BK MLADA BOLESLAV
23. 1. 2011 | Jitka Čechová

Boleslavští předvedli ve Zlíně dobrý výkon, na body to ale nestačilo

44., neděle 23. 1. 2011
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n - Boleslavští hokejisté na ledě Zlína odehráli dobrý zápas. O to víc zamrzí nejtěsnější možná prohra. Skóre utkání otevíral na konci první třetiny kapitán Středočechů Divíšek, když se trefil ve dvojnásobné přesilovce. V poslední minutě prostředního dějství však domácí Berani vyrovnali a gólem Důrase ve třetí třetině pak navíc skóre obrátili ve svůj prospěch. Pro Bruslařský klub budiž alespoň částečným uklidněním, že v rámci 44. kola bodově neuspělo ani Kladno.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Sýkora, Sivák - Holík, Vlach, Ondráček
Ml. Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Žabka, Chaloupka - Boháč, Divíšek, Gajovský - Bahenský, Štefanka, Hyka - Pabiška, Tvrdík, Plodek - Loskot, Vrbata, Nouza - Matějovský
Branky a nahrávky: 40. Kubiš Milan (Holík, Řezníček), 48. Důras (Rachůnek) - 20. Divíšek (Hay). Rozhodčí: Homola, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4866.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav začala utkání na ledě Zlína velmi zodpovědně a velmi dobře. Oproti ostatním duelům, kdy měli hlavně v úvodu převahu většinou spíš domácí, se tentokrát nedalo říct, že by Berani soupeře ze středočeského města nějak zaskočili. K vůbec prvnímu ohrožení branky došlo v případě Gajovského už v osmnácté sekundě a boleslavský útočník puk napálil pouze do ochranné sítě. První přesilovku si zahráli Zlínští, krom dělovky Grofa od modré čáry toho ale mnoho k vidění nebylo.

Hra v početní převaze pak nevyšla ani svěřencům trenéra Holaně. Možná dopadli ještě hůře než domácí celek, jehož členové se ve čtyřech několikrát nebezpečně prohnali kolem Schwarze. Ten si poté v následujících minutách připsal hned dva bravurní zákroky. Nejprve zasahoval proti samostatně ujíždějícímu Vlachovi, podruhé svůj tým podržel neuvěřitelným zákrokem proti dorážce Siváka. Nedáš–dostaneš tentokrát zafungovalo ve prospěch Mladé Boleslavi. Ve dvojnásobné přesilovce se sedm sekund před zazněním sirény prosadil Tomáš Divíšek, který puk do sítě došťouchl mezi Sedláčkovými betony.

Na začátku druhého dějství se Berani pokoušeli kompenzovat tlak, jaký se jim nevyvedl na začátku. Jen co se tak na led vrátil potrestaný Leška, udeřil po střele Balaštíka ještě Köhler s dorážkou. Jenže Boleslav důsledně bránila a co nezvládla v defenzívě, o to se postaral bezchybný Schwarz. Krom toho Středočeši stíhali hrozit i vpředu. Nouzovu tvrdou střelu zápěstím s kruhu ale zlikvidoval taktéž velmi dobrý Sedláček. Aktivně si počínal také rodilý Zlíňák Jiří Marušák.

Ve druhé dvacetiminutovce rozhodčí udělili jen jeden trest – dvě minuty vyfasoval boleslavský Bahenský. V početní výhodě Berani zahrozili, jenže Sýkora mířil vedle a podobně dopadl i Rachůnek. Ten samý hráč se o chvilku později pokoušel tečovat puk za Schwarzova záda ze vzduchu, což sudí ohodnotil jako hru vysokou holí. Domácí se ale nakonec přeci jen dočkali. A to stejně jako předtím Boleslav – tedy v poslední minutě třetiny. Za ležícího Schwarze poslal puk bekhendem Pavel Kubiš.

Třetí třetina si v ničem nezadala se dvěma předchozími. Oba celky se po kluzišti pohybovaly poměrně sebejistě a stejně tak i gólmani mezi tyčemi. O střelu Bahenského se tak postaral Sedláček, Schwarz zase na druhé straně likvidoval pokus Balaštíka. Vyloučení Štefanky dalo naději domácímu celku, šanci vůbec největší si ale s návratem na led připsal právě sám Štefanka, který se na zlínského brankáře pustil úplně sám. Ale nepřekonal jej. Toho Středočeši mohli nejvíce zalitovat ve 48. minutě, kdy na chladnokrevný tah Michala Důrase Schwarz nestačil a Berani se tak poprvé v zápase ujali vedení.

Boleslav se pochopitelně pokoušela o odpověď. Elánem sršel třeba i z marodky se navrátivší Pabiška, který společně s kolegou Tvrdíkem Sedláčkovi slušně zavařil. Jenže branka z toho nebyla. Navíc se nikterak zakřiknutě neprojevovali ani domácí a nepřestávali útočit. Schwarz se v případě Lešky po puku natahoval jen marně, s jeho zasunutím pod brankářovo tělo mu musel pomoci Hay. Faktem nicméně zůstává, že závěr z pohledu Boleslavi nebyl tak drtivý, jak by Středočeši potřebovali a situaci nakonec nezachránila ani hra bez Schwarze.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach, PSG Zlín: "Očekávali jsme těžký zápas, který byl podobný tomu předchozímu s Kladnem. Hráči Mladé Boleslavi jsou sice v tabulce poslední, ale výkonnostně hráli velice dobře, což dokumentuje i to, že jsme s nimi letos dvakrát prohráli."

Vladimír Hiadlovský, BK Mladá Boleslav: "Diváci viděli kvalitní zápas. Proti kvalitnímu soupeři jsme odvedli solidní výkon. Můžeme pochválit celé mužstvo, jenom je škoda, že jsme nezískali ani bod. Myslím, že alespoň jeden bod bychom si za předvedený výkon zasloužili."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.