BK MLADA BOLESLAV
20. 2. 2011 | Jan Hrabal, Jitka Čechová, Jan Hrabal

Poslední body berou Pardubice, Bruslařský klub půjde do play-out jako poslední

52., neděle 20. 2. 2011
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – V minulém kole si konečným výsledkem 1:0 vydřeli tři body, teď je za stejné situace Středočeši ztratili. V utkání s Pardubicemi se už v šesté minutě prosadil Peneault, což bylo ze střeleckého arzenálu vše. Mladé Boleslavi tak nakonec nezbývá nic jiného, než vykročit do bojů o udržení ze čtrnácté pozice. Dodejme, že Kladno ztratilo výborně rozehraný zápas a nakonec prohrálo s Litvínovem. Bodový rozdíl tedy zůstává stejný.
Pardubice: Růžička – Drtina, Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei, Píša, Mocek – Kolář I, Koukal, Rákos – Somík, Zohorna, Bartek – Pineault, Špirko, Buchtele – Semorád, Kousal, Radil
Ml. Boleslav: Schwarz – Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen, Marušák, Dudáš, Macháček – Benda, Divíšek, Nouza – Demel, Vrbata, Plodek – Boháč, Tvrdík, Hyka – Gajovský, Bahenský, Matějovský
Branky a nahrávky: 6. Pineault (Buchtele, Špirko). Rozhodčí: Hodek, Trombík - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 8620.

Komentář

Úvod zápasu orámovala dvě vyloučení, Mladá Boleslav však nedokázala potrestat Somíkovo podražení, Pardubice podobně naložily s Žabkovým nedovoleným bráněním.

Gólu se tak solidně zaplněná ČEZ Arena dočkala až v následné hře pět na pět. Adam Pineault nastřelil kotouč od mantinelu na bránu, tam operoval Jan Buchtele, přes něhož gólman Schwarz neviděl a puk propustil – 1:0.

Východočeši pokračovali v nápaditých kombinacích směr branka Mladé Boleslavi. Středočeši jen těžko stačili nadšeně hrajícím domácím. V 17. minutě zle zatopila Radilova formace, ale neuspěla.

Na začátku prostředního dějství mohla Mladá Boleslav srovnat krok po Bartekově vyloučení za hrubost. S početní výhodou ale naložila tak, že prakticky Růžičkovo postavení neohrozila. Pardubice pak odpověděly kvalitním střídáním první formace, která tropila paseku v defenzívě Bruslařského klubu.

Ten měl velikou šanci v 28. minutě. Tomáš Divíšek se obratně procpal do zakončení v samostatném úniku, pardubickou branku však vysoko přestřelil a odražený puk od zadního plexiskla před ní netrefil. Chvíli po něm vystihl nepřesnou rozehrávku domácích David Vrbata, toho však vychytal skvělý Martin Růžička.

Mladá Boleslav se pak radovala z vyrovnání v čase 32:18, po Demelově ráně v přesilovce (vyloučen byl Daniel Rákos za podražení) se puk snášel lobem do branky, kotouč jemně tečoval jeden z hostujících útočníků, avšak touš zasáhl podle názoru videorozhodčího nad horní tyčkou.

Hostující celek byl v této fázi aktivnější, další zajímavé akce se před brankářem Růžičkou rodily po Semorádově hákování, ale domácí obrana náporu soupeře odolala a držela těsný náskok.

Pardubice mohly zvýšit své vedení v závěru druhé třetiny, po sobě byli totiž vyloučeni útočníci Vrbata s Bahenským, ale devětatřicet sekund dlouhou početní převahu pěti proti třem nezužitkovali.

Středočeši si vychutnali další možnost hry proti oslabenému soupeři na počátku třetího dějství. Sekání Branislava Mezeie však mladoboleslavští hokejisté nepotrestali, ba se ani na delší časový úsek nedostali do svého útočného pásma.

Obecně vzato hry v početních převahách nepatřily k silným stránkám obou týmů. Středočeši se v nich jen ztuha dostávali do zakončení, domácí hokejisté s nimi také nenakládali nejlépe. Ti měli asi největší šanci v této pasáži, ve dvou proti jednomu ujela útočná dvojice Kolář – Koukal, ale prvně jmenovaný se netrefil přesně. V 58. minutě povzdechla aréna po nadějné střele z voleje od Radovana Somíka.

Východočeši se v závěru utkání zaměřili na pečlivou defenzívu, čistým zápasem prokázali nejlepší obranu v lize, když za 52 kol inkasovali pouze 125 branek. Mladá Boleslav se snažila, ale na bodový zisk v pardubické ČEZ Areně nedosáhla přes závěrečnou hru bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek HC Eaton Pardubice: Naráželi jsme na vynikajícího Schwarze. Na druhou stranu jsme udělali spoustu zbytečných faulů a dávali jsme soupeři možnost vyrovnat.

Miloš Holaň, BK Mladá Boleslav: "Odehráli jsme velice dobré utkání, měli jsme šance a mohli jsme výsledek dotáhnout do remízy. Ale i domácí měli možnosti a nás v několika momentech podržel Marek Schwarz. Podali jsme velice dobrý výkon. V pátek jsme doma vyhráli 1:0 a dneska se nám ten gól nepodařilo dát."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.