BK MLADA BOLESLAV
25. 3. 2011 | Tereza Velikovská, Jitka Čechová, Tereza Velikovská

Kladno porazilo Brno, Boleslav nestačila na Spartu. O baráži je definitivně rozhodnuto

UDR9, pátek 25. 3. 2011
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a – Nakonec to bylo rychlejší, než nejspíš ještě mnozí doufali. Bruslařský klub ztratil s definitivní platností i tu nejmenší naději, že by se ještě mohl vyhnout baráži, bodový rozdíl mezi ním a Kladnem v současnosti činí dvanáct bodů. Dvanáct bodů, které Boleslav, nyní pod vedením Vladimíra Jeřábka, už nemá šanci smazat. Do utkání na Spartě nezasáhli Schwarz, Žabka, Divíšek a Nouza. Oproti tomu se naopak nový trenér Středočechů rozhodl vyzkoušet Čížka, Lence a Padělka.
Sparta: Novotný - Sobotka, Gulaši, Philipp, Žovinec, Jakub Kolář, Zacpálek, Veselý, Husák - Ton, D. Výborný, Přibyl - Žálčík, Karpov, Hromas - S. Treille, Rubeš, Forman - Sovík, Kafka, Bartánus
Ml. Boleslav: Valent - Hay, Mikuš, Čížek, Chaloupka, Macháček, Marušák, Benda, Dudáš - Pabiška, Tvrdík, Boháč - Demel, Vrbata, Plodek - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Lenc, Padělek, Loskot
Branky a nahrávky: 38. D. Výborný (Ton, Philipp), 40. S. Treille (Forman) - 44. Padělek A. (Lenc, Benda). Rozhodčí: Blecha, Husička - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1419.

Komentář

Do předposledního domácího utkání proti Mladé Boleslavi nastoupila Sparta ve značně omlazené sestavě. Právě jeden z hráčů juniorky, útočník Miroslav Forman, se prosadil do první gólové šance utkání. Jeho střela ale mířila těsně vedle branky. Mladíci se zapojovali i do přesilových her, branku se jim však v první třetině vstřelit nepodařilo. Jediným dalším hráčem, který Valenta výrazněji vystrašil, byl Petr Ton. Ten si obhodil obránce a z úhlu střílel těsně vedle branky.

Po nevýrazné první části se domácí začali dostávat do tempa. Kapitán David Výborný se dvakrát v krátkém sledu ocitl blízkou jubilejní dvousté brance v extralize. Nejdříve však přestřelil poloprázdnou branku, podruhé jím vystřelený puk prolétnul brankovištěm, aniž by ho kdokoliv tečoval za Valentova záda. Ve 37. minutě byli krátce po sobě vyloučení Vrbata a Demel, jeden z boleslavských hráčů navíc v dvojnásobném oslabení ztratil hokejku. Tuto výhodu už David Výborný využil a po křižné přihrávce Tona poslal puk mezi tyčkou a Valentem do branky, a připsal si tak 200. gól. O dvě minuty později se trefil i Sacha Treille, který po zrychlení v útočném pásmu překonal Valenta ukázkově provedeným blafákem do backhandu.

Mladá Boleslav se ale po brance do šatny rychle oklepala a dokázala ještě zápas zdramatizovat. Na začátku třetího dějství Aleš Padělek šikovně tečoval puk, který vystřelil Benda od modré čáry. Holešovické mohl třetí brankou uklidnit Bartánus, ale z obou vzájemných soubojů vyšel vítězně boleslavský brankář. Ani mladý Daniel Přibyl se v závěru zápasu v dobré pozici neprosadil, ale to už Spartu nemuselo mrzet. Hubený jednobrankový náskok totiž udržela až do konce zápasu.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava, HC Sparta Praha: "Nasadili jsme hodně juniorů, kteří hráli výborně. Dali do toho chuť a tempo, nebylo to jen tolik kontaktní. Ale pro ně to splnilo účel, za což jsme rádi. To, že si Marek Novotný připsal první výhru, je pro něj samozřejmě dobré, ale důležitější než výhra je výkon, který se mu zlepšil. Už v Brně chytal dobře, dnes taky velice dobře. Přesně takové zápasy potřebuje."

Vladimír Jeřábek, BK Mladá Boleslav: "Začátek nebyl z naší strany špatný, dodržovali jsme to, co jsme chtěli. Měli jsme i nějaké šance. Ve druhé třetině jsme udělali několik chyb a zbytečných faulů. Na přesilovku pět na tři Sparta poslala nejlepší hráče, kteří to udělali dobře. Druhý gól mě mrzí, měli jsme odkrytou levou stranu. Myslím si, že jsme si bod zasloužili. O výsledek ale ani tak nešlo, protože my se potřebujeme nabudit a mít stálý herní projev před baráží, kterou máme teď jistou."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.