BK MLADA BOLESLAV
4. 4. 2010 | Tereza Janovská, Jitka Čechová, Tereza Janovská

Na závěr play-out vezou Boleslavští prohru z Varů

UDR, neděle 4. 4. 2010
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y - Mladoboleslavští hokejisté jsou nejspíš rádi, že mají tuhle utrápenou část sezony za sebou. V posledním zápase play-out na ledě karlovarské Energie inkasovali po jedné brance v každé třetině, aniž by sami nějaký gól vsítili. Teď už jim nezbývá nic jiného, než střádat energii a psychické i fyzické síly na baráž.
K. Vary: Sáblík - Němec, Černý, Shmidt, Loginov, Prošek, Mucha, Nosek, Hluchý, Košťál, Hřebejk, Skuhravý, Pech, Kumstát, Zucker, Melenovský, Balázs, Budínský, Skladaný, Cyganov, Čachotský
Ml. Boleslav: Schwarz (32. Valent) - Jindra, Lehikoinen, Čížek, Kasík, Kubeš, Duben, Ferebauer, Frolo - Bahenský, Handlovský, Vrbata, Gajovský, Pabiška, Vrba, Macho, Nouza, Boháč, Loskot, Král
Branky a nahrávky: 13. Němec (Skuhravý), 28. Balazs (Cyganov, Schmidt), 43. Čachotský (Cyganov, Balazs). Rozhodčí: Mikula, Šír - Bryška, Čech. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3046.

Fotogalerie

Komentář

První větší šanci pro domácí vytvořil ve dvanácté minutě Balász, který zpoza branky přihrál najíždějícímu Čachotskému. Ten však z dobré pozice minul klec. Další akce karlovarských útočníků již skončila lépe. Při signalizovaném trestu střílel Skuhravý od modré. Jeho střelu Schwarz ještě vyrazil, ale pouze na hůl Ondřeje Němce, který přesnou ranou poprvé v dnešním zápase rozvlnil sítě hostující klece.

Další branku mohli domácí přidat o čtyři minuty později. Střela Kumstáta se odrazila od boleslavského brankáře na hůl Skuhravého, který z bezprostřední blízkosti vypálil. Schwarz si však poradil nejen s touto střelou, ale i s dorážkami Skladaného a Pecha.

Prostřední část hry začali znovu lépe domácí. I ve vlastním oslabení dokázali Schwarze v bráně trochu potrápit, ale stav se měnil až ve dvacáté sedmé minutě. Cyganov přihrál do levého kruhu volnému Davidu Balászovi, který šikovnou střelou zvýšil náskok o dvě branky.

V polovině zápasu z brány odstoupil Marek Schwarz a jeho místo v bráně zaujal Michal Valent. Spolu s ním však odešel na trestnou Handlovský, a tak měl Valent ihned z počátku plné ruce práce. S novým brankářem však přišli i nové šance a odhodlání na straně hostů. Do útoku se dostal Pabiška, jeho střela jen těsně minula pravou tyč Sáblíkovy brány. O chvíli později se ve vlastním oslabení dostel ke střele Frolo, jehož odraženou střelu ještě dorážel Nouza, ale na skvěle chytajícího Sáblíka nevyzrál.

Energetici v posledním dějství nenechali svého soupeře ani rozehrát a už se stav měnil znovu. Tomáš Čachotský nejdříve obehrál Vrbu a poté vystřelil z prostoru v pravém kruhu. Valent na jeho rychlou střelu neměl žádnou šanci reagovat.

Mladá Boleslav se snažila vsítit alespoň čestnou branku, což se málem podařilo Frolovi. Ten svou dělovkou z mezikruží karlovarskému brankáři pořádně zavařil. Avšak z protiútoku to byly znovu Karlovy Vary, kteří mohli vsítit další branku. Zucker si šikovně najel před bránu, přihrál volnému Hřebejkovi,jehož střela se jen odrazila od Valenta znovu k Zuckerovi. Ten však při zakončení byl faulován Lehikoinenem.

Ohlasy trenérů

Jan Tlačil, trenér BK Mladá Boleslav: "Nedůrazem před brankou jsme v první třetině poskytli domácím šanci ke skórování. Ve druhé třetině jsme měli hodně šancí, ale bohužel naše koncovka je opravdu velice špatná. Ve třetí třetině se zápas jenom dohrával."

Václav Baďouček, asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary: "My jsme splnili to, co jsme si předsevzali. Rozloučili jsme se s našimi fanoušky vítězstvím, protože víme, že si s námi letos hodně vytrpěli. Sezona určitě nebyla povedená, ale tak to někdy v životě i ve sportu chodí, že ne vždy se všechno podaří. Chtěl bych všem lidem, kteří dnes přišli a kteří chodili v hojném počtu po celou sezonu, poděkovat. Zejména za to, že nám zachovávali přízeň, přestože jsme jim tu radost nedělali. Budeme se snažit příští sezonu polepšit."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.