BK MLADA BOLESLAV
13. 10. 2012 | Dominik Kameš, Jitka Čechová

Beroun doma padl, výhru Boleslavských režíroval Mikulík

11., sobota 13. 10. 2012
Beroun - Ml. Boleslav BER - MBL
B e r o u n - V souboji Bruslařského klubu s Berounem si museli diváci počkat na úvodní branku až do 17. minuty, kdy horní růžek klece mazácky vymetl Petr Kafka a poslal tak Boleslavské do vedení. Krom několika vyloučení a šancí na obou stranách toho pak mnoho k vidění nebylo. Domácí šli do třetího dějství s vědomím, že na vedoucí tým 1. ligy ztrácí pouhý jediný gól, valnou část jejich nadějí ovšem hned ve 41. minutě zmařil Mikulík. V závěru se ještě Medvědi pokoušeli skóre pozměnit, neuspěli ale ani ve hře bez brankáře. Do prázdné branky pečetil opět Mikulík.
Beroun: Svoboda – Kaláb, Šulc, Jebavý, Přindiš, Vítek, Ruprecht, Pour – Vostřák, Karpov, Plichta – Klhůfek, Doležal, Padělek – Meidl, Hošťálek, Trojan – Kubeš, Kubeš, Palaščák
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Chaloupka, Němeček, Jindra, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Rys, Demel, Koudelka – Loskot, Lenc, Hrdel
Branky a nahrávky: 17. Kafka (Chaloupka), 41. Mikulík (Pojkar, Kasík), 58. Mikulík (Nouza, Kasík). Rozhodčí: Würtherle – Špůr, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: .

Komentář

Do začátku zápasu lépe vstoupil domácí tým, který se snažil být aktivní od úvodní minuty utkání. První šanci Medvědů měl Michal Plichta, který ale netrefil bránu. Svoboda měl větší práci až v šesté minutě, když po střele Tomáše Nouzy dorážel David Pojkar, kterého ale domácí brankář vychytal. Přibližně za dvě minuty se ve velké šanci objevil David Výborný, proti jehož střele se Svoboda dokázal skvěle přesunout. V desáté minutě dorážel na druhé straně Tomáš Doležal, jeho pokus ale přeletěl mladoboleslavskou klec. Následně dostali domácí příležitost dvou po sobě jdoucích přesilových her, ve kterých si však žádnou velkou příležitost nevytvořili. V samém úvodu sedmnácté minuty vystřelil z vrcholu levého kruhu Petr Chaloupka, jehož pokus Petr Kafka tečoval přesně do levého horního rohu Svobodovy brány. Šanci na vyrovnání skóre měl Pavel Vostřák, jeho pokus ale Will chytil.

V úvodu druhého dějství Medvědi vybojovali puk u branky hostů a Tomáš Karpov si najel mezi kruhy, střela mu však nesedla, a tak puk skončil mimo klec Romana Willa. Další šanci Berouna měl Pavel Klhůfek, který ale také nevypálil tak, jak by si představoval. Dále se do příležitostí dostávali spíše hráči Mladé Boleslavi. Do jedné se dostal Milan Mikulík, kterého ale obraným zákrokem zastavil Jiří Jebavý. Následně se obraz hry opět otočil a chvíli měli více ze hry zase domácí, které ale trápila koncovka, a tak Will stále držel čisté konto. Velkou šanci Medvědů měl Ondřej Hošťálek, který se sám dostal až před boleslavského brankáře, který si s jeho pokusem však poradil. V závěru druhé dvacetiminutovky dostali hosté možnost přesilové hry, ve které vyslali na Svobodu několik střel, které ovšem zkušený gólman Berouna pokryl. A tak do druhé sirény již gól nepadl.

Třetí třetinu začali lépe hráči Mladé Boleslavi, Milan Mikulík unikl po levém křídle a střelou na vzdálenější tyč poslal hosty do dvoubrankového vedení. Záhy bruslařský klub při přesilové hře zamkl Medvědy v jejich obraném pásmu, další branku z toho však nevytěžil. Medvědi se dostali do šance také při přesilové hře, střelu Pavla Vostřáka ale dnes bezchybný Will chytil do lapačky. V padesáté minutě měl velkou šanci boleslavský Nouza, který ale nadvakrát puk za Adama Svobodu neprotlačil. Medvědům se nedařily přihrávky v útočné třetině, Klhůfek se tak puku od Tomáš Karpova nedočkal. Půl druhé minuty před koncem třetího dějství se pokusil Aleš Totter odvolal brankáře Svobodu, tento risk ale domácím nevyšel, a tak Milan Mikulík svou druhou brankou v zápase stanovil konečný stav na 3:0 pro Bruslaře.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter, Medvědi Beroun 1933: Tabulka vypovídá o hodnotě. Hráli jsme s prvním týmem, odehráli jsme dobrý zápas a hráči, kteří přišli, tým oživili. Bylo to hodně o první chybě, kterou jsme udělali my, kdy jsme měli jasně kotouč pod kontrolou a přihráli ho soupeři a z toho dostali gól. Potom jsme odehráli dobrou druhou třetinu, udělali jsme nějaké úpravy. Z rytmu nás vyhodila branka v úvodu třetí třetiny, na tu střelu Adam Svoboda nedosáhl jen o centimetry. A proti tak zkušenému týmu už bylo těžké se posadit. I fyzicky jsme se nedostali na kotouče. Měli jsme dvě šance, kdy jsme mohli vyrovnat, ale neproměnili je. Myslím, že ten výsledek je spravedlivý. Musím pochválit tým, jak bojoval a jak zápas odehrál, zvlášť po zápase v Olomouci. Rovněž bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří fandili a jsou vynikající.

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Naplnil se předpoklad, který jsme měli, že domácí po debaklu v Olomouci budou hrát zodpovědně a na hraně rizika, protože neměli co ztratit. Utkání mělo úroveň a nasazení, bylo rychlé. Jsme spokojení se třemi body, protože kluci ukázali, že si umí pohlídat i takový stav, který není moc vysoký.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.