BK MLADA BOLESLAV
4. 1. 2015 | Jan Vavřina, Vojtěch Balon, Jan Vavřina

2:9! Boleslavští v Hradci schytali nejvyšší debakl v sezóně

34., neděle 4. 1. 2015
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
M l. B o l. – Vánoce už jsou sice za námi, ale mladoboleslavští hokejisté si pod Bílou věž přijeli pro pořádný "dárek" – schytali debakl 2:9. Bruslaři po první třetině prohrávali 0:2, ale brankami Broše a Klimenty vyrovnali. Potom se však všechno úplně sesypalo a Bruslaři inkasovali sedmkrát v řadě. Nešťastníka Davida Ritticha vystřídal ve 36. minutě Martin Růžička, ale ani tato změna nepřinesla kýžený efekt.
Hr. Králové: Kantor – Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Knotek, Mertl, Červený – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Tvrdík, Troliga, Vantuch – Kopta.
Ml. Boleslav: Rittich (36. M. Růžička) – Ovčačík, Trončinský, Kočí, Stříteský, Vidmar, Hruška, Trška – Mikulík, Výborný, Hyka – Klimenta, Broš, Pacovský – Kubica, Kašpařík, Jarůšek – Pabiška, Lenc, Bárta – Musil.
Branky a nahrávky: 2. Pláněk (Mertl, Knotek), 8. Dej (Vydarený, Kukumberg), 27. Pospíšil (Pilař, Dej), 30. Vantuch (Kukumberg, Pilař), 36. Knotek (Mertl, Pláněk), 39. Vantuch (Pilař, Tvrdík), 49. Dej (Vantuch), 50. Pospíšil (Dej, Kukumberg), 60. Vašíček (Mertl, Knotek) – 25. Broš (Klimenta, Ovčačík), 27. Klimenta (Broš). Rozhodčí: Polák, Wagner – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4253. Střely na branku: 25:28. Zblokované střely: 9:4. Hity: 12:11. Vhazování: 51:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 9:2.

Komentář

Když už se zdálo, že se hradecká marodka vyprazdňuje, přišla série dalších zranění a k tomu disciplinární trest pro Petera Mikuše. Kromě něho nemohla nastoupit osmička hráčů, z toho dva hráči prvního útoku. Jmenovitě zůstali jen na tribuně Kudrna, Šimánek, Frühauf, Skokan, Valcourt, Beránek, Nedvídek a Pavelka.

Kvůli velké marodce byla nově složena první formace Červený–Mertl–Knotek, která musela obstarat také přesilové hry. A hned první souhra jí vyšla na jedničku. Kotouč putoval od Tomáše Knotka na Tomáše Mertla za brankovou čáru, který krásně našel na druhé tyči najetého Martina Pláňka a ten už se zakončením neměl problém – 1:0.

Hned první vyloučení na druhé straně vyděsilo hradecké fanoušky i střídačku. Pavel Kantor inkasoval tvrdou ránu z hole Tomáše Klimenty na hrudník a musel si pár vteřin oddychnout, než šel zase do boje. Prvních šest minut nabídlo hned čtyři fauly, jeden takový mohl potrestat David Výborný. Zkusil objet bránu, ale puk k tyči zasunout nedokázal.

Druhý hradecký gól přišel po skončení dalšího vyloučení. René Vydarený našel najetého Rastislava Deje a ten střelou zápěstím na zadní tyč navýšil na 2:0. Mladoboleslavští příliš útočných akcí nepředvedli, Pavel Kantor žádný ze svých skvělých zákroků vytahovat nemusel. To David Rittich se musel blýsknout, když v oslabení likvidoval střely Pospíšila a Kukumberga zblízka.

Začátek druhé periody jako by předurčil, jak se bude celá dvacetiminutovka vyvíjet. Dej ujel všem boleslavským hráčům, ale vychytal ho lapačkou Rittich. Hradec vstřelil první gól v přesilovce, Boleslav taky. Tomáš Klimenta vybídl k teči Michala Broše, který puk usměrnil v 25. minutě přesně – 2:1. Za další dvě minuty bylo srovnáno, tentokrát z vlastního oslabení. Tomáš Klimenta se natlačil před Pláňka a lehkým dloubákem přehodil Pavla Kantora.

Jenže Mountfield si vzal vedení za 35 vteřin zpátky. Střela Karla Pilaře se odrazila od zadního mantinelu a do branky ji doklepl Tomáš Pospíšil. Ještě do poloviny zápasu se Hradec prosadil znovu. Roman Kukumberg nabil Lukáši Vantuchovi a ten z první poslal puk za Ritticha počtvrté.

Hradci v útoku vycházelo všechno, na co sáhl. Čas 35:07 – 5:2. Tomáš Knotek jel na jediného obránce, stáhl si kotouč a poslal ho na zadní tyč, čímž vyhnal Davida Ritticha z brány. Toho nahradil Martin Růžička. Ani jemu nevydrželo čisté konto dlouho, konkrétně tři minuty a vteřinu navrch. Karel Pilař našel nádherně na zadní tyči osamoceného Lukáše Vantucha, který už jen nastavil hůl – 6:2.

Do třetí třetiny nastoupil už tak oslabený Hradec bez dalších dvou hráčů – v šatně zůstali kvůli nemoci Rudolf Červený a Stanislav Dietz, do hry se tak pravidelně dostával Karel Plášil. První desetiminutovka závěrečného dějství toho divákům, při standardu nedělního zápasu, příliš nenabídla. Z letargie vytrhl fanoušky i hráče až gól Rastislava Deje na 7:2, kterému naservíroval kotouč jako na stříbrném podnose Lukáš Vantuch.

Hosté se sice snažili, ale bylo jim to celkem k ničemu, protože Hradci to neuvěřitelně lepilo. To potvrdil necelých jedenáct minut před závěrečnou sirénou Tomáš Pospíšil, který svou kličku natáhl až téměř na brankovou čáru, odkud bekhendem poslal puk za Růžičku – 8:2. Hosté se ani tak nevzdávali a i když bylo jasné, že si body neodvezou, zaměstnali Pavla Kantora několika nebezpečnými pokusy.

Jenže poslední slovo měl stejně Mountfield. Poslední gól na 9:2 si připsal hráč, který si to za svůj přístup moc zaslouží. Jiří Vašíček, vítěz prosincového Radegast Indexu, dostal puk do druhé vlny a jen tak tak ho propasíroval skrz Růžičku.

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (Mountfield HK): Kluci hráli dobře. Mě samozřejmě hlavně potěšilo, že jsme našli recept na hokej Boleslavi, který jsme dlouhodobě neměli. Hráli jsme konsekventně celých šedesát minut. Že nám tam potom napadaly góly, to bereme velmi rádi, protože devět jich dáváme průměrně za měsíc. Ale zápas hodně ovlivnil rychlý třetí gól, který jsme dali krátce po tom, co Boleslav vyrovnala.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Nebyla to ani porážka, bylo to zesměšnění a tragédie. Neexistuje jediná věc, ve které bychom byli lepší než Hradec, a tenhle debakl jsme dostali zaslouženě.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.