BK MLADA BOLESLAV
7. 4. 2011 | Jitka Čechová

Boleslav vrací úder. Ústecké Lvy porazila 3:2

BAR2 (TV), čtvrtek 7. 4. 2011
Ml. Boleslav - Ústí n. L. MBL - UNL
M l. B o l. – Řekněme, že Ústí se stalo trochu méně děsivým a trochu více lidským. Středeční tvrdý direkt tak budiž zapomenut, Bruslařskému klubu se totiž podařilo srovnat se Lvy krok a na sever Čech se tak pojede za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. Druhé barážové utkání sice nebylo ani z poloviny tak jasné, jako to první, mladoboleslavští hráči ale prokázali obrovskou houževnatost a duel dovedli do zdárného konce.
Ml. Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Benda, Lehikoinen - Bahenský, Divíšek, Matějovský - Vrbata, Plodek, Pabiška - Tvrdík, Štefanka, Macho - Lenc, Hrdel, Boháč
Ústí n. L.: Francouz - Němeček, Pojkar, L. Poživil, P. Hořava, Gureň, Vobořil, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Jan Kovář, Alinč, Sklenička - Čurilla, Pajič, Diviš - Kloz, R. Hanzl, Handlovský
Branky a nahrávky: 31. Chaloupka (Pabiška), 37. Boháč (Pabiška, Žabka), 46. Pabiška (Vrbata, Žabka) - 34. Kovář (Hořava), 48. Roubík (Alinč, Pojkar). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3470.

Fotogalerie

Komentář

Boleslav začala o poznání aktivněji, než tomu bylo v prvním barážovém duelu. Hned po vyhraném vhazování si cestu do útočné třetiny našel po levém křídle Matějovský, trefil ale jen boční síť branky. Brzy poté provětral Schwarzovu lapačku Hanzl a také Ústí zabralo. Hra působila vyrovnaným dojmem a přelévala se z jedné strany hřiště na druhou, což zvlášť domácí publikum přijalo vzhledem ke středečnímu zápasu s povděkem. Lvi mohli jít do vedení, Alinč dostal před boleslavským gólmanem spoustu prostoru, s mícháním s pukem to ale nakonec přehnal.

Boleslav dostala jako první možnost zahrát si přesilovku a ta z jejího pohledu nevypadala vůbec špatně. Ústečtí ale dobře bránili, takže zjednodušená hra i častější střelba pro Boleslav stejně nikam nevedli. Když nic jiného, početní výhoda ale Středočechy nakopla a až do konce třetiny tak bylo vidět a slyšet hlavně je. Tvrdík tečoval puk jen těsně vedle klece a Plodek si připsal zatím asi vůbec největší šanci, když zpracoval dlouhou přihrávku a vyrazil na Francouze úplně sám. Nakonec však ani nevystřelil.

Druhou třetinu se snažili hosté přidat, protože zvlášť ke konci té první za Boleslaví citelně zaostávali. Tlak se Lvům vyplatil, vykoledovali si jím faul Macháčka. Ústí však dělalo potíže trvaleji se usadit v útočném pásmu. Po vystihnutí jeho přihrávky navíc hostům ujel Bahenský. Se svou šancí ale naložil zhruba stejně jako Plodek v úvodní dvacetiminutovce. Středočeši nepřestávali na ledě dominovat. Pajič sice dobře mířil k Schwarzově tyčce, následně ale fauloval a Boleslav si pouhé čtyři vteřiny před jeho návratem připsal vůbec první barážovou branku. Od modré se trefil Petr Chaloupka.

Nechvalně známé problémy s vlastními fauly se však projevily také na straně středočeského celku. Macháček s Matějovským poslali své spoluhráče na 28 sekund pouze do tří. Dvojnásobnou přesilovku sice Lvi nevyužili "časově", Macháček ale sotva stačil dostoupnout na led a už hosté slavili vyrovnání. Odrazem o mantinel zabodoval Jan Kovář. Schwarz zůstal bez šance. Bruslaři nicméně z druhé třetiny nakonec přeci jen odešli jako vítězové. Kdosi z jejich řad sice nejprve nastřelil jen břevno, očividně zmatený Francouz ale už nestačil reagovat proti Danielu Boháčovi.

Třetí dějství začínala Boleslav v přesilovce a převaha tak zůstala na její straně. Šanci si připsal Hay, který na Francouze vystřelil z kruhu. Trefil však přímo jeho hrudník. Benda následně nedobrovolně nabídl šanci soupeři, když na dvě minuty odpochodoval na trestnou lavici. Vyrovnat mohli Alinč nebo Mikulík, zvlášť prvně jmenovanému chybělo jen pár centimetrů. Už zase za plného počtu hráčů na ledě si udělali radost domácí. Po dlouhé době se Boleslavi podařilo rozehrát akci tak, že zakončení vedlo přímo do odkryté klece, kam puk už pouze dorazil Lukáš Pabiška. Že by Ústí hodilo hokejky do žita se ale rozhodně říct nedá. Domácí si s fauly ne a ne dát pokoj, a tak musel brzy Schwarz lovit puk po střele Jaroslava Roubíka, proti němuž už se nestačil přemístit.

Ústí se chopilo příležitosti a na Boleslavské citelně přitlačilo. Střelu Kloze si Schwarz dokonce hodil málem do brány sám, jak se snažil puk zuřivě odstranit z dosahu nejen své klece, ale také hokejek soupeře. O něco později se zase potrápil s ranou Mikulíka, který si vyjel z rohu. Středočeši si zkrátka a dobře začali koledovat. Nahození Haye na druhé straně bylo jen jedním z mála, co domácí předvedli v útočném pásmu. Při likvidování střely Hanzla Schwarz navíc upadl a puk se mu vykutálel z výstroje. Domácí publikum v tu chvíli přestalo dýchat. V polovině 59. minuty odešel na trestnou lavici Matějovský a Boleslav věděla, že může být hodně zle. A zařídila se podle toho. Ústí toho ani po odvolání Francouze z branky mnoho nevymyslelo a ačkoliv Boleslavi gól do prázdné branky nebyl pro dřívější přerušení hry uznán, nakonec své těsné vedení uhájila.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.