BK MLADA BOLESLAV
1. 4. 2011 | Jitka Čechová

Generálka na baráž nedopadla nejlépe, středočeské derby má jasného vítěze

UDR11, pátek 1. 4. 2011
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
K l a d n o – Těžko říct, jestli je pojem "generálka" vlastně vůbec dobře použitý. Vždyť Bruslařský klub proklamoval, že zbylé zápasy play-out hodlá využít více méně jen jako o něco lepší tréninky s heslem "Hlavně se nezranit!". Pořádná dávka štěstí zahrála Kladnu do karet, zatímco Mladá Boleslav se jen marně natahovala po proměnění každé menší i větší šance. Výsledkem jsou dva góly Boleslavských – konkrétně Bahenského a Boháče – a devět branek Kladna.
Kladno: Cikánek - Mrázek, Drtina, Šmach, Kužel, Nedvěd, Růžička, Mnatsyan - Bělohlav, Smoleňák, Dalecký - Valský, Kalla, Bílek - Hovorka, Knotek, Strnad - Látal, Stieler, Eberle
Ml. Boleslav: Schwarz (21. Will) - Hay, Dudáš, Marušák, Lehikoinen, Chaloupka, Macháček, Žabka, Čížek - Macho, Hrdel, Štefanka, Tvrdík, Bahenský, Jiránek, Belay, Matějovský, Pabiška, Lenc, Boháč, Demel
Branky a nahrávky: 4. Valský (Bílek), 11. Hovorka (Mnatsyan), 19. Látal (Eberle, Bělohlav), 19. Stieler (Drtina, Hovorka), 22. Mrázek, 34. Bílek (Kalla), 43. Knotek (Strnad), 46. Valský (Kalla, Bílek), 50. Stieler (Nedvěd, Látal) - 46. Bahenský, 59. Boháč (Pabiška). Rozhodčí: Husička, Hradil - Jílek, Jindra. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 1429.

Komentář

Nemastný neslaný začátek nepředznamenával žádný drtivý nášup pořádných hokejových situací natožpak branek. V minimálně druhém případě se ale opak ukázal být pravdou. Už ve 4. minutě se střelou do horního rohu prosadil Jakub Valský. Dvě vyloučení na straně Vagnerplastu přerušil faul Marušáka, a tak se Bruslaři do žádného drtivějšího tlaku nedokázali dostat. V ponechané výhodě pak navíc na rozdíl už dvou branek odskočili domácí díky hbitému průniku Marka Hovorky.

O něco později si už druhou výraznější šanci připsal Boháč, možnost snížit ale Boleslavským odmítl Cikánkův beton. Další přesilovou hru navíc Bruslařskému klubu vybojoval svou aktivní hrou Demel. Bez úspěchu. Namísto toho přišel drtivý závěr první dvacetiminutovky domácího celku. Nejprve si s přesouvajícím se Schwarzem poradil Martin Látal, o pouhých 39 sekund později zabodoval střelou pod horní tyčku David Stieler.

Štěstěna Kladenské neopouštěla a domácí celek tak navázal na konec úvodního dějství brankou Jaroslava Mrázka z 22. minuty. Boleslav se pokoušela o odpověď, Boháč dokonce vyrazil po zaváhání Kladna na Cikánka sám. Jeho střelu domácí gólman zastavil betonem. S další dávkou štěstí si pak domácí gólman poradil s pokusem Haye. Podobně dopadla i teč Štefanky do Cikánkova protipohybu.

Až někdy kolem poloviny zápasu dostal šanci ukázat se také Will, který nastoupil do druhé třetiny namísto Schwarze. Skvěle si totiž poradil s tečí Stielera. Ani šikovný mladík ale neudržel své čisté skóre nikterak dlouho. Vyhrané buly Kally a následné usměrnění puku Vítězslavem Bílkem za Willova záda znamenali vedení Kladna už 6:0.

Kladno nikterak neváhalo ani ve třetí třetině. Poté, co neuspěl Štefanka, využil na druhé straně zaváhání při Willově rozehrávce Tomáš Knotek, který posílal kotouč do úplně odkryté branky. Spíš než Boleslav pak Cikánka o čisté konto připravil vlastní spoluhráč. Drtina na modré totiž ztratil kotouč, čímž naservíroval příležitost ke skórování Zdeňku Bahenskému doslova na stříbrném podnosu.

Odpověď zabrala Kladnu sotva minutu, Valský zachytil na modré nepřesnou rozehrávku, čímž se domácí dostali do několikanásobného přečíslení a tím pádem poměrně jasné situace. Štefanku připravila o příležitost ke střelbě velmi rychle domácí obrana, přičemž na druhé straně zvýšil šikovnou tečí už na 9:1 Stieler. Domácí celek se pochopitelně zdral za dobytím desítky, nakonec ale neuspěl. Naopak poslední slovo řekli Mladoboleslavští. Po sérii několika šancí si konečně udělal radost Daniel Boháč, který zabodoval po společném úniku s Pabiškou.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček, HC Vagnerplast Kladno: "Jsem rád, že si hráči dnešní utkání užili a tak alespoň trošku svým výkonem poděkovali fanouškům za to, že jim celou sezonu věřili. Pokud mám ohodnotit svoje pětiměsíční působení u mužstva, tak jsem samozřejmě rád, že se nám záchrana podařila již několik kol dopředu, ale pro nás trenéry osobně to bylo nejen psychicky, ale fyzicky nesmírně náročné období. Zažil jsem s Kladnem jako hráč i sestup, ale tohle snad bylo ještě horší. O tom, jak se bude vyvíjet další etapa kladenského klubu, eventuálně moje pokračování u mužstva, se rozhodne v horizontu 14 dnů."

Vladimír Hiadlovský, BK Mladá Boleslav: "O dnešním zápasu se mi nechce ani hovořit, protože to s hokejem nemělo nic společného. Naši hráči již jen myslí na nadcházející baráž. Domnívám se, že potom, co bylo jisté, že skončíme poslední, byly další zápasy podle mě zbytečné. Doufám, že proti Ústí nad Labem se budeme prezentovat podstatně, podstatně a podstatně lepším výkonem než dnes. Samozřejmě si věříme, že proti Severočechům uspějeme a v Mladé Boleslavi zůstane i pro příští ročník extraliga, ale bude to velice těžké."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.