BK MLADA BOLESLAV
3. 12. 2010 | Jitka Čechová

Mladá Boleslav prohrála souboj posledních

27., pátek 3. 12. 2010
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
K l a d n o – Nejspíš každý vnímal zápas na ledě Kladna jako velmi důležitý. Hráči Boleslavi po poslední domácí prohře proklamovali, jak podstatné bude na ledě krajského rivala zvítězit. Jenže opak se stal pravdou. Ačkoliv Bruslařský klub od samého počátku tlačil, puk v konečném součtu dostal za domácího strážce svatyně jen jednou a to až v samotném závěru utkání. Vagnerplast měl částečně i štěstí, dvě branky, které vsítil, nepatřily zrovna mezi výkvět hokejové krásy. Ale i takové se počítají.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, Mrázek, Toman, Procházka, Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla
Ml. Boleslav: Schwarz - Žabka, Mikuš, Marušák, Macháček, Hay, Chaloupka, Čížek, Jindra - Pabiška, Divíšek, Boháč - Macho, Gajovský, Fabuš - Barney, Vrbata, Bahenský - Loskot, Hrdel, Tvrdík
Branky a nahrávky: 9. Bicek (Kuchler, Mrázek), 45. Kuchler (Kameš) - 60. Fabuš (Matějovský, Pabiška). Rozhodčí: Šindler, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1707. Střely na branku: .

Komentář

Boleslav začala na Kladně hodně aktivně, plně si vědoma toho, o jak důležitý zápas se jedná. Okamžitě po úvodním vhazování pronikl do pásma domácích Boháč, důrazný byl před Falterem i Barney. Velkou šanci si ve čtvrté minutě připsal také po zranění se vrátivší Matějovský, který se společně s kolegy dostal do přečíslení, v rozhodující moment ale pálil vedle. Bruslařský klub přibrzdilo vyloučení, hráči Vagnerplastu toho ale v početní převaze mnoho nevymysleli.

Svěřenci trenéra Holaně se hnali za gólem, paradoxně ale sami inkasovali. Nejdřív to sice vypadalo jako ne příliš povedená akce Kladna, nakonec ale Jiří Bicek Schwarze vymíchal. Boleslav mohla snížit, zadovka Macha na Gajovského sice byla působivá, následná střela ale už nikoliv. Sám Macho se o chvilku později snažil tečovat dělovku Marušáka, hradba, jakou domácí obránci vytvořili, mu však ve skórování zabránila. V závěru hráli prim Kladenští, dokonce puk dotlačili do sítě, ovšem až po zaznění sirény.

Úvod druhého dějství vyšel lépe spíš domácím. Hned na začátku ochozy už už oslavovaly branku Patery, kladenský kapitán ale branku minul. Ten samý hráč posílal o něco později dobrou přihrávku na Růžičku, proti němuž Schwarz dobře zapracoval lapačkou. Boleslavští znovu převzali otěže, k vyrovnání skóre to ale nevedlo. K Fabušovi se sice šikovně odrazil puk, pohotový Falter však stihl nebezpečí eliminovat na minimum.

Dva poměrně zbytečné fauly domácích, které následovaly, také Boleslavi příliš nepomohly. Tlak si sice vytvořila, střelba na Falterovu branku ale začala vyvolávat dojem hrachu házeného na zeď. A mnoho nechybělo a diváci na kladenském stadionu byli svědky osvědčeného pravidla "nedáš-dostaneš", kdy si Schwarze chtěli postupně podat Eberle, Bicek a nakonec ještě Bílek. Tlak Kladenských v závěru třetiny vygradoval v oslabení Bruslařského klubu, branka z toho ale už nebyla.

Na začátku třetí třetiny dohrávala Boleslav přesilovku a kladenský gólman v ní nadvakrát vychytal Žabku. Po teči Matějovského zasahovat nemusel, šla totiž vedle. Zbytek už Kladenští hravě ubránili a poté soupeři zasadili podle všeho smrtelnou ránu. Ve 45. minutě využil zmatku před brankou hostí Jiří Kuchler a dotlačil puk za Schwarze. Bruslařský klub pak namísto toho, aby se hnal do soupeřova pásma, hloupě fauloval.

Nedovolený zákrok Růžičky na rozjetého Divíška měl Boleslavské ani ne deset minut před koncem základní šedesátiminutovky nakopnout, hráči z města automobilů ale už očividně ztráceli naděje. Krom toho domácímu celku stačilo už jen bránit dvoubrankový náskok a ještě si při tom bránění navíc stihl vyrazit i na výlet k Schwarzovi. Ten tak na poslední chvíli vychytal nájezd Knotka, Bílkovi zase v akci dvou na jednoho puk přeskočil hokejku. Boleslavští si v závěru vybrali oddechový čas a dokonce odvolali Schwarze z branky. V power-play se trefil Peter Fabuš, to už s bodovým (ne)dělením ale nic neudělalo.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček, HC Vagnerplast Kladno: "Viděli jsme hodně nervózní zápas. Soupeř byl v některých úsecích výrazně lepší, ale nás velice podržel Falter v brance. Musím uznat, že naše vítězství je hodně šťastné, ale třech bodů si nesmírně ceníme. Martin Falter si určitě vybojoval nominaci na nejbližší zápas, ale doufám, že bude zdravý, protože měl v posledních dnech problémy s třísly."

Miloš Holaň, BK Mladá Boleslav: "Do Kladna jsme jeli s jasným cílem odvézt co nejvíce bodů. Ten jsme bohužel nesplnili, přestože jsme byli jasně lepším mužstvem, ale z celé řady příležitostí jsme nedokázali skórovat. Prohazardovali jsme i početní výhodu pět ku třem, proto odjíždíme s prázdnou. Určitě se v dnešním utkání hrálo o šest bodů."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.