BK MLADA BOLESLAV
10. 12. 2010 | Miroslav Mayer, Jitka Čechová, Miroslav Mayer

Z jihu Čech si Boleslavští vezou zatím největší letošní prohru – desítku

30., pátek 10. 12. 2010
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Nepolevili a bojovali až do konce. To je však to jediné, co může mladoboleslavské hokejisty po utkání s Mountfieldem hřát. Jinak totiž dostali v jihočeském městě pořádnou lekci. Ani ne po pěti minutách hry prohrávali už o dvě branky, pak na 1:2 snížil Štefanka, což můžeme zpětně popsat jako situaci, kdy se Středočeši dostali k soupeři vlastně vůbec nejblíže. Pak už to šlo definitivně z kopce a gól Hrdela ze 45. minuty tak naprosto zapadl v počtu puků, které museli ze sítě lovit střídavě Valent se Schwarzem – ve finále jich bylo rovných deset.
Č. Budějovice: Kovář - Snopek, Šulc, Ptáček, Kolarz, Novák, Tůma - Šimánek, Mikeska, Pletka - Gulaš, Kašpařík, Martynek - Mertl, Langahmmer, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný
Ml. Boleslav: Valent (5.-42. Schwarz) - Žabka, Mikuš, Hay, Macháček, Marušák, Jindra, Lehikoinen, Duben - Loskot, Štefanka, Macho - Fabuš, Vrbata, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Barney, Gajovský, Matějovský
Branky a nahrávky: 2. Mertl (Langhammer, Podlešák), 5. Gulaš (Novák), 10. Šulc (Pletka, Snopek), 12. Šimánek (Šulc, Pletka), 29. Mertl (Langhammer), 41. Mikeska (Šimánek), 42. Kašpařík (Gulaš), 53. Kašpařík (Gulaš), 58. Snopek (Podlešák), 60. Ptáček (Novák) - 7. Štefanka (Hay, Žabka), 45. Hrdel (Boháč). Rozhodčí: Husička, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:9, Hrdel (MBL) navíc 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4007. Střely na branku: .

Komentář

Veselo bylo v Budvar aréně hned od druhé minuty. Podlešák vystřelil puk a brankář Valent ho zalehl. Kotouč však hostujímu brankáři vypadl. Všiml si toho Jakub Langhammer a přihrál ho před odkrytou branku, kde už číhal volný Tomáš Mertl - 1:0. Ještě veseleji bylo o tři minuty později. To si Milan Gulaš vzal puk za brankou, vykroužil před ní a prostřelil brankáře Valenta – 2:0. To už na Boleslavského gólmana bylo moc a nechal se vystřídat Markem Schwarzem. První příležitost měli hosté v přesilové hře, kdy od modré pálil Michal Macho a Kovář chvíli nevěděl, kde má puk. V té samé přesilovce celek trenéra Holaně snížil. Od modré střílel Derrell Hay a puk před brankou tečoval Juraj Štefanka - 2:1. Přesilovku využili i domácí. Václav Pletka našel volného Jakuba Šulce a ten se z prostoru kruhů trefil do branky. Byl to jeho první gól v extralize. - 3:1. Českobudějovičtí byli při střelecké chuti. Jakub Šulc přihrál před branku Jiřímu Šimánkovi a ten trefil mezi nohy brankáře Schwarze – 4:1. Bruslaři zahrozili v patnácté minutě, kdy se na Kováře řítil Fabuš, ale budějovická opora měla beton na svém místě a puk vyrazila ven z branky. Po zbytek třetiny se už nic vážného nestalo. K vidění bylo pět branek, ale příliš hokejové krásy zápas nepobral.

Hned v úvodu druhé třetiny měli Jihočeši možnost hrát padesát vteřin přesilovku pět na tři. Usadili se sice před Schwarzem, ale branku se jim dát nepodařilo. Ani zbytek početní výhody domácí nedokázali využít. Ve druhé třetině se úroveň zápasu výrazně nezvýšila. Přesto se domácí mohli radovat popáté. Tomáš Mertl dostal přihrávku do jízdy od Jakuba Langhammera a jel sám na branku. Svůj nájezd zakončil střelou mezi betonem a tyčkou – 5:1. Vzápětí se do šance dostali i Mladoboleslavští. Tomáš Nouza vyjel zpoza branky a snažil protlačit puk do branky. Pomáhali mu v tom jeho tři spoluhráči a rozhodčí šli prohlížet video. Branka nakonec nebyla dosažena. V dalším průběhu třetiny se hrálo před oběma brankami. V poslední minutě ještě měli domácí možnost hrát pět na tři. František Ptáček trefil horní tyč branky. V samotném závěru druhé třetiny ještě najížděl z pravé strany Jakub Langhammer,ale Schwarz byl na místě a puk chytil. Po druhé třetině vedli hráči HC MOUNTFIELD 5:1.

Třetí třetina začala pro Jihočechy dobře. Po dvanácti vteřinách využil přesilovou hru Michal Mikeska - 6:1. Jiří Šimánek byl zády k brance a tak přihrál na Michala Mikesku, který byl ve střelecké pozici a prostřelil Schwarze. Domácí se ještě nestačili ani usadit po oslavách a už mohli jásat znovu. Pavel Kašpařík jel s pukem od půlky hřiště a svůj nájezd proměnil – 7:1. To zase bylo moc na Marka Schwarze a na led se opět dostal Michal Valent. Mladá Boleslav ještě dokázala zápas zkorigovat. Zmatku před Kovářem využil Zbyněk Hrdel, který se jako poslední dotkl puku – 7:2. Přestože Mladoboleslavští vysoko prohrávali, nepolevovali a snažili se stále o vstřelení dalšího gólu. Tyčka domácí branky se rozezvučela po střele Nikoli Gajovského. Za domácí kontroval Václav Pletka, ale jeho střelu Valent vytěsnil. Nejhezčí branka zápasu padla po střele Pavla Kašpaříka - 8:2. Celou akci začal Milan Gulaš, který obešel tři hráče a krásně našel najetého Kašpaříka, který tak dal svůj druhý gól v zápase. I za rozhodnutého stavu se hrál bezstarostný, útočný hokej. Radost asi neměli brankáři, kteří měli plné ruce práce. Stav se ještě měnil v osmnácté minutě. Od modré vystřelil Jan Snopek - 9:2 a jeho střela skončila v horním růžku branky.Diváci se okamžitě dožadovali desáté branky. Té se nakonec dočkali. Dvacet pět vteřin před koncem zápasu od modré napřáhl František Ptáček a jeho střela skončila v brance – 10:2.

Ohlasy trenérů

Milan Kupka, HC MOUNTFIELD: "Hodně gólů padlo díky tomu, že jsme předváděli pěkné kombinační akce a dokázali je zakončovat. Za dobu mého působení v Budějovicích u prvního mužstva jsem ještě tak vysoké vítězství nezažil."

Miloš Holaň, BK Mladá Boleslav: "Je to obrovská ostuda a nezodpovědnost hráčů včetně brankářů. Nepamatuji si na takový výsledek jako hráč ani jako trenér. Nedokázali jsme s patřičnou pokorou vstřebat úspěšný výsledek s Třincem, a proto jsme takhle dopadli. Musíme to rychle hodit za hlavu a jít dál."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.