BK MLADA BOLESLAV
2. 4. 2010 | Jitka Čechová

V zápase o nic zvítězilo Kladno

UDR, pátek 2. 4. 2010
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. – Tak trochu v duchu exhibičního utkání se nesl zápas předposledního kola play-out mezi Mladou Boleslaví a Kladnem. Bruslařský klub už má baráž jistou a do duelu za něj tak zasáhlo celkem šest juniorů. A i když tomu skóre po první třetině ještě nenapovídalo, po té druhé už bylo celkem jasné, že zápas skončí také veskrze exhibičním výsledkem - 5:6.
Ml. Boleslav: Valent (29. – 40. Klimíček) – Žabka, Čížek, Frolo, Jiruš, Lehikoinen, Kasík – Gajovský, Vrbata, Sup – Bahenský, Nouza, Handlovský – Loskot, Kubeš, Ferebauer – Lenc, Jiránek, Sajdl
Kladno: Cikánek – Kameš, Kaberle, Toman, Mrázek, Kužel, Šmach, Mudroch, Dlouhý – Melka, Patera, Diviš – Valský, Kalla, Bílek – Bělohlav, Stieler, Kuchler – Procházka, Gengel, Frolík
Branky a nahrávky: 19. Vrbata (Sup), 29. Vrbata (Gajovský), 35. Jiruš (Žabka, Nouza), 42. Bahenský (Žabka), 58. Handlovský (Žabka, Nouza) – 9. Melka (Dlouhý), 23. Gengel (Melka, Frolík), 27. Gengel (Frolík), 29. Stieler (Procházka, Šmach), 31. Diviš (Kaberle), 55. Kalla (Kameš, Toman). Rozhodčí: Homola, Jeřábek – Guth, Rittich. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 580.

Komentář

V úvodu utkání se střelou z mezikruží blýskl Ferebauer, mířil však příliš vysoko. Nemastnému neslanému začátku zápasu mnoho chuti nedodalo ani vyloučení na straně Kladenských. Okenáři domácí za jejich neschopnost dostat se do pásma částečně za asistence štěstěny potrestali – po střele Dlouhého se puk odrazil od mantinelu rovnou na hůl volného Antonína Melka. S nebezpečným nahození Kaberleho od mantinelu si Valent poradil.

Mladoboleslavští po inkasované branci přidali, po křížné přihrávce Jiruše nedokázal přesně zamířit Jiránek. O chvilku později zase Lehikoinen tak dlouho míchal s pukem, až sám sebe vytlačil ze střelecké pozice. V 16. minutě mohli hosté vést už o dvě branky, špatné rozehrávky Valenta se ale nikdo z Kladenských nechopil. Krátce před závěrem třetiny pak přišla akce boleslavské momentálně první formace – střelu Supa Cikánek vyrazil před sebe, odkud ji David Vrbata dorazil do sítě.

V úvodu druhé dvacetiminutovky hráli Boleslavští v početní výhodě, ale skoro se zdálo, žádná přesilovka neexistuje. Jako kdyby se tím domácí opět snažili pobídnout soupeře. Ačkoliv se šel sudí poradit s videorozhodčím, gól Ladislava Gengela nakonec uznal. A Gengel posléze řádil znovu. Nejprve se sám hnal na Valenta, který ho v tomto případě ještě vychytal, pak se ale k nehlídanému kladenskému útočníkovi dostal kotouč podruhé. Vrbatovi se pak sice podařilo snížit, s pukem si před Cikánkem parádně pohrál a nakonec jej zvedl do horní části klece, poté ale hrálo opět prim Kladno.

Po lehké střele Davida Stielera Valentovi puk propadl mezi betony a boleslavský gólman rozhořčeně odjel na střídačku. A Klimíček, brankář juniorů, na svůj extraligový křest za A tým nečekal dlouho – proti střele Richarda Diviše, který vymetl pavučinky v pravém horním rohu, neměl šanci. Hosté se ve své jízdě na horské dráze zastavili sami. Nezvládli tlak domácích ve dvojnásobné přesilovce a už ve čtyřech kapitulovali po dělovce Valdemara Jiruše od modré. Tím brankové hody prostřední dvacetiminutovky skončily.

Na začátku třetí třetiny se mezi boleslavské tyče vrátil Valent a jako kdyby mu chtěl Cikánek na druhé straně kluziště ukázat, že nešťastné a hloupé góly nepouští jen on, a kapituloval po nahození Zdeňka Bahenského, které mu doslova prolétlo rukavicí – a to dokonce v kladenské přesilovce. Boleslavští se tak znovu dostali na pouze jednogólovou ztrátu a hnáni tímto částečným úspěchem se stále houževnatěji snažili procpat až k Cikánkovi.

Se skóre ale Boleslavi nepomohla pohnout ani série vyloučených, ani závar, který se podařilo vyprodukovat Bahenskému a Nouzovy. V 55. minutě Kladenští strhli vedení výraznější měrou opět na svou stranu. Z pravé strany pálil Jaroslav Kalla a Valent pouze chňapl do prázdna. Jenže Boleslavští si nepřestávali říkat o závěrečné drama, víc než dvě minuty před koncem stahoval na 5:6 Lukáš Handlovský. Domácí se ale nakonec rozhodli ani neodvolávat Valenta z branky.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.