BK MLADA BOLESLAV
21. 1. 2011 | Jitka Čechová

Brankové hody se strhly až ve třetí třetině, víc si nakonec pochutnala Boleslav

43., pátek 21. 1. 2011
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Jako kdyby v minulém vzájemném utkání vyplýtvali všechen střelný prach. Aspoň ze strany Budějovic to tak působit mohlo, Středočechům totiž na svém ledě nasázely do sítě deset branek. V rámci 43. kola si diváci ve ŠKO-ENERGO Aréně museli na první gól počkat až do 41. minuty, rozhodně se to ale vyplatilo. Během sedmi minut si oba celky vynahradily všechno, co až do té doby nestihly a v čase 46:59 tak na časomíře zářil stav 3:2 pro domácí. A ten tam také zůstal až do konce. Plusem je pro Boleslav také návrat Pabišky a prohra Kladna, které padlo s Třincem.
Ml. Boleslav: Schwarz – Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Žabka, Chaloupka – Gajovský, Divíšek, Boháč – Hyka, Štefanka, Bahenský – Matějovský, Plodek, Tvrdík – Nouza, Loskot, Vrbata – Pabiška
Č. Budějovice: Kovář – Ptáček, Kolarz, Kotaška, Novák, Vydarený, Tůma – Červený, Mikeska, Podlešák – Květoň, Langhammer, Gulaš – Martynek, Kašpařík, Pletka – Pšurný, Kuchejda, Gulaš
Branky a nahrávky: 41. Gajovský (Boháč), 43. Nouza, 47. Bahenský (Plodek) – 41. Pletka (Martynek, Kašpařík), 46. Ptáček (Vydarený, Květoň). Rozhodčí: Pešina, Souček - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:7; Matějovský (MBL) 5 minut + trest do konce utkání, Nouza (MBL) 10 min. OT. Využití: . V oslabení: . Diváci: 3160.

Fotogalerie

Komentář

V prvních několika vteřinách se Boleslav snažila využít domácího prostředí a soupeře zaskočit. Divíškovi s Gajovským se to podařilo, když ujížděli proti jedinému budějovickému obránci. Prvně jmenovaný zvolil nakonec přihrávku na svého kolegu, ten ji však nezpracoval. Hosté se poměrně rychle dostali ke slovu a Schwarz musel čelit hned několika nepříjemným střelám. První přesilovku si zahráli Středočeši a poté, co z ní uběhla minuta, bylo za faul Nováka na Divíška dokonce nařízeno trestné střílení. Boleslavského kapitána Kovář vychytal betonem.

Budějovice se pokoušely o odpověď, což jim brzy vyneslo taktéž přesilovou hru. Její první polovina vyšla Mountfieldu dobře, Boleslav uzamkl v pásmu a dělovka Ptáčka od modré šla jen těsně mimo. Matějovský už za zase klasické herní situace dostal dobrou přihrávku zpoza Kovářovy branky, v pokleku ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Další přesilovka Středočechů byla ve své první části poněkud rozlítaná, v té druhé si připsal dobrou šanci Vrbata. Po chybě Žabky na modré se na Schwarze řítili Mikeska s Podlešákem. Nakonec jim jediný domácí bek zabránil vystřelit. V poslední minutě pak mohl skóre utkání otevřít Kolarz, přihrávku zpoza branky ale, byť osamocený před Schwarzem, nezužitkoval.

Do druhého dějství si hosté přenesli zbytek přesilovky, jestli ale někdo někoho podusil, pak Boleslav Jihočechy po jejím vypršení. Zvlášť druhá formace domácích měla na holi dobré dva góly. Na druhé straně zase zaúřadoval Langammer, který pálil zpoza hráče a s jehož počinem, měl Schwarz nemalou potíž. Po zmatku v pásmu Středočechů se k puku dostal ještě Kuchejda, poslal jej však pouze brankovištěm do druhého rohu. Boleslavský mladík Hyka rovněž zaznamenal příležitost konečně otevřít skóre. Po zpětné přihrávce od Štefanky ale puk poslal jen do ochranné sítě.

Téměř nepřerušovanou hru na okamžik stoplo až v pořadí třetí vyloučení na straně Budějovic. Hyka se nejprve při přesouvání boleslavských hráčů do útočného pásma prosmýkl mezi hostujícími beky, ale vůbec nevystřelil, Štefanka to o chvilku později v podobné situaci napálil rovnou do Kováře. Tvrdík pak už zase za plného počtu hráčů moc dlouho podržel kotouč a nakonec pálil z příliš ostrého úhlu. Pokus Pšurného na druhé straně byl lahůdkou pro Schwarzovu lapačku. Ani víc než sto vteřin dvojnásobné přesilovky Boleslavi nestačilo na to, aby se diváci dočkali první branky, Středočeši buď příliš váhali, nebo trefovali soupeře. V klasické přesilovce neuspěl ani Mountfield a přihrávka na z trestné lavice vracejícího se Matějovského nevyšla.

Třetí třetina začala ve velkém stylu. Nikola Gajovský sice parádní dorážkou poslal Boleslav do vedení, ta se ale mohla radovat pouhopouhých devět sekund. Jihočeši totiž okamžitě po vhazování ve středu hřiště rozjeli akci na druhou stranu, kterou úspěšně zakončil Václav Pletka. Následoval pětiminutový trest a trest do konce utkání k tomu pro Matějovského, který u mantinelu do hlavy zasáhl Červeného. A byl z toho gól. Jenže překvapivě do sítě Českých Budějovic! Tomáš Nouza totiž ujel sám na Kováře a někudy pod ním dostal puk do branky. Se zbytkem ale Středočeši nenaložili vůbec dobře. Faul Haye je poslal na 45 sekund do tří, což hostům stačilo k vyrovnání. Dělovka Františka Ptáčka doslova odstřelila lahev na Schwarzově brance.

Jenže ani tenhle stav časomíra neukazovala dlouho. Střela Zdeňka Bahenského byla spíše jednou z těch propagačních, o to více ale Kováře šokovalo, když skončila v horním růžku jeho branky. Styl pískání hlavních sudích se mnohdy se nelíbil ani jedné ze zúčastněných stran, nicméně dělat se s tím nedalo nic, a tak musel na trestnou lavici vzdor veškerým protestům Nouzy Vrbata. A jeho kolega Nouza nakonec s ním na deset minut. Jenže domácí tribuny byly po dlouhé době v laufu a cítily výhru, jakou nezažily od začátku prosince, a hnali tak boleslavské hráče dopředu. Ti také nakonec oslabení uhráli velice dobře. Aktivně hrající Boleslav prakticky znemožnila soupeři nějaký větší závěrečný tlak. V samém závěru si pak ještě z marodky se vracející Pabiška připsal parádní kličkovanou až ke Kovářovi. Hosté si sice vybrali oddechový čas, brankáře ale nakonec odvolat nestihli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.