BK MLADA BOLESLAV
17. 10. 2012 | Jitka Čechová

Po výhře nad Mostem Boleslavští vévodí tabulce, ztrácí už i Ústí

13., středa 17. 10. 2012
Most - Ml. Boleslav MOS - MBL
M o s t – Utkání se Severočechy nepřineslo žádné větší překvapení, papírově jasně favorizovaná Mladá Boleslav nezaváhala a zvítězila 7:3. Domácí celek udržel čisté konto pouze 65 sekund a od té doby už jen bez přestání tahal za kratší konec provazu. Relativně nejlépe na tom Mostečtí byli po snížení Gengela na 1:2, potom už to ale bylo jenom horší. Za Bruslaře se dvakrát trefil Rys, po jedné brance přidali Koudelka, Nouza, Němeček, Vrbata a Kafka. Středočeši tak momentálně s 34 body vedou tabulku, o "čtyři body dál" je Ústí nad Labem.
Most: Volke (41. Melichar) - Prošek, Charousek, Hranáč, Parýzek, Tomeček, Pavlů, Havelka - Tauš, Slavíček, Gengel - Bojer, Kuběna, T. Rohan - Jurčík, Čurilla, Kotrla - Nedrda, Adámek, Vaněk - Skvortsov
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Rys, Demel, Koudelka – Loskot, Lenc, Hrdel – Jiránek
Branky a nahrávky: 16. Gengel (Pavlů, Charousek), 26. Tauš (Gengel, Charousek), 53. Gengel (Prošek, Slavíček) - 2. Rys, 15. Koudelka (Demel), 19. Nouza (Mikulík, Pojkar), 24. Rys (Pojkar, Koudelka), 38. Němeček (Kafka, Pabiška), 45. Vrbata (Toman, Nouza), 50. Kafka. Rozhodčí: Pavlovič - Bosák, Šmika. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 274. Střely na branku: 23:33.

Komentář

Mladá Boleslav šla na ledě Mostu do vedení už po 65 sekundách hry, kdy se k vyraženému kotouči dostal Jiří Rys a otevřel tak skóre utkání. Středočeši měli jednoznačně více ze hry, domácí celek nenakoplo ani vyloučení Němečka. Naopak krátce po něm zvýšil na 2:0 Martin Koudelka, který ujel mostecké obraně a zavěsil.

V klasické početní výhodě se Severočeši neprosadili, dvojnásobná už jim ale vyšla. Po vyloučení Lence a Pojkara snížil na 1:2 i v Mladé Boleslavi dobře známý Ladislav Gengel. Bruslařům ovšem nakonec první dvacetiminutovka stejně vyšla podstatně lépe, protože v závěru se trefil ještě Tomáš Nouza, na kterého domácí před Volkeho brankou jaksi pozapomněli.

Po několika dalších šancí Boleslavi ukázal na začátku prostřední periody, stejně jako v úvodu té první, přesnou mušku Jiří Rys. Přečíslení Boleslavi vyřešil nadějný mladík střelou do horního rohu klece. Stejná situace se ale opakovala i na opačné straně kluziště, kdy se v převaze ocitl Most a Zdeněk Tauš opět snížil.

Boleslavští následně nedokázali využít hned tří po sobě jdoucích přesilovek, z nichž ta poslední dokonce vyústila ve dvojnásobnou. 78 sekund vzdor veškeré jejich snaze Mostečtí ustáli. Závěr druhé třetiny už ovšem nikoliv. Nejprve si opět špatně pohlídali Nouzu, tentokrát ale středočeského ostrostřelce bravurně vychytal Volke. S Romanem Němečkem, který dostal křížnou přihrávku od Pabišky, už ovšem neuspěl.

Boleslav vkročila do poslední třetiny s třígólovým náskokem, který vzápětí ještě navýšil David Vrbata. Ten po působivé kombinaci Středočechů zakončoval prakticky do prázdné klece – v ten moment už ne Volkeho, ale Melicharovy, který jej vystřídal. Domácímu týmu se v žádném případě nedala upřít snaha, s lídrem soutěže a takovým skóre se už ale špatně něco dělalo.

Ještě před 50. minutou hráli domácí opět přibližně 20 sekund v pěti proti třem, ale situace nevyužili. Po návratu prvního vyloučeného na straně Boleslavi pak navíc Petr Kafka ve vlastním oslabení vsítil už sedmou branku Bruslařů! Paradoxně byl krátce na to vyloučen ovšem ještě Mikulík a tentokrát domácí trestali. Jasně nejlepší hráč Mostu Ladislav Gengel snížil na 3:7. Z celkového úhlu pohledu se už ale jednalo jen o jakýsi výkřik do tmy.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček, trenér HC Most: Narazili jsme za první čtvrtinu na nejkvalitnější mužstvo. Boleslav má sílu na všech postech. Přesto si myslím, že jsme utkání odehráli s přílišným respektem. Čekali jsme, s čím soupeř přijde. Kvalita byla ale zcela jednoznačně na straně soupeře. Jeho vítězství bylo naprosto zasloužené.

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Měli jsme dobrý začátek, kdy se velmi rychle prosadil Rys. První třetinu jsme měli pod kontrolou, byli jsme lepší. Pak jsme se bohužel opět zhoršili, polevili jsme. Utkání jako takové jsme měli pod kontrolou, ale nebylo to ideální. Dělali jsme zbytečné chyby, měli jsme problémy s koncentrací, šli jsme hned dvakrát do tří. Nebyl to tak úplně zápas podle mého gusta. Myslím, že jsme zbytečně pokazili Romanu Willovi statistiky. Ale samozřejmě máme tři body, takže v tomto směru spokojenost.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.