BK MLADA BOLESLAV
18. 1. 2011 | Daniel Ježek, Jitka Čechová, Daniel Ježek

Oceláři se ukázali být příliš tvrdým oříškem

42., úterý 18. 1. 2011
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Boleslavským hokejistům se na ledě extraligového lídra nepodařilo navázat na předchozí výhru nad Brnem. Proti týmu z opačného konce tabulky tvrdě narazili zvlášť v první třetině, kdy po dvanácti minutách hry prohrávali už 0:4. Teprve až v druhé polovině zápasu se přihlásili o slovo také Středočeši, kdy se trefil nejprve Tvrdík, na jehož gól ale hned vzápětí Oceláři odpověděli pátou brankou. Když už nemohl mít radost celý tým, udělal si ji alespoň Tomáš Hyka, který upravil na konečných 5:2 a připsal si tak vůbec první gól v extralize mužů.
Třinec: Hamerlík - Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Štach, Krajíček, Vágner, Hrabal - Květoň, Polanský, Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - McGregor, Orsava, Hrňa
Ml. Boleslav: Schwarz (8. Valent) - Hay, Marušák, Lehikoinen, Chaloupka, Mikuš, Žabka, Loskot - Mikulík, Divíšek, Plodek - Bahenský, Štefanka, Tvrdík - Boháč, Vrbata, Nouza - Hyka, Gajovský, Matějovský
Branky a nahrávky: 1. Květoň (Seman), 7. Růžička (Polanský), 8. Polák (Seman, Bonk), 12. Peterek, 40. Peterek (Hudec) - 38. Tvrdík (Bahenský), 44. Hyka (Hay, Gajovský). Rozhodčí: Minář, Mikula - Prchal, Kis. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2786.

Komentář

Utkání 42. kola proti sobě svedlo dva celky z opačných pólů tabulky. A tak taky vypadal úvod celého střetnutí. Oceláři od úvodních minut hýřili aktivitou a svého soupeře nepouštěli téměř k ničemu.

Již po necelých třiceti vteřinách se po pasu Semana dostal do samostatného úniku David Květoň, který nekompromisní střelou pod víko poprvé rozradostnil tribuny Werk arény. Úvodní branka v síti Schwarze nakopla třinecké k ještě větší aktivitě, na další gólový úspěch si ale domácí museli počkat dalších šest minut. První formace Ocelářů tak dlouho dobývala svatyni hostů, až se to podařilo Martinu Růžičkovi, který z velmi ostrého úhlu vsítil svou jubilejní 20. branku. Netrvalo to ani minutu a Schwarz musel lovit potřetí puk ze své sítě.

Po krásné kombinaci po ose Bonk - Seman - Polák se puk dostal k Vojtěchu Polákovi, který střelou do zcela odkryté branky hostů poslal Schwarze na střídačku. Do branky Mladé Boleslavi se tak postavil Michal Valent, ani on ale nedokázal uhájit své čisté konto. Po dalších čtyřech minutách nechala hostující obrana za svými zády Jana Peterka a pro zkušeného matadora to nebyl problém vsítit čtvrtou branku domácích.

Nudnější pasáž hry mezi minutami číslo 15. až 26. protrhl Martin Růžička. Jeho vysokorychlostní projektil z vrcholu pravého kruhu však mířil jen do tyče. Později se před Valentem objevil nehlídán Bonk, který ale ani nadvakrát nedokázal překonat brankáře hostů. Hra se tedy vrátila do starých kolejí, dokud se počítadlo odehraných minut nezastavilo na čísle 38. Po menších zmatcích v domácích zadních řadách se ke střele dostal Michal Tvrdík, který nekompromisně snížil na rozdíl tří branek.

Inkasovaná branka ale nabudila Oceláře k větší aktivitě, jenže se k nim nepřiklonilo střelecké štěstí. Martin Adamský, který tečoval nahození Hudce, podruhé v zápase nastřelil tyč. Nemusel však dlouho smutnit, jelikož se o minutu později k puku dostal Jan Peterek, jenž tváří v tvář brankáři Valentovi nedal sebemenší šanci a upravil tak gólový účet po čtyřiceti minutách na 5:1.

Také závěrečná dvacetiminutovka se nesla v duchu poměrně divácky neatraktivního hokeje. Necelé čtyři minuty po začátku poslední periody se dostal k puku hostující mladíček Tomáš Hyka a povedenou kličkou do bekhendu vstřelil svou první extraligovou branku kariéry. Domácí po druhé inkasované brance opět zvýšili aktivitu, která jim přinesla ovoce alespoň v podobě dvojnásobné přesilovky. Oceláři těžce bušili na vrata hostující defenzívy, všechny jejich šance ale likvidoval v pohodě chytající Valent. Do konce zápasu si třinečtí hlídali výsledek, a tak utkání skončilo v poměru 5:2.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek, HC Oceláři Třinec: Musím hráčům poděkovat, že k utkání přistoupili s maximální zodpovědností. Žádný zápas není jednoduchý nebo předem vyhraný. Jsem rád, že jsme nastoupili tak aktivně. Dali jsme rychle góly a hráči se zklidnili. Chvílemi to až přeháněli. V závěru jsme trochu zvolnili, projevilo se na nás možná to těžké utkání v Pardubicích, které se hrálo v tempu play-off.

Vlado Hiadlovský, BK Mladá Boleslav: Soupeř měl vynikající první třetinu, ve které dal čtyři góly. Ukázal nám, v čem máme nedostatky a kde se musíme poučit. V dalších dvou třetinách možná pod dojmem vysokého vedení polevil a hra se vyrovnala. My jsme spokojeni, že jsme další dvě třetiny vyhráli 2:1, i když body pochopitelně zůstaly doma. Do dalších zápasů to je ale vzpruha.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.