BK MLADA BOLESLAV
10. 10. 2012 | Jitka Čechová

Písek nedostal šanci. Bruslaři berou další tříbodovou domácí výhru

10., středa 10. 10. 2012
Ml. Boleslav - Písek MBL - PIS
M l. B o l. – Písečtí nezačali špatně, do Mladé Boleslavi přijeli naprosto očividně hlavně bránit, což se jim téměř 14 minut dařilo. Jenže pak zahájil ostrou palbu Demel a hosté už se jenom vezli. Kafka s Pabiškou do jejich sítě přidali každý po jednom kousku, načež sice snížil Martin Heřman, veškerou radost Jihočechů ale prakticky okamžitě utnul Výborný. Bruslaři donutili soupeře doslova panikařit, protože hned dvakrát za sebou fauloval tak, že sudí nařídil trestná střílení. Vrbata jej využil, Mikulík nikoliv. V poslední minutě pečetil na 6:1 Loskot.
Ml. Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Kulich – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Rys, Koudelka, Demel – Lenc, Loskot, Hrdel
Písek: Mazanec – Drtina, Růžička, Kameš, Makovský, Semrád, Drtil, Drtina, Petráček – Čurda, Heřman M., Slavík – Strnad, Šperger, Sedláček – Polodna, Vlček, Kučera – Markulinec, Novák, Heřman R.
Branky a nahrávky: 14. Demel (Jindra, Výborný), 18. Kafka (Výborný, Pabiška), 22. Pabiška (Výborný), 34. Výborný (Chaloupka), 37. Vrbata – trestné střílení, 60. Loskot (Chaloupka) – 33. Heřman M. (Drtil). Rozhodčí: Pavlovič – Gerát, Ondráček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1690. Střely na branku: 43:20.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav jako již tradičně předváděla v úvodu zápasu své útočné choutky, Jihočeši ovšem přijeli s obranou, která s tímto vývojem situace očividně počítala. Na první skutečně velkou šanci si tak publikum muselo počkat až do třetí minuty, kdy poloodkrytou klec netrefil Lenc. Na druhé straně se střelou zápěstím blýskl Slavík, připraveného Willa tím ovšem nemohl rozhodit. Bruslaři si následně vybrali sérii nepřesností, kdy přihrávky mířily na nikoho a střely nikam. Větší rozruch tak způsobil až opět Lenc, který si počíhal na útočné modré. Byl ovšem odstaven soupeřem.

Ve 13. minutě rozezněl jednu z Mazancových tyčí Vrbata a následně z bezprostřední blízkosti přestřelil Kafka. Do útočného pásma Píseckých následně zavezl kotouč Polodna, hra se ale téměř okamžitě opět obrátila. Němeček poslal pas na Pabišku, jenže ten netrefil kotouč. Výborný následně nedokázal zaměřit horní roh branky. Mazanec se statečně držel, proti odraženému puku na hůl Tomáše Demela už byl ale nakonec bezmocný. Petr Kafka už nějakou dobu zkoušel nejrůznější "kejkle", branku se už nějakou dobu očividně snažil dát, takže když v 18. minutě po přihrávce od Výborného mazácky prostrčil kotouč mezi Mazancovými betony, měl očividně velkou radost.

Úvod třetiny měla Boleslav možnost okořenit přesilovou hrou, dlouho se jí ale nedařilo nic pořádného vytvořit. Gól Lukáše Pabišky pouhé tři vteřiny před návratem vyloučeného Semráda, který si sjel na přihrávku Výborného, proto možná trochu překvapil. Domácí drželi dál nadvládu, Šmachův pokus z ostrého úhlu prošel jen těsně kolem tečky. Na druhé straně se pokoušel odpovědět Vlček, zamířil ale vedle a Písečtí začínali pomalu ale jistě kroutit hlavami.

Lenc poslal po polovině utkání přihrávku zpoza branky na Hrdela, ten ale kotouč ve velké šanci nezasáhl přesně. Po delší době pak zatrnulo i domácímu celku, to když Polodna poslal podivně vrtivou střelu na Willa a ten kotouč jen tak tak vyrazil. V případě bleskového nájezdu Martina Heřmana ovšem už tak úspěšný nebyl a hosté parádním průstřelem snížili. Bohužel pro ně ovšem téměř vzápětí smolně selhal jejich gólman. Mazanec totiž kotouč chytil, zůstal mu kdesi ve výstroji, jenže jihočeský brankář se po něm v domnění, že jej stále nemá pod kontrolou, začal shánět. Pohnul se tak nešikovně, že touš vyklepal rovnou na Chaloupku. A boleslavský bek jej poslal rovnou na volného Davida Výborného, který zakončoval do prázdné. Z první přesilovky Jihočechů se vyklubal jeden velký průšvih, Drtil totiž fauloval Davida Vrbatu v samostatném úniku a sudí nařídil trestné střílení. A boleslavský expert na penalty nezaváhal. Písek následně nezvládl další situaci a tentokrát zneškodnil Mikulíka. A opět následovalo trestné střílení. Mazanec si ovšem tentokrát poradil a další navýšení skóre ze strany Bruslařů nepřipustil.

Na třetí třetinu nažhavil publikum Výborný, který po vzájemném ťukecu s Pabiškou ovšem netrefil prázdnou klec. Mikulík se zas o chvíli později snažil kotouč naservírovat Nouzovi, v úniku dva na jednoho ovšem váhal tak dlouho, až jediný couvající obránce soupeře jeho úmysl prokoukl. Střelec jediné branky Písku, Martin Heřman, se pokusil Willa ohrozit hned nadvakrát, jednou ale příliš dlouho váhal a podruhé zas jednal po otočce poněkud zbrkle.

Strnad následně – byť nejspíš neúmyslně – srazil Willa, za což vyfasoval dvě minuty. Podobně dopadl i Martin Heřman, který pro změnu vyhodil kotouč mimo kluziště. 85 sekund dvojnásobné přesilovky se zprvu zdály být smrtelné, hosté je ale se ctí ustáli a další navýšení skóre nepřipustili. Jak se blížil konec zápasu, hra se začala bez větších šancí přelévat z jedné strany hřiště na druhou. Závěrečná tečka v poslední minutě z hole Marka Loskota proto byla poněkud nečekaná, pro domácí publikum ovšem příjemná. O hostech se to samozřejmě říct nedalo.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, trenér BK Mladá Boleslav: Pro nás to jsou povinné tři body a podle toho i to utkání vypadalo. Podcenění soupeře jsme se nebáli, máme cílevědomý tým, který ví, co chce. Měli jsme sice pomalejší rozjezd, s postupem času jsme se ale dostávali do tempa. V pozdějších fázích už to bylo pouze o tom nějaké branky přidat a neinkasovat, což se nám sice úplně nepovedlo, ale můžeme říct, že jsme měli celý vývoj střetnutí pod kontrolou. Mrzí nás především inkasovaná branka kvůli Willovi, který je pro nás oporou.

Jindřich Setikovský, trenér IHC Písek: Gratuluji soupeři. Z naší strany je třeba respektovat sílu Mladé Boleslavi, to co jsme tu předvedli je asi v současné chvíli pro naše mladé a oslabené mužstvo maximum. Šest zraněných hokejistů ze základní sestavy nás dost limituje a i ty chyby v defenzivě plynou z mladické nezkušenosti, s nadějí očekáváme návrat rekonvalescentů. Podařilo se nám kvalitně posílit zadní řady z Kladna, ale dopředu jsme zkrátka neškodní. Na výkon Mladé Boleslavi jsme neměli čím odpovědět.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.