BK MLADA BOLESLAV
29. 10. 2010 | Tomáš Vacho, Jitka Čechová, Tomáš Vacho

Střelecká impotence Boleslavi pokračuje. V Třinci čtyři góly inkasovala, nedala ani jeden

16. (TV), pátek 29. 10. 2010
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Trápení Bruslařského klubu nebere konce. Středočechům nepomohl ani impulz v podobě nového trenéra a Miloš Holaň si tak prošel určitě nikterak příjemnou premiérou na jejich lavičce. Úvod utkání s Třincem sice pro Mladoboleslavské nehovořil nijak špatně, hlavně ve druhé třetině se ale všechno vrátilo zpátky do vyjetých kolejí, v jakých se Boleslav pohybuje už několik zápasů. Doba, za kterou se Středočeši gólově neprosadili, se tak protáhla už na děsivých 270 minut.
Třinec: Hamerlík – Richter, Krajíček, Hudec, Zíb, Lojek, Hořava, Vágner, Hrabal – Peterek, Bonk, Kohn, Růžička, Květoň, Adamský, Polanský, Polák, Orsava, Varaďa, Hrňa
Ml. Boleslav: Schwarz – Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben, Čížek – Milroy, Divíšek, Boháč – Loskot, Vrbata, Matějovský – Bahenský, Gajovský, Nouza – Kupec, Belay, Handlovský
Branky a nahrávky: 19. Růžička (Orsava), 22. Polanský (Polák, Varaďa), 35. Bonk (Varaďa), 54. Bonk (Hudec, Lojek). Rozhodčí: Mikula, Husička - Novák, Bryška. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2748. Střely na branku: 35:22.

Komentář

Duel 16. kola proti sobě postavil mužstva, kterým se v posledních kolech příliš nedařilo, což se projevilo i na atraktivitě prvního dějství. Oceláři sice mohli jít do vedení již v šesté minutě, kdyby Martin Adamský trefil poloodkrytou svatyni, jenže to bylo z hokejové krásy nadlouho vše. Pomalé tempo, poměrně častá vyloučení na obou stranách a celkově ospalá atmosféra vůbec neodpovídala tomu, že utkání se hraje před televizními kamerami.

Nepohledná plácaná trvala až do devatenácté minuty, v jejímž průběhu třinecká ofenzíva předvedla první pohlednou akci, která také rovnou skončila první brankou. Zasloužil se o to zejména Jakub Orsava, který zavezl kotouč do útočné třetiny a ideálně nabil Martinu Růžičkovi, jehož rána překonala do té doby bezchybného Schwarze.

Nutno dodat, že vedení Ocelářů bylo zasloužené. Navzdory vlažnému začátku obou celků byli celou první dvacetiminutovku mírně aktivnější. Nový lodivod Boleslavi Miloš Holaň svému mužstvu o přestávce zřejmě naordinoval změnu taktiky, která viditelně přinesla značné oživení předních řad. Paradoxně to však byli Oceláři, kdo znovu zvednul ruce nad hlavu. Dvaadvacátá minuta se totiž stala šťastnou pro Jiřího Polanského, který dokonale zužitkoval Polákovu příhru.

Boleslav se k dobré příležitosti dostala až v polovině zápasu, v té ale Darell Hay Hamerlíka nepřekonal. Za dalších pět minut se potvrdilo, že hosté začínají vystrkovat drápky, důkazem čehož byla žel neproměněná tutová šance Tomáše Divíška, který se po naskočení na led z trestné lavice ocitl před osamoceným Hamerlíkem. To bylo vodou na mlýn pro dvojici Václav Varaďa – Radek Bonk, která ihned z následného protiútoku využila zmatku při střídání soupeře a po několikanásobné výměně kotouče zvýšila na 3:0.

Kdo očekával, že posezení obou celků s trenéry o druhé přestávce přinese nějakou zásadní změnu pro třetí třetinu, ten musel být zklamán. Hosté z města automobilů si prakticky nedokázali vytvořit žádnou lepší šanci, notná dávka minut z hrací doby byla navíc odehrána v jejich obranném pásmu. O emoce se tak postarali rozhodčí, kteří okolo padesáté minuty učinili několik více či méně nešťastných rozhodnutí na obě strany, čímž rozvášnili aktéry na obou střídačkách.

Ani tato emocionální vložka však nenarušila scénář s výhradně třineckým rukopisem. V padesáté čtvrté minutě navíc zdecimovaný soupeř nedokázal ubránit další z mnoha třineckých přesilových her a skóre se zásluhou Radka Bonka vyšplhalo již na čtyřbrankový rozdíl. Tato branka již byla tečkou za tímto utkáním, ve kterém Třinec zvítězil jednoznačným výsledkem 4:0.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň, trenér BK Mladá Boleslav: "Měli jsme hned v úvodu přesilovku, ale tu jsme bohužel nevyužili. Pak tam z naší strany přišla spousta zbytečných vyloučení. To nás srazilo dolů. V závěru první třetiny jsme inkasovali, v úvodu té druhé jsme dostali další gól a Třinec pak už utkání kontroloval. My jsme si to dnes ale zbytečně sami zkomplikovali."

Břetislav Kopřiva, asistent trenéra HC Oceláři Třinec: "Uklidnil nás první gól. V úvodu druhé třetiny jsme přidali druhou branku a pak jsme utkání kontrolovali. Přesto jsme tam měli nějaké výpadky ve hře, pořád máme rezervy v obraně. Dneska to bylo sice daleko zodpovědnější než v Pardubicích, ale je pořád na čem pracovat. Nebylo to bez chyb."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.