BK MLADA BOLESLAV
18. 3. 2011 | Tomáš Čekal, Jitka Čechová

Ze soupeřova kluziště opět s prázdnou, dva góly Pabišky na Kometu nestačily

UDR7, pátek 18. 3. 2011
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Je to jako začarovaný kruh. Zatímco na domácím kolbišti boleslavští hokejisté body poměrně hojně sbírají, venku pořád ne a ne prorazit. A na toto úskalí narazili i v rámci sedmého kola play-out. Ačkoliv Středočeši domácímu celku hned dvakrát uskočili – v obou případech se trefil Lukáš Pabiška –, nakonec to byli hráči Komety, kdo mohl oslavit tříbodové vítězství. Dodejme, že Kladno vyhrálo na Spartě a bodová ztráta Boleslavi tak už zase činí šest bodů.
Kometa Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, R. Stehlík, Dlapa, Protivný, Štindl - Balej, Dlouhý, Kvapil - Hubáček, R. Procházka, Erat - Jakub Svoboda, Širokovs, Houdek - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík
Ml. Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Matějovský, Štefanka, Bahenský - od 41. min. navíc Tvrdík, A. Padělek
Branky a nahrávky: 39. Hubáček (Mojžíš, Erat), 46. Balej (Kvapil), 51. Mojžíš (Balej) - 32. Pabiška (Divíšek, Boháč), 40. Pabiška (Divíšek). Rozhodčí: Minář, Trombík - Kis, Prchal. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2662.

Komentář

Hosté nastoupili do utkání velice aktivně. Hned v první minutě zahrozili Pabiška a Hay. Oba však nastřelili jen beton brněnského brankáře Hoviho. Strážce domácí svatyně se dopustil i chybičky, když při následném útoku vyrazil kotouč před sebe. Jeho zaváhání však nepotrestal Vrbata.

Od času 6:00 měla domácí Kometa výhodu přesilové hry pěti proti třem (1:40min). Jenže v té toho domácí moc nepředvedli. Až těsně před koncem zamířil z těsné blízkosti Mojžíš těsně vedle pravé tyče.

Ihned jak se hosté vrátili do plného počtu, znova začali kousat. Bahenský, Demel ani domácí Protivný však brankáře Brna nepřekonvali. A nebylo to naposledy, co Hoviho spoluhráč ohrozil svého strážce brány. V patnácté minutě se to povedlo i Radimu Bičánkovi, ale finský gólman byl zatím stále pozorný.

Až na závěr třetiny se osmělili i hráči Komety. Díky Hubáčkově výjezdu zpoza brány se zapotil i Schwarz, který se za pukem letícím kolem jeho pravé tyče jen otočil. Skóre se však neměnilo, stejně jako v celé první části.

Na střely hodně bohaté utkání pokračovalo i ve druhé třetině. V její páté minutě byl ve dvou výborných příležitostech kapitán Komety Hubáček, který však nastřelil nejprve Schwarzovu hruď a poté jeho beton.

Hráči Bruslařského klubu se osmělili krátce po Hubáčkových šancích. Šikovný Vrbata však svoji štiplavou střelou švihem Hoviho mezi betony propálit nedokázal. Mrzet jej to však nemuselo. Poté, co v zakončení selhali domácí Balej, Dlouhý, Bičánek či Houdek, hosté udeřili. V čase 31:39 padla první branka utkání, když se po šťastné dorážce trefil Lukáš Pabiška - 0:1.

Brněnští však hráli i nadále aktivně a za svoji snahu byli odměněni. Petr Hubáček si dvě minuty před koncem druhé části sjel z levého kruhu až před Schwarze a prudkou ranou švihem pod břevno srovnal na 1:1. Jenže vyrovnaný stav do konce druhé dvacetiminutovky nevydržel. Lukáš Pabiška totiž čtyři vteřiny před jejím koncem s tečí brusle obránce Dlapy hodně šťastně vrátil hostům vedení. Zároveň to pro něj byla druhá branka utkání.

Jak slibně hosté ukončili druhou část, o to hůře naskočili do poslední. Přestože stihli vyslat poslední varování v podobě Tvrdíkovy teče, neodvrátili domácí vyrovnání. Kvapil nahrál k mantinelu Jozefu Balejovi, který si sjel až mezi kruhy a krásnou trefou do šibenice v čase 45:26 znova srovnal skóre.

Střelec vyrovnávající branky se mohl postarat o kompletní obrat, jenže v další vyložené šanci zamířil nad roztaženým Schwarzem jen do břevna. Kometa i nadále pokračovala v tlaku, díky kterému si ve 49. minutě vykoledovala faul Macháčka a následnou přesilovou hru. Krátce po padesáté minutě nahrál Balej Pavlu Mojžíšovi, který si od modré čáry sjel blíže kruhů a tvrdou ranou z pravé strany propálil Schwarze podobně jako Balej kolem lapačky – 3:2. Brno díky Mojžíšově trefě využilo druhou přesilovou hru a dokonalo obrat, na který už hosté ani s pomocí power play nedokázali odpovědět.

Ohlasy trenérů

Vlado Hiadlovský (BK Mladá Boleslav): První třetinu jsme byli lepší, mohli jsme vstřelit více branek, ale šance jsme neproměnili. Jsem rád, že jsme udrželi dlouhé oslabení tři proti pěti. Čtyři sekundy před druhou sirénou jsme vstřelili vedoucí branku, což mohla být vzpruha, ale do poslední části nastoupilo jiné Brno a přehrálo nás.

Ladislav Lubina (HC Kometa Brno): Nastoupili jsme tradičně laxně a projevilo se to v celé první části. Byli jsme všude o krok pozadu. Většinou se říká, že tým, který nepromění přesilovku pěti proti třem, nemůže vyhrát. Jsem rád, že to dnes neplatilo. Do poslední části jsme stáhli sestavu na tři pětky a těší mě, že jsme utkání otočili a vyhráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.