BK MLADA BOLESLAV
25. 2. 2011 | Zdeněk Plánka, Daniel Langer

Boleslav nevstoupila do play-out vůbec dobře, hned úvodem inkasovala direkt od oslabené Komety

UDR1, pátek 25. 2. 2011
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o - Na páteční zápas budou chtít Boleslavští hodně rychle zapomenout. Utkání s sebou neslo příslib eventuálního odpoutání se od poslední příčky, místo toho se však bodový rozdíl na předposlední Kladno zvětšil, i když díky stíhací jízdě Sparty v závěru utkání nakonec pouze o jeden bodík. Přitom v prvním dějství to s šancemi Bruslařů nevypadalo vůbec zle a tým z města automobilů na ledě dominoval. Jenže poté se o slovo přihlásil doposud spící střelec brněnské Komety - Roman Erat. Útočník s devítkou na zádech se podílel na všech brankách svého týmu, k hattricku přidal dvě asistence a odmítl tak veškeré spekulace o dělbě bodů.
Kometa Brno: Trvaj (Hovi) - Houdek, Bičánek, Mojžíš, Stehlík, Protivný, Malec, Ostrčil - Koreis, Balej, Dlouhý, Veselý, Kvapil, Hubáček (C), Erat, Procházka
Ml. Boleslav: Schwarz (Valent) - Hay, Dudáš, Marušák, Lehikoinen, Mikuš, Benda, Macháček - Štefanka, Plodek, Vrbata, Tvrdík, Bahenský, Nouza, Gajovský, Hyka (SD), Matějovský, Divíšek (C), Boháč, Pabiška, Demel
Branky a nahrávky: 7. Erat (Kvapil, Koreis), 34. Erat (Balej, Hubáček), 36. Procházka (Hubáček, Erat), 43. Erat (Kvapil), 58. Koreis (Kvapil, Erat) - 9. Plodek (Vrbata, Demel). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 9:9, navíc Vrbata a Nouza (oba MBL) +10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1825.

Komentář

Před poloprázdným Rondem vyjela Kometa v poněkud zeštíhlené sestavě. Disponovala totiž jen osmi útočníky a na útočníka si tak zahrál obránce Tomáš Houdek a v poslední třetině i Tomáš Protivný. Od úvodního vhazování byla na ledě znát aktivita Boleslavi, která se od úvodních vteřin tlačila vstříc Hoviho bráně.

Ani Kometa však nezůstávala pozadu a hlavně Koreis dělal v úvodu svým důrazem obraně hostí problémy. Hra se postupně vyrovnávala a na gól se nemuselo čekat příliš dlouho. V sedmé minutě Koreis operoval s pukem za bránou, posunul jej na pravý kruh Kvapilovi a ten vyslal přesnou přihrávku před bránu na Romana Erata, jenž už si věděl rady - 1:0.

Hosté kontrovali v deváté minutě, kdy sehráli perfektní přesilovkou akci, na jejímž konci byl přesně střílející Jan Plodek - 1:1. Do vedení se mohl Bruslařský klub dostat vzápětí, na Marušáka zívala prázdná brána, do jeho střely se však položil nový brněnský gólman Petr Hubáček. I o pár minut později byly vidět zajímavé momenty, nejprve střílel těsně vedle Mojžíš a z následného brejku vychytal Hovi Štefanku.

Od 13. minuty měla možnost hrát Boleslav čtyřminutovou přesilovou hru. Největší šancí v této části hry byla teč Nouzy a tyč, kterou nastřelil Matějovský. Kometa si nechala svoji velkou příležitost na úplný konec, kdy předvedl skvělé zpracování puku rukavicí Erat a díky tomu se octil sám před Schwarzem, ten však na jeho bekhendové zakončení vyzrál.

Druhá třetina začala přesilovkou Komety, protože předchozí Eratova šance byla ovlivněna faulem. Nic převratného se však v brněnské početní převaze nestalo. Kometa ovšem postupem času začala přebírat otěže zápasu, což se projevovalo nárůstem vytíženosti Marka Schwarze. Tomu začala pořádná práce od poloviny utkání. Nejprve musel hatit přesilovkovou šanci Baleje, když jeho střelu drobnou tečí vychýlil na břevno. V již dvojnásobné výhodě Komety pak musel likvidovat kulečníkovou kombinaci tria Kvapil, Koreis, Erat.

Brna se však přesto přesilovkového gólu dočkalo. Ve hře pět na čtyři se prosadil Roman Erat, který dorážel střelu Baleje do prázdné branky. Puk sice netrefil dobře, ale na to už se historie ptát nebude - 2:1 Dobré to s hosty nebylo ani v standardním počtu hráčů na ledě. V 36. minutě se totiž po spršce střel prosadil opět z dorážky Radek Procházka - 3:1. Bruslařský klub se mohl do zápasu dostat po vyloučení Malce v závěru třetiny. Největší šanci měl po Vrbatově přihrávce Plodek, ale z levé strany trefil jen beton Hoviho.

Ani závěrečná část nebyla pro Bruslařský klub o mnoho šťastnější. Poté, co Štefanka neuspěl se svojí tečí před Hovim, se domácí vydali do rychlého brejku. Kvapil našel na pravém kruhu Romana Erata, který se trefil přesně pod břevno nad roztaženým Schwarzem - 4:1. Brněnský útočník tak korunoval svůj dobrý výkon hattrickem. Po této brance, která přišla ve 43. minutě, ztratila Boleslav zbytky naděje. Snažila se sice dohrávat osobní souboje a v útočném pásmu něco vymyslet, vše však bylo marné a vedlo spíše k častějšímu vyměňování názorů mezi oběma tábory hráčů, především pak mezi Stehlíkem a Nouzou.

Do dobré možnosti se však Boleslav přeci jen dostala. Tvrdík však ve své šanci netrefil bránu. Utkání tak uzavřel svojí první brankou v dresu Komety Jakub Koreis, který nepohrdl přihrávkou Kvapila do vyložené šance - 5:1.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (BK Mladá Boleslav): My jsme dnes neodehráli dobré utkání, jakoby si někteří hráči pořád neuvědomovali situaci, ve které jsme. Měli jsme pár dobrých momentů, ale měli jsme spoustu chyb do obrany. Nechávali domácí chodit hodně do přečíslení, měli dobrý pohyb. Prohráli jsme si to naší nedisciplinovaností a Kometa zaslouženě vyhrála.

Svatopluk Číhal(Kometa Brno): V první třetině to bylo hodně vyrovnané. Nakonec ta třetina i tak dopadla. Ve druhé jsme šli do vedení na 3:1 a tu třetí jsme odehráli, tak abychom výsledek udrželi. Hlavně se nám povedl útok Koreis se Špěnátem (Erat), který dal tří góly a dvě přihrávky, takže to dnes bylo pro něj výjimečné utkání. I když je to play-out, tak jsme rádi, že jsme utkání zvládli, v stavu, ve kterém jsme byli. Museli jsme hrát na tři pětky, kdy ještě Houdek hrál v útoku. Výhra byla možná důsledkem i toho, že jsme byli odpočatí a byli jsme ve větším tempu, díky hře na tři pětky. Zápas jsme odehráli slušně.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.