BK MLADA BOLESLAV
21. 11. 2010 | Jitka Čechová

Boleslavští ztratili zápas s Plzní až ve třetí třetině

23., neděle 21. 11. 2010
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté nastoupili do zápasu poprvé od momentu, kdy se dozvěděli, že přijdou o 22 bodů, oproti tomu Plzeň už v pátek hrála proti Kladnu. Kdo od svěřenců trenéra Holaně čekal nějaký psychický, a tím pádem i herní, propad, ten se mýlil. Středočeši drželi po většinu zápasu vedení na své straně, Plzeň vyrovnala až v první minutě poslední dvacetiminutovky na 3:3. V té třetí pak přišel střelecký koncert, který ale tentokrát nedirigovali domácí. Mladá Boleslav prohrála s Plzní 4:7.
Ml. Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Čížek, Lehikoinen - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Loskot, Gajovský
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Hanzlík, Benák, Dresler, Modrý, St. Pierre, Slaney, Frolo - Vostřák, Kovář, Vlasák - Lammers, Straka, Johnson - Duda, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Lev, J. Heřman
Branky a nahrávky: 11. Pabiška (Tvrdík), 19. Hrdel (Žabka), 25. Divíšek (Pabiška, Žabka), 56. Macho (Hrdel, Nouza) - 15. Modrý (Straka), 40. Straka (Vlasák, Hanzlík), 41. Kovář (Hanzlík, Straka), 51. Heřman M. (Lammers), 54. Straka (Vostřák), 56. Kovář (Vlasák), 59. Duda. Rozhodčí: Fraňo, Hribik, - Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:7, Hay (MBL) a Dvořák (PLZ) oba 5 min. + OT do konce utkání za hrubost. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3910. Střely na branku: 30:41.

Fotogalerie

Komentář

Ještě před začátkem utkání byl Tomáši Divíškovi předán dres s číslem 500 – to je totiž počet utkání, kolik odehrál v české nejvyšší soutěži. Bruslařský klub vkročil do utkání aktivněji, očividně se snažil použít techniku "jsi doma, tak na soupeře pořádné vlétni". Úvod duelu ale přinesl taky spoustu nepřesností, a tak se žádná vyložená gólovka neobjevila až do třetí minuty, kdy Indiáni nechtěně namazali Machovi. Ten byl však příliš překvapen na to, aby se rozjel po nečekaně široké dálnici vedoucí až k Salfickému.

Byla to i tak Boleslav, kdo otevíral skóre utkání. V 11. minutě využil Lukáš Pabiška hned první přesilovku, kterou domácí hráli. Jen o chvilku později byli diváci svědky bitky s parametry zámořské NHL. Pustili se do sebe Hay s Dvořákem. Duel vyhrál kanadský bek, do kabin ale pochopitelně odpochodovali oba dva. Středočeši ustáli 59 vteřin dlouhé oslabení. Částečně taky proto, že donutili faulovat taky plzeňského Johnsona. Ve hře čtyř proti čtyřem vyrovnal Jaroslav Modrý. Indiáni ale nakonec první dvacetiminutovku přeci jen prohráli. Se štěstím a nějakým tím odrazem se totiž prosadil ještě Zbyněk Hrdel

Druhá třetina přinesla možná ještě lepší hokej než ta první. O něco lépe začali tentokrát hosté, s tutovkou Lammerse si ale poradil výborný Valent a o slovo se brzy začali hlásit opět i Boleslavští. Nadvakrát zkoušel pozornost Salfického Bahenský, neuspěl ale ani jednou. Dva za sebou následující tresty Plzeňských už ale branku přinesly. Tomáš Divíšek neměl se zakončením velkou potíž a taky to dal svým klidným postojem ostentativně najevo.

Boleslav byla v laufu. Nouza zkoušel své štěstí z bekhendu, Boháč to zase zkoušel tlakem po ledě. Na druhé straně narazil Duda na hokejku Jindry, Vostřák, který pálil zpoza hráče, měl také smůlu. Převaha se postupem času začala přelévat zase spíš na hokejky Indiánů, vše ale ve velké pohodě a klidu pochytal Valent. Ten na konci druhé třetiny Boleslavi zachránil reputaci a nakonec i vedení, i když už jen nejtěsnější možné. Po vyloučení Nouzy a Jindry byl totiž proti zakončení Martina Straky zcela bezmocný.

Plzeňští dohrávali přesilovou hru z druhé třetiny, kterou stihli po 38 vteřinách ještě navíc využít. Šikovná teč Jana Kováře znamenala srovnání skóre. Boleslav se znovu pokusila vrátit do hry, inkasovaná branka jí ale očividně podkopla nohy. Divíšek si sice obhodil Hanzlíka, on sám ale za kotoučem už neprošel, neuspěl ani Vrbata se svým blafákem do bekhendu.

V 51. minutě pak přišel obrat Indiánů. Martin Heřman trefil přesně růžek branky, proti takové střele zůstal Valent bezmocný. A následovala další rána pro domácí Středočechy. Sudí se sice po střele Martina Straky musel jít poradit s videorozhodčím, nakonec se shodli, že puk do branky prošel někudy mezi Valentovými betony. A boleslavský brankář kapituloval nakonec ještě pošesté. Napoprvé si sice s Janem Kovářem ještě poradil, na druhou dorážku ale už nestačil. Michal Macho sice ještě korigoval skóre dorážkou do poloodkryté klece, a ačkoliv se Boleslavští naprosto zřetelně odmítli vzdát a dokonce ještě odvolali Valenta z branky, k ničemu to už nevedlo. Snad jen k tomu, že do prázdné branky dával na konečných 7:4 Radek Duda.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.