BK MLADA BOLESLAV
29. 9. 2012 | Daniel Langer

Šlágr kola ovládli Bruslaři a nadále drží domácí neporazitelnost

7., sobota 29. 9. 2012
Ml. Boleslav - Ústí n. L. MBL - UNL
M l. B o l. - Souboje s Ústím nad Labem patří už několik sezón k nejvyhrocenějším střetnutím na české hokejové scéně. Ve ŠKO-ENERGO Aréně na sebe oba celky narazily v rámci sedmého kola a rozhodně se bylo na co dívat. O všem důležitém se prakticky rozhodlo v úvodním dějství, ve kterém padlo pět gólů. Čtyři z toho skončily za nešťastným Koutským. Dvěma brankami se pod vítězství podepsal David Vrbata, jehož útok výhru dirigoval. Ze dvou celků, které vyznávají ve znaku lva, se tak ukázal po vítězství hladovější ten boleslavský a díky tříbodovému zisku se tak Bruslaři posunuli právě před svého rivala.
Ml. Boleslav: Will - Němeček, Pojkar, Kasík, Chaloupka, Jindra, Beňovič, Šmach - Mikulík, Vrbata, Nouza - Pabiška, Výborný, Jiránek - Demel, Koudelka, Rys - Hrdel, Loskot, Lenc
Ústí n. L.: Koutský (21. Orct) - Brož, Černý, Holomek, Hořava, Poživil, Sklenička, Vobořil, Špelda - Laš, Roubík, Kovář - Boháč, Sýkora, Tůma - Handlovský, Rod, Matai - Čermák, Přeučil, Hess
Branky a nahrávky: 1. Rys (Koudelka, Demel), 15. Koudelka (Demel, Rys), 16. Vrbata (Kasík, Nouza), 19. Vrbata (Mikulík) - 1. Poživil (Roubík), 54. Tůma (Boháč, Sýkora). Rozhodčí: Hribik, Wütherle P. - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 7:7, navíc Němeček (MBL) + 10 minut OT, nesportovní chování a Lukáš Poživil (UNL) 5 minut + trest do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2370. Střely na bránu: 34:32.

Fotogalerie

Komentář

O faktu, že se střetávají dva z nejvyspělejších celků 1. ligy, nebylo pochyb už od úvodních minut. Start do utkání nesvědčil ani jednomu z gólmanů a prakticky první střely na bránu končily až za jejich zády. Nejprve se do střelecké listiny zapsal střelou od modré hostující Lukáš Poživil. Dobrou práci odvedli jeho kolegové z útoku, brankář Will měl zcela zakrytý výhled a nestihl na tvrdou ránu reagovat. To byla ale pro početnou skupinu hostujících fanoušků na dlouho dobu poslední radostná chvilka. Prakticky z protiútoku se nad ničím nerozmýšlel Jiří Rys a po překročení útočné modré napálil kotouč na Koutského. Černý kousek pryže se vrtěl, měl zvláštní dráhu letu a když k tomu přičteme nejisté nadskočení brankáře, výsledkem bylo vyrovnání. A pro Ústí nad Labem mělo být ještě hůře.

Od gólu mladého domácího forvarda to byli právě Boleslavští, kdo převzal taktovku nad děním na kluzišti. Koutský si musel připadat jako na střelnici a v posledním pěti minutách prvního dějství navíc jako ve zlém snu. S předváděnou hrou bylo jen otázkou času, než Bruslaři přidají další gól a tužby domácích fanoušků nakonec vyplnil Martin Koudelka tečí nenápadného nahození od modré čáry. Pro útočníka celku z města automobilů šlo o vůbec první zásah v boleslavském dresu. O několik okamžiků později využil ranou do odkryté branky David Vrbata již čtvrtou nabídnutou početní výhodu. První útok Bruslařů vůbec řádil jako utržený. Minutu před koncem první třetiny se právě tato trojice točila v útočném pásmu jako tornádo s protisměrnými přihrávkami. David Vrbata se nic nerozpakoval a využil rozháraného postavení defenzivy ke vstřelení své druhé branky. Do šaten tak odcházeli daleko spokojenější domácí hokejisté.

Ústeckou kabinou se musela prohnat velmi důrazná bouřka, jelikož do prostředního dějství naskočili Lvi jako vyměnění. Doslova to platila pro brankéřský post, nejistého Koutského vyměnil Zdeněk Orct. Hosté zpřesnili hru a přitvrdili ve středním pásmu, což mělo za důsledek vyrovnání hry, misty dokonce optickou převahu Ústí nad Labem. V největší šanci hostí selhal Roubík, jenž si zpoza branky stáhl sražený kotouč a nedokázal nadvakrát přehodit beton ležícího Willa. Domácí gólman chytal jako zatím pokaždé ve vynikající formě a přiváděl hostující střelce k šílenství. Na druhé straně mohl navyšovat Nouza, který dvakrát dostal puk do samostatného úniku, Orct ale držel své spoluhráče nad vodou. A tak, jak už to bývá, po divoké a ofenzivně nespoutané třetině přišla jedna bezbranková.

S blížícím se koncem utkání logicky přicházela nervozita a přitvrzovalo se. Obrovskou chybu předvedl doposud jistý Will, který nezvládl rozehrávku a nabídl odkrytou branku Handlovskému. Ten se zpoza branky otáčel dlouho a do zakončení mu domácí stačili vložit hůl. Nejvíce vzruchu způsobila v závěrečné třetině akce Tomáše Nouzy, který si potáhl obranu dlouhou kličkou a dostal puk i za Orcta, rozhodčí ale jeho pokus neuznali pro postavení Němečka v brankovišti. Domácí brankář protestoval natolik rezolutně, že si vysloužil i osobní trest. Z protiútoku dokázal do rozhozené obrany přesně zakončit David Tůma a stanovit tak na konečných 4:2. Černou kaňkou pak byl zbytečný zákrok Poživila, který čtyřicet sekund před koncem utkání trefil nešťastného Demela na hlavu a oba tak putovali do šaten. Šlágr kola tak skončil tříbodovým ziskem Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Na obou stranách byla spousta hráčů, kteří se chtěli ukázat. Ta provázanost Ústí nad Labem a Mladé Boleslavi je prostě velká a dost to zápas ovlivnilo. Konkrétně nám to zahrálo do karet přímo perfektně, protože když vedete 4:1, hráči už obvykle mívají tendence podceňovat situace a my trenéři je musíme hlídat, aby to nedělali. Tentokrát nebylo nic takového potřeba, kluci byli nabuzení. Co se týče závěru, tak ten byl ze strany Ústí poměrně frustrovaný. Myslím, že to bylo o to horší, že nečekali, že by to pro mě mohlo takhle dopadnout.

Jaromír Šindel, trenér HC Slovan Ústečtí Lvi: Totálně nám nevyšla první třetina, Mladá Boleslav dala branky a dostala se do laufu, potom už to pro nás bylo těžké. Zbytek utkání z naší strany přinesl jisté zlepšení, dobře zachytal ale domácí brankář Will a otáčet tříbrankovou ztrátu už není nic jednoduchého. Inkasované branky hodnotím jako smolné. Všechny týmy teď mají hodně sil, rozhodovat se bude ale až v pozdějších fázích sezóny.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.