BK MLADA BOLESLAV
31. 10. 2012 | Jitka Čechová

Kadaň držel brankář Hanuljak, přesto nakonec padla

17., středa 31. 10. 2012
Ml. Boleslav - Kadaň MBL - KAD
M l. B o l. – 17. kolo je za námi a domácí neporazitelnost Bruslařského klubu nadále trvá. Tentokrát se s nepořízenou obrátil zpět na cestu domů severočeský celek Kadaně. Ve 24. minutě šel sice gólem Račuka do vedení, skóre ale velmi rychle obraceli Pabiška s Kafkou. To bylo nakonec ze střeleckého arzenálu tohoto utkání vše. Boleslavští uhájili těsnou výhru a do tabulky si připsali další tři body.
Ml. Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Bohunický, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Rys, Demel, Koudelka – Loskot, Lenc, Jiránek
Kadaň: Hanuljak – Macháček, Pavlas, Lučka, Szkal, Trefný, Schmidt, Opálek, Mazanec – Ondřej, Račuk, Hafenrichter – Jíra, Hammerbauer, Hrabák – Chlouba, Hanták, Ton – Seman, Stoklasa, Andres
Branky a nahrávky: 25. Pabiška (Němeček, Výborný), 32. Kafka (Pabiška, Výborný) – 24. Račuk (Ondřej, Macháček). Rozhodčí: Jílek - Gerat, Hynek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1930. Střely na branku: 41:19.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav v první třetině předvedla střelecký koncert, nutno ovšem hned na úvod podotknout, že bez produktivního zakončení. Kadaň totiž po celou dobu držel nad vodou brankář Hanuljak. V první periodě si připsal 16 zákroků, kdežto domácí Will pouhé tři. Hned na začátku měl velkou šanci Nouza, ale soupeřem opomenutý hráč Boleslavi nevypálil přesně. Domácí publikum zadrželo dech i při nájezdu Výborného s Chaloupkou, přičemž prvně jmenovaný poslal na obránce Středočechů povedený pas. Chaloupka kotouč nezasáhl.

Následovala dokonce dvojnásobná přesilovka pro Bruslařský klub a další salva střel směrem na Hanuljaka. Jenže po chvilce fauloval i Pabiška a Kadaň si alespoň částečně oddychla. Po vypršení trestů se pak Severočeši osmělili a několikrát vyrazili směrem na Willa. Závěr se nesl ve znaku menšího útlumu. Zatímco Kadaň oddechovala, Boleslavští nevěřícně kroutili hlavou.

Druhá třetina začala stejně jako ta první, ale brzy se síly poměrně vyrovnaly. Nejprve se ve velké šanci objevil Kafka, který si vytáhl Hanuljaka z branky, obkroužil ji a snažil se zakončit. Jenže Hanuljak do dráhy puku ještě nějakým způsobem stačil natáhnout beton. Na druhé straně vzápětí úřadoval Seman a po chvíli si Kadaňští dokonce vydobyli přesilovku. V té se poměrně rychle prosadil Marek Račuk. Zafungovalo staré známé nedáš – dostaneš, ale Severočeši jakoby svým gólem prolomili i zakletí vlastní branky. Výborný vyhrál buly, poslal kotouč na modrou a střelu Němečka následně tečoval Lukáš Pabiška.

Boleslav mohla navýšit, jeden z hostů totiž v následujícím oslabení přišel o hůl, takže Kadaň hrála opět víceméně ve třech. Obtížnou situaci ale ustála a po vyloučení Jindry se sama snažila udeřit na druhé straně. Jenže kromě střely Račuka se toho mnoho nestalo. O to zajímavější byl druhý gól Boleslavských. Hanuljak špatně rozehrál, takže Pabiška dával do prázdné. Kadaňský gólman ovšem zareagoval opět velmi pohotově a za asistence štěstěny vyrazil letící kotouč násadou hole. Bohužel pro něj rovnou na Petra Kafku. Severočeši mohli vzápětí vyrovnat, Jírovy přihrávky brankovištěm ale nikdo nevěnoval dostatečnou pozornost.

Kadaň vstoupila do třetí třetiny aktivně, slibně se prezentovali Hafenrichter i Jíra. Hosté následně hráli přesilovku, v útočném pásmu se ale usadili až v jejím závěru. Mazanec od modré nejprve trefil Willovy betony a s vyraženým pukem se ještě pokoušel poprat Ton. Přestřelil. V polovině periody si Kadaň zkomplikovala život dvěma po sobě jdoucími tresty, Bruslaři ale příležitosti nevyužili, a tak byli nuceni dál hájit nejmenší možný náskok.

Po srážce se soupeřem se z ledu jen s obtížemi zvedl Račuk. Tohle ještě faul podle rozhodčích nebyl, Vrbatův následný zákrok už ale ano. Tehdy Kadaň Boleslavské skutečně přidusila v jejich obranném pásmu, obzvlášť Seman se Stoklasou a od modré pálícím Macháčkem dali Středočechům zabrat. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou si Kadaňští vybrali oddechový čas a Hanuljaka už do branky zpátky neposlali. Žádný drtivý tlak si ale hosté vytvořit nedokázali.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Těžké utkání, nepříjemný soupeř. Podařil se nám vstup do zápasu, ale narazili jsme na produktivitu a brankáře Hanuljaka. Pokud by se nám podařilo dát z šancí rychlé dva góly, mohlo se střetnutí vyvíjet daleko příznivěji. Je třeba uznat, že Kadaň byla kvalitní soupeř a těžko se nám prosazovalo. Museli jsme hrát hodně důsledně dozadu, jelikož soupeř na otevřená okénka v naší obraně vyloženě čekal.

Zdeněk Skořepa, asistent trenéra SK Kadaň: Soupeř nám předvedl, jak silný má tým a od úvodu utkání na nás vlétl. Podařilo se nám počáteční tlak přestát a dokonce se dostat do vedení, velmi snadno jsme ale pak dostali dva góly a ač jsme se snažili, zvrátit už se nám průběh utkání nepodařilo. Celkově jsme ale neodehráli špatný zápas a pokud budeme takto pokračovat, můžeme dál stoupat tabulkou.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.