BK MLADA BOLESLAV
31. 10. 2010 | Jitka Čechová

Boleslav řekla dost svému střeleckému trápení, nastartoval ji gól Padělka

17., neděle 31. 10. 2010
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Z odhodlání, s jakým Mladoboleslavští vstoupili do utkání s Budějovicemi, bylo patrné, že i vzdor tragické bilanci posledních utkání rozhodně nemíní jen tak složit zbraně. Tím spíš před vlastním publikem. Impuls sice musel přijít vlastně tak trochu zvenku, gól jihlavského Padělka z páté minuty ale i tak splnil svůj účel a Bruslařský klub si hodně zvedl sebevědomí, které ještě narostlo po dorážce Bahenského. Budějovice snížily v závěru první třetiny na 1:2 gólem Kašpaříka. A to bylo také ze střeleckého arzenálu utkání vše, finální skóre se tak vlastně utvořilo už v první dvacetiminutovce.
Ml. Boleslav: Schwarz – Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben – Mikulík, Divíšek, Matějovský – Padělek, Boháč, Vrbata – Bahenský, Tvrdík, Nouza – Milroy, Loskot, Kupec – Handlovský
Č. Budějovice: Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Tůma, Novák, Šulc, Jank - Šimánek, Mikeska, Pletka - Gulaš, Langhammer, Květoň - Martynek, Kašpařík, R. Pšurný - Mertl, Červený, Podlešák - Kuchejda
Branky a nahrávky: 5. Padělek (Vrbata), 13. Bahenský (Nouza, Tvrdík) - 18. Kašpařík (Tůma). Rozhodčí: Hodek, Souček - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:9, Gulaš (CEB) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3280. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Boleslav musela sice už v první minutě utkání hasit šanci Mikesky, pak ale začala hrát první housle ona. Tím spíš, když se Budějovičtí nechali poměrně brzy vyloučit. V přesilové hře si domácí celek nepočínal vůbec špatně, vytoužené branky se ale Středočeši dočkali až po jejím vypršení. Posila z prvoligové Jihlavy Aleš Padělek ukončil boleslavské bezgólové trápení po hrozivých 274 minutách. Jihočeši se pokoušeli o odpověď, střela Vydareného zpoza hráče ale Schwarze nezaskočila.

Boleslavští si počínali dobře i v oslabení, unikající Vrbata dokonce donutil hráče soupeře taktéž k faulu. Ve 13. minutě se navíc po pádu – ležící přitom na břiše – prosadil Zdeněk Bahenský. Následovala tříminutovka, kdy byli na puku silnější hosté, z čehož také nakonec pro Budějovické vykrystalizovalo snížení na 1:2. Pavel Kašpařík sice najel do Schwarze, což zapříčinilo, že se sudí jel poradit s kolegou u videa, branku ale nakonec uznal. Hosté hráli v závěru třetiny přesilovku, domácí obrana je ale nepustila ani k jediné střele.

V úvodu druhého dějství se svou snažili prosadit hlavně hosté, střela Gulašiho olízla boční síť Schwarzovy klece. Jihočechy přibrzdilo vyloučení, v početní výhodě se k zakončení prodral Mikulík, Kovář si ale s jeho atakem poradil. Když byl Mountfield opět v pěti, zkusil Schwarzovu pozornost Gulaš. Na druhé straně zase hrozil po objetí branky Padělek, brankář soupeře puk schoval s menším výskokem v náručí. Obrovskou šanci, která zvedla domácí publikum ze sedadel, měl Nouza, který dostal přesnou přihrávku zpoza branky rovnou mezi kruhy. Vystřelil ale rovnou do Kováře.

V oslabení Boleslavi si Jihočeši se soupeřem pěkně zatočili v jeho obranném pásmu, obětavé pády a šikovně vložené hole zastavili všechno, o co se Mountfield pokusil. Obzvlášť dorážka Šimánka si užuž klestila cestu mezi Schwarzovy tyče. O další atak na Schwarze se postaral střelec první budějovické branky, tentokrát se ale do něj pořádně obul Jindra. Na trestnou lavici odešli oba, Kašpařík ale se čtyřmi minutami. Početní výhoda toho Mladoboleslavským mnoho nepřinesla. Naopak v závěru třetiny faulovali v krátkém sledu nejprve Vrbata a poté Žabka, z čehož Budějovice vyšly s 99 sekundami hry pět na tři.

Na začátku třetí třetiny zbývala Budějovicím ještě téměř minuta z dvojnásobné přesilovky a Boleslavští se tak velice nezvykle stavěli na buly do středu kluziště jen ve třech. Bránící trojici se povedlo tlak ustát a k ničemu zásadnějšímu vlastně ani soupeře nepustit. Že to Budějovicím v tomhle případě nevyjde, začínalo být jasné v momentě, kdy zcela nesmyslně fauloval Mikeska. Ani tahle změna počtu hráčů na ledě ale změnu stavu nepřinesla.

Jihočeši mohli zabrat po vyloučení Jindry, namísto toho ale po pár vteřinách fauloval Snopek. Budějovičtí navíc své hokejky neuhlídali ještě jednou a protentokrát z toho bylo dvacet vteřin dvojnásobné přesilovky pro domácí celek. Ten i v tak relativně krátkém čase stačil vyslat na Kováře hned několik dělovek od modré, všechny šly ale vedle. Už za klasického počtu hráčů to na hostujícího brankáře zkusil z bezprostřední blízkosti Nouza, puk zmizel mezi Kovářovými betony. Brzy nato hrála Boleslav znovu v pěti proti třem, tentokrát 31 vteřin. Nejblíže brance byla v momentě, kdy si puk do vlastní sítě málem srazil Podlešák. V závěru se hosté pochopitelně pokoušeli o tlak, sudí ale odpískal faul Gulašovi. Ten si to vzal natolik osobně, že si to namířil namísto na trestou lavici raději rovnou do kabiny. Budějovice nakonec odvolaly gólmana, ale ani to už nic na skóre neměnilo.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň, trenér BK Mladá Boleslav: Hráčům musím poděkovat za bojovnost, fanouškům za to, jak při nás stáli. Prolomili jsme střelecké trápení, hráči podali skvělý výkon. Vyhrát nad Českými Budějovicemi v této době, kdy mají velkou formu, je vynikající.

Milan Kupka, asistent trenéra HC Mountfield: Utkání jsme si prohráli sami v první třetině, ve které jsme domácím dovolili vstřelit dva góly. Nepomohlo nám snížení, domácí si výsledek pohlídali.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.