BK MLADA BOLESLAV
24. 11. 2012 | Richard Wagner, Jitka Čechová, Richard Wagner

Ze zápasu s Havlíčkovým Brodem berou Boleslavští tři body!

25., sobota 24. 11. 2012
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
H a v l. B r o d – Nervy napnuté k prasknutí, nakonec to ale Středočeši zvládli dobře a z havlíčkobrodské Kotliny si vezou tři body. Skóre utkání sice otevírali domácí gólem Štěpánka, hráči Bruslařského klubu ale v druhé periodě odpověděli trefami Loskota a Nouzy. Prvně zmíněný pak mohl svěřence trenéra Výborného podstatným způsobem posunout k vítězství, když ve 47. minutě jel trestné střílení. To ale neproměnil, a tak závěr přinesl velké drama. Zvlášť když v čase 54:04 usedl na trestnou lavici hned na čtyři minuty Lenc. Jako by to ale chtěl napravit, protože to byl právě on, kdo se v samotném závěru trefil do prázdné branky Havlíčkova Brodu.
Havl. Brod: Suchan - Morava, Protivný, Jelínek, Soldán, Ostrčil, Novotný - Kozlík, Blažek, Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, Musil
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Bohunický, Jindra, Šmach, Chaloupka - Nouza, D. Vrbata, Padělek – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Demel, Koudelka – Lenc, Loskot, Červený
Branky a nahrávky: 17. Štěpánek (Morava) - 23. Loskot (Červený), 37. Nouza (Pojkar, Padělek), 60. Lenc (Nouza). Rozhodčí: Jeřábek, Humpolíček - Klein, Lukš. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1123. Střely na branku: 21:27.

Komentář

Začátek utkání měli lepší mladoboleslavští hokejisté, kteří několikrát zle zatopili domácímu gólmanovi. Ten se řádně zapotil zejména v oslabení, kdy na trestnou lavici putoval Pavel Musil. Zpoza branky si vybruslil Jiří Rys, který bleskově zakončil na zadní tyč, ale beton Jaroslava Suchana byl namístě a zasáhl. Ve druhé polovině hry se dostali do tempa také Rebelové, kteří se dostali před Romana Willa, který si však s jejich pokusy poradil. Zejména se musel natahovat po pokusu Tomáše Protivného hned po buly. Domácí hráči se však překvapivě dostali do vedení, když vyhodili puk ze třetiny, Marian Morava zabojoval a dojel kotouč, který naservíroval před bránu na Petra Štěpánka, jenž z první poslal tvrdou střelu za mladoboleslavského gólmana. V závěru třetiny byli domácí hráči natlačení před brankou soupeře, který se musel bránit v oslabení, ale vše zvládl.

Druhou periodu začala velká šance domácího dua Lukáš Endál – Roman Vondráček. Druhý jmenovaný zakončil celou akci střelou do Willova betonu. Škodovkáři však dokázali vyrovnat. Rudolf Červený ihned po buly projel před Suchana, který jej vychytal, ale na následnou dorážku Marka Loskota byl již krátký. Strhující pasáž hry přinesla velkou šanci Pavla Musila, který si vymíchal Romana Willa, ale trefil jen tyčku. Hra se poté zklidnila a do dobré šance se dostal Rudolf Červený, který nejprve trefil hráče před sebou, načež se dostal k dorážce, kterou nasměroval jen do domácího brankáře. Bruslaři se mohli dostat do vedení, když se dostal do střelecké pozice Aleš Padělek, ale Suchan vytáhl parádní zákrok lapačkou. Hosté se nakonec gólu přeci jen dočkali a pomohla jim k tomu přesilovka. V ní ihned po buly napřáhl na modré Tomáš Nouza a Suchan se jen ohlédl. Domácím se málem povedlo vyrovnat, když se po Willově chybě ocitl sám před brankou Jonáš Fiedler, ale nepochopitelně selhal a trefil jen vracejícího se gólmana.

Začátek třetí třetiny začala lépe Mladá Boleslav, která mohla udeřit v oslabení, ale Martin Koudelka trefil jen Suchanovy betony. Trefit se na druhé straně mohl Ladislav Rytnauer, ale jeho pokus skončil na vyrážečce maskovaného muže hostů. Ihned z brejku se před Suchana proháčkoval Marek Loskot, který byl zahákován a jel trestné střílení. Loskot si najel na pravou stranu hřiště, naznačil blafák na bližší tyč, ale Suchan se rozpohybovat nenechal, roztáhl se a parádně zasáhl. Rozhodnout mohl Lukáš Pabiška, který se protáhl mezi kruhy, ale o milimetry minul branku. Domácí dostali velkou šanci ve čtyřminutové přesilové hře, když za katr putoval Radan Lenc. Havlíčkův Brod se však v přesilové hře ke slovu příliš nedostal a Mladá Boleslav nakonec ještě přidala sladkou, pro Rebely hořkou, tečku v podobě gólu Radana Lence. Ten nejprve trefil jen tyč Suchanovy brány, který následně odjel na střídačku, ale domácí chybovali a hostující hráč trefil prázdnou klec, jenž rozhodl o tom, kdo bude slavit výhru.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech, trenér HC Rebel Havlíčkův Brod: První třetina byla z naší strany velmi dobrá, velmi povedená. Bohužel jsme v ní dali jen jednu branku. Ve druhé třetině na nás soupeř vletěl a v oslabení jsme bohužel brzy dostali vyrovnávací gól. Druhé třetiny budeme muset zlepšit, protože co se dívám dozadu, tak je moc prohráváme. Ve třetí třetině jsme nějaké šance měli, byla tam dlouhá přesilovka, ale soupeř má výborný a zkušený tým, moc nás k ničemu nepouštěl. Jedna nebo dvě šance tam ještě byly, ale bohužel se to neodrazí k nám. Na jeden gól nemůžeme vyhrát, chybí nám tam hráči, kteří by ten gól dali. Už ve třetím zápasu jsme dali jen jednu branku.

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav): První třetina byla z naší strany upracovaná, snažili jsme se nedostat branku. Po té domácí prohře doma jsme si řekli, že uděláme všechno pro to, abychom vyhráli a proto jsme byli trochu opatrnější. Myslím si, že od té druhé třetiny jsme si toho pak víc dovolili. Věděli jsme, co máme na soupeře hrát, takže jsme nějakým způsobem dostali do vedení. Pak už jsme to kontrolovali a myslím si, že jsme to ubojovali, což jsme přesně potřebovali - takovýto zápas, abychom zase naskočili po těch nepovedených utkáních. Myslím si, že se to povedlo.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.