BK MLADA BOLESLAV
11. 3. 2011 | Jitka Čechová

Boleslav prohrála s Kladnem a ztrácí na něj už šest bodů

UDR5, pátek 11. 3. 2011
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
K l a d n o – Mladoboleslavští hokejisté potvrdili, že na soupeřově kluzišti se jim zkrátka a dobře nedaří. A co hůř – že nedokážou vyhrát alespoň dvakrát po sobě. To se jim naposledy podařilo v polovině listopadu. U důležitého utkání, jakým nepochybně bylo to s Kladnem, to zabolí dvojnásob. Přitom Bruslařský klub si nevedl špatně, z druhé třetiny si do té třetí dokonce odnesl jednogólové vedení. Jenže pak se taktovky chopilo Kladno a dva góly Divíška a jeden Marušáka tak nakonec k bodům nevedly.
Kladno: Cikánek - Drtina, Nedvěd, Růžička, Kameš, Mrázek, Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Smoleňák, Stieler, Eberle - Hovorka, Kotrla, Bělohlav – Hašek
Ml. Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Chaloupka, Marušák, Macháček, Lehikoinen - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Loskot, Pabiška, Tvrdík
Branky a nahrávky: 3. Bicek (Patera), 16. Valský (Kalla, Bílek), 42. Bílek (Kalla, Valský), 47. Valský (Kalla, Bílek) - 5. Divíšek (Boháč, Hay), 13. Divíšek, 23. Marušák (Vrbata, Benda). Rozhodčí: Turčan, Lacina - Jílek, Jindra. Vyloučení: 10:9; Divíšek a Bahenský (oba MBL) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2187.

Komentář

Utkání na Kladně začalo poměrně zostra, za krosček vyfasoval hned v úvodu zápasu dvě minuty Marušák. Domácí celek se nabídnuté příležitost chopil, Jiřímu Bickovi stačilo pouhých 15 sekund na to, aby si poradil s přesouvajícím se Schwarzem. Jenže fauloval také Vagnerplast a taktovky se pro změnu chopil Bruslařský klub. Dvojice Boháč - Tomáš Divíšek, které to v poslední době šlape, se prosadila také poměrně rychle. Závar před Schwrzem, jaký se domácím podařil brzy nato vyprodukovat, mohl kompenzovat Loskot, kterému však při kličkované nakonec sjel puk z hole.

Následné vyloučení Boháče přineslo paradoxně vedoucí gól Bruslařů. Stačila hrubice v rohu útočného pásma domácích a na Cikánka se rozjel osamocený Divíšek. Zkušeně si kladenského gólmana položil a zavěsil. Jenže vedení svěřenců trenéra Holaně nevydrželo dlouho. Přišla totiž další změna v počtu hráčů na ledě – a domácí se tentokrát trestu soupeře chopili úspěšně. Přesně mezi Schwarzovy betony se trefil Jakub Valský. Ke konci třetiny padlo ještě několik dalších trestů, skóre už ale nezměnily.

V současnosti nejproduktivnější hráč Kladna Bicek poslal v úvodu druhého dějství svůj tým na dvacet sekund do tří. Boleslav na prosazení sice potřebovala nakonec sekund třicet, i tak se ale pochopitelně dělovka Jiřího Marušáka od modré počítá. V polovině zápasu tempo hry trochu opadlo, jako kdyby oba celky pochopily, že bezhlavá hra dopředu je připraví spíš o duševní zdraví, než že přinese něco skutečně produktivního. V přesilovce to pak zkoušel Nedvěd, Schwarz proti němu však vytáhl ukázkový semafor.

Nějakou dobu to vypadalo, že se zklidní i všichni "raubíři", netrvalo ale dlouho a začalo se vylučovat nanovo. Dvakrát stihl během osmi minut navštívit trestnou lavici Matějovský, pozadu nezůstali Kalla a Demel. Obrovskou šanci k vyrovnání měli domácí právě při druhém vyloučení Matějovského, kdy na Schwarze vyrazili dokonce tři na jednoho. Drtina rozezněl tyčku! Závěr prostřední dvacetiminutovky tedy patřil spíš Kladnu, vyrovnání z toho ale nakonec nevzešlo.

Ve 42. minutě dostali mladoboleslavští hokejisté studenou sprchu. Sklepnutí kotouče holí Vítězslava Bílka sice působilo nenápadně, video ale potvrdilo, že puk byl za brankovou čárou. Už tak nepříjemnou situaci završil desetiminutový osobní trest pro Divíška. A tím to nekončilo. Chaloupka totiž přišel v jednom z rohových soubojů o hůl, čímž dostal spoustu prostoru Jakub Valský. Následující vyloučení domácího Eberleho pro Boleslav nic neznamenalo.

Bruslařskému klubu se, jak se blížil konec základních šedesáti minut, nedala upřít snaha. Jenže působil zároveň dojmem někoho, komu se na hokejku vkradla nejistota. Do obrovské šance se tak dostal po chybce v obraně Boleslavi Bílek. Akcie Bruslařů udržel ještě chvilku nad vodou Schwarz. Toho poté trenér Holaň odvolal po vybrání oddechového času z branky. Ani to ale bodový příděl Boleslavským nepřineslo.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček, HC Vagnerplast Kladno: "Jsem rád, že jsme vyhráli a podali jsme kolektivní, bojovný a psychicky odolnější výkon. Zápas byl vyrovnaný, těžký a důležitý pro oba soupeře, myslím, že jsme v něm měli o něco více střel a že jsme asi zaslouženě vyhráli i s trochou štěstí."

Miloš Holaň, BK Mladá Boleslav: "Rozhodla první minuta třetí třetiny, kdy náš nejzkušenější hráč vyletěl, ztratili jsme puk v útočném pásmu a z okamžitého přečíslení jsme dostali gól. Ten nás srazil do kolen a nemohli jsme se z toho dostat. Nezbývá než věřit, protože jiná šance neexistuje. Ztrácíme šest bodů a zápasů ubývá. K výrokům rozhodčích se nemůžeme vyjadřovat, takže nemá cenu do toho zasahovat."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.