BK MLADA BOLESLAV
25. 2. 2012 | Lukáš Chuchválek

Dorost prohrál i čtvrté domácí utkání v řadě, tentokrát podlehl Slavii

42., sobota 25. 2. 2012
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. - Kdo dnes čekal, že boleslavský starší dorost ukončí v tomto utkání sérii proher, byl zklamán. Na domácím celku byla vidět snaha a vůle, ale chyběla řada důležitých opor, ať už kvůli zraněním nebo kvůli tomu, že někteří hráči koncem sezóny dostávají příležitost v juniorské kategorii. Největší problémy měl tým v obraně, protože k tomuto utkání nastoupili pouze čtyři obránci, z toho dva byli mladší dorostenci. Domácí však sehráli zápas důstojně i přes prohru 4:6. Nejdůležitější pro tým však je, že je Extraliga staršího dorostu v Mladé Boleslavi zachována i pro další sezónu.
Ml. Boleslav: Plíšek (41. Bača) - Kochubej, Tržický, Semrád, Nastoupil - Bašus, Boček, Borovec, Brzák S., Durdil, Ďurač, Kellerstein, Pokorný, Sedmík, Semirád, Šulc.
Slavia: Uhlík - Bureš, Burian, Drahorád, Knot, Löbl, Mašín, Novák, Saňák - Andres, Brzák L., Fortelka, Hlinka, Hložek, Jedlička, Navrátil, Patzelt, Tejral, Zajíc.
Branky a nahrávky: 10. Brzák (Semirád), 23. Bašus (Kellerstein), 38. Šulc (Boček, Ďurač), 49. Semirád (Borovec) - 6. Navrátil (Hložek), 17. Knot (Zajíc), 22. Hložek (Knot, Hlinka), 25. Hlinka (Patzelt), 43. Patzelt (Hlinka), 59. Hložek (Jedlička). Rozhodčí: Vokřál - Špringl, Prokop. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 107. Střely na branku: 29:38.

Komentář

Prvních pár minut se doslova hrálo na jednu bránu. Boleslav se tlačila dopředu a dostávala se do šancí, ale obrana Slavie každou z nich zlikvidovala. Sama měla naopak velké problémy dostat se ze třetiny, neboť hráči Boleslavi skvěle pokrývali hráče soupeře a zneškodnit rozehrávky byla pro ně hračka. V šesté minutě však domácí polevili a hrubě podcenili Filipa Navrátila, kterého nechali úplně samotného využít střelou od kruhu první šanci pražkého týmu v zápase. Napálil puk pod břevno.

Boleslavští měli možnost vyrovnat v deváté minutě, když si mimo brankoviště položili brankáře, ale nedokázali trefit neposedný puk. Za gólmana zaskočili Novák s Burešem. Domácí se přesto o chvíli později radovali, když se v 10. minutě vydařil průnik po pravé straně Stanislavu Brzákovi, jenž oplatil podobně razantně Slavii první branku. Bruslaři pak hráli dvě přesilovky, ale ani jedna se jim moc nevyvedla. Na konci té druhé jim navíc ujeli hráči do brejku a Ronald Knot čistě prostřelil brankáře Jana Plíška.

Na úvod druhého dějství dostali Pražané Boleslavské pod tlak a Ronald Knot opět prověřil Plíška. Předznamenal tím bláznivou tříminutovku, která začala ve 22. minutě, když zvýšil na 3:1 pro hosty Matyáš Hložek a domácí ani ne do minuty upravili na opětovný rozdíl jediné branky. O to se postaral David Bašus. Ve 25. minutě se skóre opět měnilo, když v dalším vlastním oslabení od modré pálil přesně Filip Hlinka.

V polovině utkání si domácí při přesilovce položili brankáře Uhlíka a zasypali ho několika střelami. Po Ďuračově pokusu ze tří metrů už dostal hostující strážce svatyně puk pod kontrolu. Ve vlastním oslabení pak ještě dopředu upaloval Brzák, jenže mu nikdo ze spoluhráčů nepomohl. Celkově se hra už uklidnila a k vidění bylo několik šancí, jež zůstaly neproměněny. Ve 38. minutě ovšem domácí využili přesilovku díky střelci Jakubu Šulcovi a snížili opět na rozdíl jediné branky.

Do třetí třetiny domácí nastoupili s vyměněným brankářem a ten si musel hned poradit s nepříjemně dotírajícím Hložkem, s nímž se vzápětí pustil do pěstní potyčky Stanislav Brzák. Jeho vyloučení přišlo domácí draho, neboť se k odraženému puku ve 43. minutě dostal Martin Patzelt, jenž velmi rychle Bačovi sebral čisté konto.

Jenže hosté se zase z dvoubrankového vedení neradovali dlouho a ve 49. minutě v oslabení inkasovali, když položený brankář Uhlík v závaru ztratil přehled o puku, který neměl pod kontrolou, a Jakub Semirád ho doklepl do sítě. Utkání se dohrávalo při spoustě vyloučení za hrubé fauly, ale vzešly i pěkné šance. Hložek při úniku dvou na jednoho zblízka neprostřelil Baču. V 59. minutě se však již Matyáš Hložek radoval, když odkličkoval velkým obloukem od pravé tyče k levé a zakončil do prakticky prázdné branky.

Skóre se pak již neměnilo a hosté si z mladoboleslavského ledu odvezli tři body. Důvody tolika porážek v poslední době, včetně této, se dají shrnout přibližně takto: kromě kompletně rozpadlé obrany díky absenci Lukáše Herciga, Jakuba Plíška, Daniela Chmelaře, Tomáše Michalicy a dalších chyběli forwardi Patrik Podsedníček kvůli zranění a Jiří Kurka s Ladislavem Markem, kteří dostali šanci u juniorů. Všechny tyto ztráty není možné kvůli úzkosti kádru nikým krom mladších dorostenců nahradit. I přes prohru je však Boleslav v letošním soutěžním ročníku ELSD zachráněna a Bruslaři už čekají jen na zápasy na ledě Kladna s oběma místními mládežnickými oddíly.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, trenér BK Mladá Boleslav: Gratuluji soupeři k vítězství, gratuluji Pardubicím k výhře v Havířově. Před zápasem jsem ty výsledky samozřejmě věděl, ale hráči ne. Dnes to bylo podle mého názoru o gólmanech, i když v některých případech jsme jim moc nepomohli, zase neproměňujeme šance. I když jsme bojovali, na Slavii, která hraje o život, to zase nestačilo. Budu se teď opakovat, ale nemůžeme stavět takhle na celé lajně mladšího dorostu, že nám odehraje celý zápas bez chyb. Ale naštěstí máme náskok 10 bodů na Havířov, 2 zápasy zbývají do konce, takže si každý spočítá, že jsme letos zůstali v extralize (úsměv).

Jiří Čelanský, trenér HC Slavia Praha: Samozřejmě jsme spokojeni s tím, že z Boleslavi vezeme tři body, ale naší hře dnes chyběla disciplína. Domácí to mohli zužitkovat a nás to mohlo stát jakékoliv body. Jinak dát šest gólů na hřišti soupeře je dobrý, ale znovu opakuji, jsou tam zbytečné chyby.

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.