BK MLADA BOLESLAV
22. 12. 2010 | Jitka Čechová

Boleslav si nadělila parádní vánoční dárek – tři body za výhru nad Litvínovem

32., středa 22. 12. 2010
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v – Pouhé dva dny před Štědrým dnem vyrazili boleslavští hokejisté v rámci 32. kola na led Litvínova. V nelehké situaci, v jaké se poslední dobou nacházejí, si mohli přát jen jediné – vítězství. To se sice nerodilo úplně snadno, Boleslav prohrávala už po dvou minutách hry, nakonec ale Středočeši přeci jen tři body za vítězství 5:3 do svého autobusu naložili.
Litvínov: J. Hübl (26. Franěk) - Černošek, Kubát, L. Poživil, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Kousalík - Jánský, V. Hübl, Lukeš - Kubinčák, Kracík, Ručinský - Černý, Vopat, Trávníček - Bojer, Rindoš, Jenáček
Ml. Boleslav: Schwarz - Hay, Macháček, Chaloupka, Mikuš, Jindra, Marušák - Pabiška, Divíšek, Macho - Vrbata, Štefanka, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Loskot, Gajovský, Barney
Branky a nahrávky: 3. Jánský (Jenáček, Kubinčák), 27. Vopat (Skuhrovec), 54. Trávníček (Skuhrovec) - 7. Hay (Divíšek), 15. Mikuš (Pabiška), 18. Hrdel (Bahenský), 26. Macho, 56. Vrbata (Bahenský, Chaloupka). Rozhodčí: Husička, Blecha - Jindra, Jílek. Vyloučení: 9:8, Černošek (LIT) + 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 3453.

Komentář

Mladoboleslavští hokejisté do utkání, stejně jako už několikrát předtím, nevkročili dobře. Ani ne po dvou minutách hry usedl na trestnou lavici Vrbata a domácímu celku stačilo pouhých 20 vteřin na to, aby se postaral o první gól zápasu. Bleskovou akci na jeden dotyk úspěšně zakončil Peter Jánský. Středočeši se nechtěli nechat zahanbit a Hübl tak brzy zasahoval proti střele Pabišky, či proti nájezdu Gajovského s Loskotem. Na vyrovnání se nakonec nečekalo dlouho. Z chyby litvínovské obrany nejvíce těžil Darrell Hay, který puk poslal do prázdné branky.

Svěřenci trenéra Holaně se činili dál a svou aktivitou si zajistili hru v početní výhodě. Ta se jim sice příliš nevyvedla, brzy ale ten samý hráč – Marek Černošek – fauloval podruhé a tentokrát už hráči Bruslařského klubu nezaváhali. Pabiškovu střelu sice Hübl ještě vyrazil, na dorážku Petera Mikuše už byl ale krátký. Ručinský si poté sice střihl nájezd na Schwarze, ten ale vytáhl bezchybný zákrok lapačkou. Ve hře čtyř proti čtyřem, kdy na trestných lavicích "odpočívali" Vopat s Mikušem, se pak navíc parádní gólovou akcí blýskl ještě Zbyněk Hrdel, který se kličkou dostal až před Hübla, kterého si položil a zavěsil.

Na začátku druhého dějství Litvínovští dohrávali přesilovku, hráči soupeřova týmu jim toho ale moc nedovolili. Pak však na trestnou odešel Jindra – a v následující početní výhodě padly hned dva góly! Nejprve se totiž v oslabení prosadil Michal Macho, který po tragické rozehrávce Švarného zpoza vlastní branky dostal nečekaně velké množství prostoru. Branka slovenského reprezentanta ve službách Mladé Boleslavi navíc vyhnala Hübla z klece. Jeho místo zaujal Franěk.

Na 2:4 pak těsně před návratem Jindry zase pro jednou řekli své slovo domácí, kdy se nad Schwarzovu vyrážečku trefil Roman Vopat. Boleslav si situaci znovu poněkud zkomplikovala vyloučením Bahenského, krom aktivního Ručinského se ale nikdo z domácího celku nijak výrazněji neblýskl. Byl to navíc právě on, kdo Litvínov znovu přibrzdil, když vyfasoval dvě minuty za hru vysokou holí. V přesilovce se z boleslavských hráčů činil hodně Divíšek, který měl hned dvě slibné příležitosti. V závěru třetiny přečíslili domácí soupeře v poměru dvou ku jednomu, z tohohle mráčku ale nezapršelo.

V úvodu třetí dvacetiminutovky sešlápli o něco důrazněji plynový pedál domácí, Boleslavské však podržel výbornými zákroky Schwarz. Pak se hrálo ve čtyřech, v rozmezí několika sekund na trestnou lavici odpochodoval nejprve Jindra následován Hüblem. Gólmana Středočechů za této herní situace prověřila dělovka Skuhrovce, proti níž Schwarz výborně zasáhl betonem. Srážka Bahenského s Poživilem skončila vyloučením litvínovského beka, Středočeši ale v přesilovce nic zvláštního nevymysleli.

Závěr se nesl v duchu dvou i více minutových trestů. Boleslav tak trochu nesmyslně inkasovala ve vlastní – čtyři minuty trvající – přesilové hře a rázem tak vedla pouze o jeden gól. Za vyhozeným pukem se nejrychleji a nejdravěji vrhl Michal Trávníček. Šanci něco se skóre provést si ale domácí celek vzal prakticky sám. Následovalo totiž vyloučení Vopata a Středočechy čekala víc než dvouminutová dvojnásobná početní převaha. Z nabídnutého času stačila Boleslavským zhruba půlminuta, poté David Vrbata navýšil na 5:3. Zbytek zápasu se pak už spíš jen dohrával.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera, HC BENZINA Litvínov: "Sice jsme vedli 1:0, ale pak jsme přestali hrát a soupeř nám dal čtyři góly z brankoviště. Když jsme se vzpamatovali a dali gól, byli jsme hned vyloučení a to nás dnes stálo body."

Miloš Holaň, BK Mladá Boleslav: "Jeli jsme k zápasu s respektem, Litvínov je doma velmi silný. Sešli jsme se kompletní až dnes, měli jsme velkou marodku, ale kluci zápas zvládli velmi dobře. Chtěli jsme dobře bránit. Sice domácí vstřelili první gól, ale od prvního do posledního hráče jsme předvedli bojovný výkon a brankář Schwarz zachytal výborně."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.