BK MLADA BOLESLAV
27. 12. 2012 | David Bohata

Hradec podruhé v sezóně jede z Boleslavi s prázdnou, rozhodla o tom druhá třetina

35., čtvrtek 27. 12. 2012
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - HKR
M l. B o l. – V zápase, poznamenaném velkým počtem faulů, nezačali domácí hokejisté příliš dobře. Hned v úvodu prohrávali, ale stupňovaným výkonem dokázali zápas otočit jednoznačně ve svůj prospěch. O boleslavské nadvládě v prostředním dějství svědčí i neuvěřitelný počet 25 střel. Dvakrát se mezi úspěšné střelce zapsal bývalý hráč Hradce Martin Koudelka.
Ml. Boleslav: Valent – Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Šmach, Kulich – Nouza, Vrbata, Padělek – Kafka, Výborný, Červený – Mikulík, Koudelka, Demel – Rys, Loskot, Pitule – Lenc
Hr. Králové: Luňák – Roupec, Karlíček, Čáp, Vágner, Vobořil, Hendrich, Půlpán, Klement – Budínský, Mikeska, Haluza – Švagrovský, Tvrdík, Moskal – Kubica, Brož, Říha – Valášek, Macháň, Berger
Branky a nahrávky: 10. Demel (Kafka, Němeček), 25. Koudelka (Mikulík, Šmach), 26. Výborný (Nouza, Toman), 36. Koudelka (Kafka, Demel), 47. Nouza (Rys, Vrbata) - 3. Valášek (Berger, Macháň). Rozhodčí: Jílek – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2450. Střely na branku: 47:28.

Fotogalerie

Komentář

Po osmdesáti vteřinách se druhému boleslavskému útoku naskytla šance pro úvodní branku. Kafka v přečíslení dva na jednoho přihrával Výbornému, který se zpracováním otálel a následné nedůrazné zakončení Luňák pokryl betonem. A tak se gólu dočkali hosté. Výbornou práci odvedl Milan Valášek, který se z těžké pozice probil před bránu a bekhendem překonal položeného Valenta. O chvíli později se octl v dobré pozici Kafka. Protiútok ve vlastním oslabení zakončoval pouze do boční sítě.

Boleslavskou mdlou hru v početní výhodě ukončila akce Kafky se zakončujícím Tomášem Demelem. Domácí hráči využili chyby v postavení obránců soupeře. Hrál se relativně vyrovnaný hokej, jen domácí byli v útočném pásmu o něco nápaditější. Krásnou akci v závěru první třetiny započal Výborný. Přes houšť hráčů poslal přesný pas na zadní tyč na Nouzu, který ještě vracel před bránu na Jindru, leč jeho střelu dokázal hostující brankář zkrotit.

Druhou periodu začali skvěle Bruslaři. Nejdřív v pětadvacáté minutě riskantní, ale o to krásnější přihrávkou našel Mikulík najíždějícího Martina Koudelku, jenž poslal kotouč skrz Luňákovy betony až do sítě. Minutu a pár vteřin na to David Výborný z těžkého úhlu zavěsil puk přesně do horního rohu brány. Až v tuto chvíli jako by se Mladoboleslavští osmělili. Potřetí v zápase na sebe výrazněji upozornil Kafka. A znovu v oslabení. Ve středním pásmu vybojoval kotouč a přečíslení Boleslavi sám zakončil střelou zápěstím do břevna.

Mohlo to být už o tři branky, kdyby se Demelovi lépe povedlo trestné střílení. Boleslav dál tlačila na pilu, k čemuž jí Hradečtí pomáhali svou nedisciplinovaností. Druhý gól Martina Koudelky znamenal třetí využitou početní výhodu. Ke zušenému exhradeckému útočníkovi se dostal nastřelený puk, který Koudelka dorazil za bezmocného Luňáka. Velkou šanci měl ještě Toman, který se, navrátiv z trestné lavice, dostal do úniku. Tváří v tvář brankáři ale bekhendovým blafákem neuspěl.

Hrát proti Boleslavi, která vede o tři branky, je hodně těžké. Mírná psychická deka byla na Královohradeckých lvech znát. Aktivní hokejisté v zeleno-bílých dresech navíc nadále hledali možnost k navýšení skóre. A kýžený gól opravdu přišel. Sice mu předcházel trošku sporný moment, kdy forčekující Vrbata nešikovně, leč bolestivě sekl do ruky obránce Hendricha, který později chyběl v předbrankovém prostoru. Tam si v situaci dva na jednoho krásně poradili Rys s Nouzou. Dvakrát si rychle vyměnili puk a Tomáš Nouza zakončoval do téměř prázdné brány.

Zápas už se od poloviny třetí třetiny dohrával v poklidnějším tempu. Za rozhodnutého stavu se Boleslav nikam netlačila, Hradec už věděl, že odsud podruhé v sezóně odjezde s prázdnou. Boleslav vyhrála zcela zaslouženě.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Před zápasem jsme si řekli, co chceme na Hradec hrát, ale nevěděli jsme, s čím soupeř přijede a trochu byla znatelná i nervozita po svátcích. První část hry byla vyrovnaná. Ve druhé třetině se nám podařilo využít přesilovky a pak už jsme soupeře k ničemu nepouštěli a hráli jsme to, co jsme chtěli. Mužstva by měla dvojnásobné přesilovky využívat, ale nemyslím si, že by to muselo být zlomové.

Martin Hosták, trenér Královští lvi Hradec Králové: Zápas jsme začali výborně, vedli jsme 1:0. Měli jsme přesilovku pět na tři, kterou se nám nepodařilo proměnit a od té chvíle se soupeř hodně zvednul. Kdoví, jak by se zápas vyvíjel, kdybychom se prosadili. Určitě by nám to hodně pomohlo, na druhou stranu to nebyl asi ten moment, který nakonec rozhodl. První třetinu jsme nakonec uhráli 1:1, zato ve druhé třetině soupeř přidal a my jsme tam udělali spoustu chyb. Soupeř nás jednoznačně přehrál a dával góly v přesilovkách. Tam se ten zápas rozhodl a soupeř už si to pohlídal a my jsme se už prakticky k ničemu nedostali.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.