BK MLADA BOLESLAV
22. 9. 2012 Jitka Čechová, Marcel Holl

Těsné, ale přece. Boleslavští vezou z Kadaně výhru 2:1

4., sobota 22. 9. 2012
Kadaň - Ml. Boleslav KAD - MBL
K a d a ň – Svěřenci trenéra Výborného nezačali příliš dobře, série faulů jim nedovolila výrazněji promluvit do hry. V závěru prvního dějství šla pak navíc domácí Kadaň do vedení, když se trefil Jíra. Bruslařům se začalo dařit – zatím jako už tradičně – spíš až v druhé polovině zápasu, kdy během pouhých čtyř minut zaúřadoval Tomáš Nouza. Nejprve vyrovnal a následně skóre otočil ve prospěch Mladé Boleslavi. Domácí v závěru pochopitelně cítili šanci, brankáře Hanuljaka odvolali už dvě minuty před koncem. Všechno marné, tři body berou Středočeši.
Kadaň: Hanuljak – Kolář, Szakal, Opalek, Pavlas, Macháček, Mazanec, Trefný, Schmidt – Kůs, Charousek, Seman – Stoklasa, Tvrdek, Deveri – Hrabák, Gajovský, Jíra – Ton, Račuk, Andres
Ml. Boleslav: Will – Němeček, Pojkar, Kasík, Jindra, Chaloupka, Drábek, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Pabiška, Výborný, Jiránek – Demel, Koudelka, Rys – Loskot, Belay, Lenc – Hrdel
Branky a nahrávky: 20. Jíra (Gajovský, Hrabák) – 33. Nouza (Pojkar, Vrbata), 37. Nouza (Vrbata, Pojkar). Rozhodčí: Horák - Svobodová, Čížek. Vyloučení: 7:5, navíc Jiránek (MBL) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 32:27.

Komentář

Domácí začali utkání tlakem. Důsledkem toho bylo vyloučení po faulu boleslavského útočníka Tomáše Jiránka na kadaňského Danka Deveriho. Hráč hostí vyfasoval od rozhodčího 2+10 minut za vražení zezadu. Kadaň svojí přesilovku nevyužila a brankář Will si skoro nesáhl na puk. Po přesilovce už ale zasahovat musel, jeho pozornost vyzkoušel Daniel Kolář. O necelou minutu později vystihl Filip Seman rozehrávku hostujících zadáků, zkoušel na brankáře Willa vyzrát bekhendovou kličkou, ale nepovedlo se.

Na druhé straně byl brejk Boleslavi zastaven kvůli hře vysokou holí. I Boleslav si zahrála první přesilovku už v první třetině, ale zůstala nevyužita, i když Roman Němeček obstřeloval domácí svatyni z vícero pozic. Bruslaři si během necelé minuty zahráli další přesilovku, vyloučen byl Filip Seman. Druhá přesilovka se hostům nevyvedla, Kadaň jí ubránila. I domácí si zahráli druhou přesilovku, v jejím závěru musel zasahovat gólman Will po střele Schmidta, více si Kadaň nevytvořila a Boleslav stále hájila nulu. To se ale změnilo necelou minutu před koncem úvodního dějství. Bronislav Andres se protáhl podél mantinelu a svou střelou donutil Romana Willa zasáhnout. Z následného závaru okolo branky se po několika dorážkách se puk dostal k Petru Jírovi a ten proměnil.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení střel na domácí branku. V následném brejku získal Nikola Gajovský puk v útočném pásmu, ale jeho akce neměla dlouhého trvání, hostující ho i s pukem odvezli do rohu. Poté měla Boleslav další přesilovku po faulu Schmidta. Po dvou nástřelech Výborného se ke dvěma tečím dostal Chaloupka, Kadaň se ubránila. Následně nahazoval z pravé strany do brankoviště Milan Mikulík a moc nechybělo a byl by tu díky teči beka vlastenec. V následném brejku trefoval nahození před branku Boleslavi domácí Charousek, ale brankář Will byl rychlejší a včas zasáhl. Následovalo vyloučení beka hostů – Jaroslava Kasíka, ten dostal 2 minuty za vyhození puku mimo hřiště. Až v posledních vteřinách přesilovky měla Kadaň slibnou šanci. Střelu Petra Jíry z pravého kruhu ještě dorážel Nikola Gajovský, ale brankář Bruslařského klubu měl dobrý výhled a se zákrokem neměl problémy. Jen co skončila jedno oslabení Bruslařů, tak začalo druhé. Tentokrát byl vyloučen Nouza za vysokou hůl. První minuta této přesilovky se Kadani nepovedla – nevystřelila na branku. Až v samém závěru pálil Seman na brankářu hostů, Will vůbec nevěděl, kde má kotouč. Ten se povaloval v brankovišti, obrana hostí ho ale včas vzala do své moci. Ve 33. minutě utkání se podařilo Bruslařskému klubu vyrovnat. Po střele Davida Pojkara od modré čáry, tečoval ještě před Hanuljakem Tomáš Nouza. Za necelých pět minut se podařilo hostům skóre úplně otočit. Po sérii přihrávek mezi Pojkarem, Vrabatou, Kasíkem a Mikulíkem zakončoval opět Tomáš Nouza střelou mezi kruhy. Byla to jeho druhá branka v zápase a navíc ještě při početní výhodě. V poslední minutě měla dobrý tlak domácí Kadaň, ale Will stále drží akcie na výhru na straně Boleslavi. Druhou třetinu zaslouženě vyhrála Mladá Boleslav.

Ze začátku posledního dějství stojí za zmínku objetí domácí branky hostujím bekem Chaloupkou a obrovský tlak v prvních minutách. Následně ujeli Mladoboleslavští do přečíslení 2 na 1, Loskot volil střelu, ale Hanuljak byl pozorný a puk chytil. Za chvíli byl v menší potyčce Chaloupka s Jírou, ale rozhodčí vše vyřesil domluvou. Následně zavezl Charousek puk do útočného pásma, přihrál Kůsovi, ten ale pálil těsně nad branku. V posledních deseti minutách se zápas nesl v duchu branění náskoku Boleslavi a dobývání hostující klece ze strany Kadaně. Dvě a půl minuty před koncem hrací doby si domácí trenéři vzali oddechový čas. Po něm následovala přesilovka pro domácí a tak po dvě minuty před koncem zápasu opustil svou branku Hanuljak a začala kadaňská hra v šesti. Hráči Mladé Boleslavi se pokoušeli asi třemi vyhozením trefit odkrytou branku ale nepovedlo se. To je ale určitě nemrzlo, protože tři body uhájili.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (SK Kadaň): Zápas to nebyl špatný. Dá se říct, že byl vyrovnaný od první do poslední minuty. Nepouštěli jsme se do hry hlavně ve chvílích, kdy měla Boleslav přesilovky. Řekl bych, že jsme to celkově ubránili velmi slušně. Až v druhé polovině zápasu jsme udělali dvě chyby, na které jsme ve finále doplatili. V závěru jsme ještě měli šance, ale hosté si to pohlídali.

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Myslím, že Kadaň hrála velmi dobře. Věděli jsme, že je to zkušené mužstvo, i když zatím nemá bod. Rozhodně jsme soupeře nepodceňovali, však také docela dlouho vedl. Otáčeli jsme to jen těžko a k vítězství nám dopomohla i značná dávka štěstí. Brankář Will tam pochytal parádní věci. Řekl bych, že oba brankáři byli osobnostmi tohoto utkání.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.