BK MLADA BOLESLAV
5. 12. 2010 | Jitka Čechová

Boleslav byla blízko vítězství, nakonec má ze zápasu s Kometou alespoň bod

28., neděle 5. 12. 2010
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Už to vypadalo, že se nad mladoboleslavským týmem konečně rozzářila šťastná hvězda. Středočeši sice prohrávali, ve druhé minutě se trefil Huml, podařilo se jim ale góly Barneyho a Boháče vývoj zápasu obrátit ve svůj prospěch a vést 2:1 až do 58. minuty. Tehdy se ale poněkud šťastně trefil Hruška a rázem tak bylo vyrovnáno. O vítězi duelu nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byla lepší Kometa. Rozhodl za ni Kvapil.
Ml. Boleslav: Schwarz – Žabka, Mikuš, Hay, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Duben, Macháček – Matějovský, Pabiška, Mikulík – Fabuš, Vrbata, Bahenský – Barney, Boháč, Hrdel – Macho, Nouza, Gajovský
Kometa Brno: Hovi – Houdek, Zubíček, Bičánek, Mojžíš, Malec, Stehlík, Kempný – Hubáček, Dopita, Erat – Hruška, Kvapil, Veselý – Brabenec, Huml, Svoboda – Polodna, Švaňhal
Branky a nahrávky: 14. Barney (Hay), 37. Boháč (Jindra, Hrdel) – 2. Huml, 58. Hruška (Bičánek, Kvapil), Kvapil – rozhodující sam. nájezd. Rozhodčí: Šindler, Smitka - Kis, Prchal. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2810. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Boleslav začala tvrdě, čistý hit se v pásmu hostí povedl Matějovskému, který si tak podal Stehlíka, jen o pár vteřin později se před Hovim pro změnu nepohodli Vrbata se Zubíčkem. Domácímu celku to ale k ničemu nebylo, zvlášť když těsně před svou modrou čárou chybovala domácí obrana a na Schwarze se rozjel samotný Ivan Huml. Fabuš mohl vyrovnat, na Hoviho si sjížděl za podobné situace, brněnský brankář ale měl beton na správném místě.

Blízko k brance měl Boháč, kterému stačilo puk jen dorazit do odkryté klece, kontakt touše s jeho holí ale nedopadl podle očekávání. Středočeši se ale vyrovnání nakonec přeci jen dočkali. V přesilové hře domácího týmu Hovi neudržel puk po střele Haye a Scott Barney kotouč dorazil do sítě. Boleslav v závěru třetiny soupeře drtila a připsala si ještě několik dobrých šancí. Paradoxně se ale nejblíže gólu nakonec ocitl Svoboda, který dostal překvapivou přihrávku od mantinelu, a kdyby zamířil jen o pár centimetrů níž, netrefil by ležícího Schwarze.

Kometa si hned v úvodu druhého dějství vyzkoušela přesilovou hru. A to dokonce dvojnásobnou. Z faulů Fabuše a Žabky vytěžila 57 vteřin. Jenže hosté působili v početní hře trochu statisticky a ani jim nijak zvlášť nepřálo štěstí. Veškeré snažení Brna zakončil poněkud fotbalově Mikulík, který v momentě, kdy se na led vracel druhý vyloučený, vykopl puk z pásma Boleslavi. Když Huml přišpendlil k ledu Vrbatu, zahráli si přesilovku i domácí. Nic v ní však nevymysleli.

Dobrou šanci měl v další přesilovce Bahenský, jenže z nájezdu na Hoviho se vyklubal spíš nájezd do Hoviho a brněnský gólman si puk stejně podržel. Ve 37. minutě se pak Středočechům podařilo obrátit zápas ve svůj prospěch. Jindrovo obkroužení branky možná působilo nevinně, připravil tím ale parádní prostor pro Daniela Boháče, který puk už jen došťouchl do branky. Na dvougólový rozdíl mohla Boleslav odskočit hned vzápětí. Na Hoviho uháněl Barney a brněnský brankář puk vyrazil rovnou na Vrbatu. Jenže Barney Hoviho srazil, čímž oba posunuli branku. Vrbatovi tak už bylo málo platné, že se trefil.

Boleslav měla na začátku třetí dvacetiminutovky hrát přesilovku, jenže ji o ni už po pár vteřinách hry připravil svým útočním faulem Pabiška. Jenže ani to nezměnilo nic na skutečnosti, že si Bruslařský klub vedl bojovněji a také možná trochu překvapivě sebevědoměji. Kometa se dostala do větší šance až ve 47. minutě, kdy si na Schwarze sjížděli na dva hráči hostů proti jedinému domácí. Trojici hráčů dobře dobruslil Vrbata, který soupeře obral o puk zezadu.

Jenže domácí si toho večera už podruhé výrazně zkomplikovali život – dalšími dvěma po sobě následujícími vyloučení. Tentokrát z toho byla přibližně půlminuta dvojnásobné přesilovky pro Kometu. Hostující celek tomu domácímu velice slušně zavařil, ony pověstné tutovky měli na holi Hubáček, Dopita nebo třeba Mojžíš, proti kterému Schwarz vytáhl parádní zákrok lapačkou. Aby se to nepletlo, hrála brzy v pěti proti třem i Boleslav a to ještě podstatně delší doba, dopadla ale úplně stejně. Na Brno se necelé tři minuty před koncem usmálo štěstí, lehké nahození Radima Hrušky totiž Schwarz nejspíš vůbec neviděl a na konci třetí třetiny tak bylo vyrovnáno.

Prodloužení začala ten večer asi jako jedinou část zápasu lépe Kometa, Schwarz v rozkleku musel proti Mojžíšovi vytáhnout zákrok lapačkou. Domácí se rychle probrali, v souboji jednoho proti jednomu se k Hovimu protlačil nejprve Bahenský, o něco později Vrbata. Půl minuty před koncem nastaveného času byl faulován Žabka. Trenér Holaň si dokonce vybral oddechový čas, o vítězi to ale stejně nerozhodlo.

Rozhodující nájezd dal Marek Kvapil, který se trefil jako vůbec jediný.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň, trenér BK Mladá Boleslav: "Pro nás je ztráta dvou bodů stejný šok jako informace, která se před zápasem objevila v médiích. Jsem zvědav, co všechno nás tady ještě potká. Bohužel bojujeme proti všem. Musíme se s tím nějak vypořádat. Zápas jsme nezačali dobře, fatální hrubkou zkušeného beka jsme se opět dostali do situace, v jaké jsme v poslední době často – o gól prohráváme. Ale jinak hráčům nemůžu vytknout vůbec nic. Bojovali, předváděli parádní výkon. Měli jsme šanci odskočit na víc než jen jednogólový náskok, bohužel to nevyšlo. Brno jsme dneska absolutně k ničemu nepustili, byli jsme jasně lepší. Dneska vyhrál šťastnější, nikoliv lepší."

Ladislav Lubina, asistent trenéra HC Kometa Brno: "Mně se utkání hodnotí spíš špatně, protože jsme nepředvedli výkon, jaký jsme očekávali, a myslím si, že jsme za domácími zaostávali v bruslení i v pohybu. Výsledek, kterým to nakonec skončilo, je pro nás úspěchem a my ho samozřejmě bereme."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.