodu poslední třetiny trvala jen čtyřicet sekund, než byl vyloučen Sýkora. Domácí tým byl prakticky celou třetí třetinu aktivnější, však také musel být. Jenže střelci dlouho troskotali na brankáři Hovim. Puk za záda finského gólmana dostal od modré čáry až Lehikoinen, jehož gól padl také v početní výhodě. Jako polití živou vodou začali bruslit boleslavští hráči a Králova formace byla blízko vyrovnání. Brňenská branka ale dva otřesy v základech ustála.

Žabka se netradične nadechl k individuální akci, prosmýkl se kolem mantinelu a zakončil. Zdálo se že úspěšně, ale rozhodčí u videa rozhodl opačně, nicméně alespoň přesilovku domácí obránce vytěžil. Ta zůstala nevyužita a hosté stále bránili těsný náskok. Vyloučení Supa domácí přečkali bez problémů, Brňané totiž zvolili opatrnou hru. Poslední šance na vyrovnání přišla v čase 58:34, kdy byl vyloučen Dopita a domácí odvolali brankáře. Bránu ostřelovali neúspěšně Jindra s Machem. Hosté předvedli několik zákroků na hranici pravidel, jenže další vyloučení přišlo až dvě vteřiny před koncem, což bylo pozdě.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.