BK MLADA BOLESLAV
17. 11. 2012 | Jitka Čechová

Nouza dal rodnému Písku hattrick a Bruslaři berou tři body

23., sobota 17. 11. 2012
Písek - Ml. Boleslav PIS - MBL
P í s e k - Úvod zápasu zvládali lépe Písečtí, nějakou dobu se jim na domácí půdě dařilo diktovat tempo. Jenže žádnou ze svých šancí nepřetavili v branku a pak začal řádit tamější rodák ovšem v boleslavském dresu. Tomáš Nouza nasázel do jihočeské sítě tři góly. Zaznamenaný hattrick mu vynesl další metu - po sté brance je to tentokrát hranice 200 kanadských bodů v boleslavském dresu. Za Středočechy se trefili ještě Koudelka s Davidem Vrbatou. Jeho bratr Radim nenastoupil.
Písek: Halmoši - Dvořák, Klement, Drtil, Boháč, Růžička, Petráček, Semrád - Kubeš, M. Heřman, Sedláček - Strnad, Petruška, Marek - Polodna, Vlček, Ferebauer - R. Heřman, Kučera, Slavík
Ml. Boleslav: Will - Bohunický, Šmach, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Jindra - Nouza, D. Vrbata, Mikulík - Kafka, Výborný, Pabiška - Loskot, Koudelka, Demel - Rys, Lenc
Branky a nahrávky: 40. Polodna (Vlček, Ferebauer) - 8. Nouza (D. Vrbata, Mikulík), 27. Nouza (Loskot), 33. Nouza (D. Vrbata, Loskot), 37. Koudelka (Demel, Jindra), 42. D. Vrbata (Nouza, Loskot). Rozhodčí: J. Jílek - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:4, navíc Boháč (PIS) a Bohunický (MBL) oba 5 min. + trest do konce utkání za hrubost. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 760. Střely na branku: 25:38.

Fotogalerie

Komentář

Domácí začali poměrně aktivně, Boleslavští očividně po dvou prohrách lehce váhali s tím, jak se postavit k dalšímu utkání na venkovním kluzišti. Už v první minutě tak Willa ohrozil Marek, nepálil ale dostatečně přesně. Úvodní převaha Písku vzala za své na začátku osmé minuty, kdy se prosadil jihočeský odchovanec Tomáš Nouza. Domácí mohli velmi rychle kontrovat, vyloučení Demela ale nedokázali přetavit v brankový úspěch. Do konce první periody usedli Středočeši na trestnou lavici ještě dvakrát, čímž si nemálo zkomplikovali život. Nikdo z Píseckých se ale neuchytil.

Ani druhou periodu nezačali hokejisté IHC špatně, Klement ale netrefil klec. Oproti tomu Mikulík na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci, načež se podruhé trefil jeho kolega z formace Nouza. V té době už Bruslaři očividně věděli, co mají na soupeře hrát. Počínali si jednoduše a přímočaře a neslo to ovoce. Důkazem bleskově završený hattrick Nouzy, který za Halmošiho záda pohotově tečoval střelu Davida Vrbaty. O čtyři minuty později se proti domácímu brankáři vydali v přečíslení dva na jednoho Martin Koudelka a Demel. Prvně jmenovaný si parádně poradil s přihrávkou a zavěsil. V poslední minutě prostřední třetiny snížil Stanislav Polodna, kterého si boleslavští obránci zapomněli pohlídat.

Boleslavští na gól Jihočechů velmi rychle odpověděli v úvodu poslední třetiny, kdy se střelou z kruhu prosadil David Vrbata. Písek jako kdyby od toho okamžiku ztratil veškeré naděje. V přechodu do útočného pásma to začalo skřípat a Boleslavští už víceméně sebevědomě kráčeli pro jasné tříbodové vítězství. Závěr zápasu byl už téměř jen a pouze v jejich režii.

Ohlasy trenérů

František Výborný, trenér BK Mladá Boleslav: Díky nějakým zraněním v našem kádru, jsme přijeli v lehce oslabené sestavě a hráli jsme jen na tři pětky. Bylo to těžké utkání, Písečtí dobře bruslili a obzvlášť v první třetině hráli dobře. Snažili se o jednoduchou a účelnou hru, protože zdejší ledová plocha nebyla v nejlepší kondici, puky hodně odskakovaly. Tým Písku odehrál dobrý zápas už v minulém kole v Olomouci, takže nějaké sebevědomí určitě měl. Nám se ho podařilo zlomit až zhruba v polovině zápasu, kdy se projevily naše zkušenosti. Škoda obdržené branky na 1:4, kdy jsem pustili domácí zase trochu do hry, ale i toto zaváhání jsem dokázali napravit. Pak už jsme zápas v klidu dohráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.