BK MLADA BOLESLAV
6. 3. 2011 | Jitka Čechová

Bruslařský klub zůstává předposlednímu místu na dostřel, 5:2 porazil Kometu

UDR4, neděle 6. 3. 2011
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Je to skoro k neuvěření, ale jako by domácí bílé dresy oblékali jiní hráči než ty venkovní zelené. Oproti minulému utkání na Spartě předvedli boleslavští hokejisté diametrálně odlišný výkon, už v 11. minutě otevíral skóre utkání Loskot, přičemž v 56. minutě pak také gólový účet tento nadějný mladík uzavíral. Krom něj se za Středočechy trefili ještě Divíšek, Marušák a Bahenský, za Kometu kontrovali pouze Dlouhý a Bičánek. Dodejme, že Kladno porazilo Spartu, a tak nás příští týden v pátek opět čeká veledůležitý střet dvou největších "barážových rivalů".
Ml. Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Chaloupka, Marušák, Macháček - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Loskot, Pabiška, Tvrdík
Kometa Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, Houdek, Stehlík, Protivný - Erat, Brabenec, Kvapil - Balej, R. Procházka, Hubáček - Polodna, Dlouhý, Širokovs
Branky a nahrávky: 11. Loskot (Pabiška, Tvrdík), 16. Divíšek (Benda), 35. Marušák (Vrbata, Demel), 37. Bahenský (Matějovský, Chaloupka), 56. Loskot (Marušák, Pabiška) – 12. Dlouhý (Polodna, Širokovs), 53. Bičánek (Procházka, Houdek). Rozhodčí: Kalivoda, Hrubý - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 7:7; Procházka (KOM) 10 min. OT, Stehlík (KOM) 5 min. + trest do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3120.

Fotogalerie

Komentář

Středočeši jako by konečně pochopili (alespoň v porovnání s minulým utkáním na Spartě), o co hrají. Hned od prvních vteřin se to snažili dát pocítit svému soupeři, nutno však doplnit, že Kometa přijela ve značně zúžené sestavě, přičemž byly momenty, kdy to ale na ledě nebylo zas až tak tolik znát. Na závary před brněnskou brankou hosté reagovali nebezpečnými brejky, například po snaze Marušáka s Nouzou tak následoval únik Baleje.

Přímý atak ze všech možných úhlů a stran na bránu se nakonec domácím vyplatil spíš než bleskové přesuny a zpětné přihrávky hostí a Marek Loskot tak na dvojitý pokus otevíral v 11. minutě skóre. O pouhých 44 sekund později vyrovnal Radek Dlouhý, který se rozhodl o stejný přímý útok a to dokonce tak drtivý, že porazil branku a sudí se musel dlouho radit s videorozhodčím, kdože to byl vlastně v síti dřív. Netrvalo dlouho a video se volalo znovu. Tentokrát se zkoumalo, jestli dělovku Tomáše Divíška náhodou do sítě někdo nedokopl. Závěr třetiny zbrzdily tři tresty, jiný počet hráčů na ledě ale časomíru neovlivnil.

Tresty přenesené z první třetiny společně s dalším vyloučením Vrbaty vykrystalizovaly ve dvojnásobnou přesilovku pro Kometu, která trvala bez vteřinky půl minuty. Hosté toho v ní mnoho nepředvedli a Divíšek společně s Plodkem, který do hry naskočil z trestné lavice, navíc zvládli přečíslení. Boleslavský kapitán poslal puk jen těsně vedle branky. Další výraznější šanci si ve 29. minutě připsal Pabiška, jehož nastřelení tyčky vyslalo ozvěnu do všech koutů stadionu.

Ve vlastním oslabení mířil Hubáček jen těsně vedle Schwarzovy branky, neúspěch sklidil na opačné straně kluziště také Vrbata, který se jen marně snažil přehodit puk přes vlastního spoluhráče, který byl v souboji před brankou sražen k zemi. Zatímco hrála Boleslav ve čtyřech, dostal se do sólového úniku Matějovský, spíš než Hoviho ale vykoupal v sérii kliček sám sebe. Třetina ale nakonec přeci jen patřila domácím. Přesilovku využil dělovkou od modré Jiří Marušák, o chvilku později si Hoviho položil a pod víko zvedl kotouč Zdeněk Bahenský. Bruslaři mohli zajít ještě dál, Nouzu však Stehlík v úniku sekl přes zápěstí. Sudí se zákrok vůbec nerozpakoval tvrdě potrestat a obránce Komety tak předčasně odešel do kabin. Navíc bylo odpískáno trestné střílení. Nouza se jej však pro své zranění ujmout nemohl a Vrbata jej nevyužil.

Skoro minuta dvojnásobné přesilovky čekala na Boleslavské v úvodu třetího dějství. Středočechům se ale v posledních měsících nedaří v tomto ohledu předvádět nějaké kvality a nejinak tomu bylo i tentokrát. Nejblíže měl brance nejspíš Demel, který však nedokázal bekhendem zamířit dostatečně přesně. Středočeský klub měl celkově vzato rozhodně více ze hry, led před Hovim byl podstatně víc zvrásněn, Boleslavští ale dost často mířili mimo branku.

Kometa se snažila těžit hlavně z brejků, do kterých je domácí občas pustili. Změna ovzduší na straně hostů přišla v 53. minutě, kdy zůstala v přesilové hře Brna před Radimem Bičánkem taková dálnice, až si hostující obránce mohl prakticky vybrat, kam kotouč pošle. Následoval skoro už klasický problém Mladé Boleslavi – inkasovaná branka a nervozita na hokejkách. Následující minutku možná dvě tak strávili Moravané v tlaku a Boleslav jen urputně vyhazovala. Jenže pokud Kometa doufala ve vzestup, vyvedl je z omylu svou šťastnou tečí Marek Loskot.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.