BK MLADA BOLESLAV
5. 1. 2013 | Lukáš Chuchválek

Z vypjatého duelu s obětavě hrajícím Rebelem bere Boleslav bod

38., sobota 5. 1. 2013
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. – Nikdo by asi před zápasem nečekal, jak velký náboj bude mít první domácí zápas Boleslavi v roce 2013 s týmem z devátého místa prvoligové tabulky. První třetina se sehrála vcelku ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách, ale v polovině zápasu začaly růst vášně a vřít krev v žilách hráčů obou mužstev poté, co Rebelové vsítili úvodní branku. Hra Bruslařů se propadla na dlouho do zmaru, který překonali až deset minut před koncem vyrovnáním. Zápas, jehož náboj a nervy splňovaly parametry play-off, nakonec dotáhl do vítězného konce Rebel. Boleslavi zbyl jeden bod.
Ml. Boleslav: Will - Kasík, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Bohunický, Šmach - Nouza, Vrbata, Rys - Padělek, Výborný, Pabiška - Mikulík, Koudelka, Demel - Jiránek, Loskot, Frolík
Havl. Brod: Dolejš - Blažek, Jelínek, Morava, Ostrčil, Pavlík, Protivný, Soldán, Starý - Rytnauer, Ondráček, Kostourek - Endál, Vondráček, Knotek - Štěpánek, Havel L., Stehlík - Milfait, Polodna
Branky a nahrávky: 50. Demel (Jiránek, Rys) - 22. Kostourek (Ondráček), 64. Endál (Ostrčil). Rozhodčí: Pešina, Schmejkal - Čížek, Svobodová. Vyloučení: 9:9, navíc Chaloupka (MBL) a Havel (HBR) 10 minut za nesp. chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2620. Střely na branku: 49:32.

Fotogalerie

Komentář

Hosté začali s velkou podporou svých fanoušků aktivně a už po minutě mohli skórovat, když se dostal Martin Ondráček sám před Willa. Ten dokázal kotouč jen tak tak vytěsnit mimo a Rebelové pak dostali šanci hrát ještě přesilovku, v níž mohli svůj nástup gólově zúročit, avšak nedařilo se usadit v pásmu. Po jejím skončení se domácí dostali před Dolejše, kde měli problémy pořádně vystřelit. To se změnilo až s vyloučením hostů, když brankáře rozhýbal pořádným dělem Tomáš Nouza s dorážkou Pabišky. Pak domácí zkazili signál na modré čáře a hosté chvíli pořádně motali před i za Willovou bránou Boleslavským hlavy. Hodně slušnou šanci měl Ondřej Starý, který navíc vybojoval pro své spoluhráče další početní výhodu.

Přesilovky v první třetině Havlíčkovu Brodu moc nešly, pak při plynutí dalšího trestu pro hostujícího Havla zazněly tyčky na obou stranách. Nejprve z hole domácího Pabišky, poté po povedeném úniku hostujícího Endála. Po jejím uplynutí se hrálo spíše před bránou Rebelů, pěknou ránu od modré vyslal Marek Loskot. Mikulík pak kličkoval před Dolejšem, ale nezakončil díky tvrdému odstavení od puku jedním z bránících hráčů. Rebel následně sehrál další přesilovku, ovšem opět měl problémy se prosazovat. Střely byly povětšinou blokované boleslavskými obránci, navíc se nevyvarovali úniku Mikulíka, jenž také neuspěl. Celkově první třetina nabídla kvalitní líbivý hokej

Druhá dvacetiminutovka nabídla na začátku další vyloučení na obou stranách a také první gól. Milan Kostourek získal na modré od Ondráčka puk, když se Tomanovi přelomila hokejka, a poslal ho Willovi mezi betony. Vzápětí mohl navýšit Vondráček, ale tentokrát si Roman Will dal pozor. Celá situace dodala zápasu větší náboj a rozproudila emoce na ledě i v hledišti. Boleslav se nastěhovala Rebelům do pásma, ovšem obranáři i brankář předváděli velmi dobré zákroky a poradili si s mnoha různými pokusy domácích i s jejich důrazem před brankovištěm. Dolejš vyčapal i Výborného téměř gólovou dorážku z úhlu.

Ve třicáté minutě Boleslav dopustila málo vídanou situaci tří prakticky na nikoho, jeden obránce tam sice byl, ale toho si položili, avšak Will zázračně nějakým způsobem udržel vleže po Endálově střele puk před brankovou čarou. Následoval závar, z něhož pramenilo pár dalších tutovek. Boleslavské tato událost probudila a na druhé straně sehráli Demel s Mikulíkem parádní kombinaci před brankovištěm, avšak Dolejš se štěstím chytil. Na ledě rostly vášně a na trestnou mířil opět jeden hráč za druhým po provokacích, strkanicích a ostrých faulech. Boleslav následně hrála dvakrát dvojnásobnou přesilovku, ale nedokázala se přes srdnatě bojujícími horaly z Vysočiny vůbec prosadit. Chvíli ji hráli i hráči Rebelů, ale ti si v ní počínali ještě o něco hůř.

Namísto očekávaného náporu domácích nabídl úvod třetí třetiny další zbytečná vyloučení na obou stranách a zejména nezodpovědnost boleslavské obrany. Vondráček se dokázal snadno prosmýknout okolo obránců, když dostal přihrávku přes čáry, ale Will si s ním poradil. Rebelové vypadali, jakoby byli všude a domácí nikde, ale David Vrbata si vypracoval aspoň pěknou šanci před brankovištěm, kde měl však puk na moc dlouhou vzdálenost. Boleslav se snaží dostat do útoku, ale Rebelové se už soustřeďovali na urputné bránění svého hubeného vedení.

V 50. minutě však boleslavský zmar skončil, když rána od kruhu dobře postaveného Tomáše Demela propadla brankáři Dolejšovi u pravé tyče pod břevnem. Domácí viditelně ožili a do jejich hry se vrátila dravost a řád. Milan Mikulík mohl otočit, scházely však centimetry. Navíc po závaru při signalizované výhodě mířil nebezpečně Pabiška. Domácí hráli i nadále aktivně a Brod zodpovědnou hrou Bruslaře i nadále dost trápil, ovšem zápas v normální hrací době vítěze nenašel.

V prodloužení vyrobil na modré Roman Němeček obrovskou chybu, když pustil do nájezdu Kostourka, jenž neuspěl jen díky připravenému Willovi. Na druhé straně prováhal možnost z dobré pozice přihrát nebo vystřelit Milan Toman. V 64. minutě však Boleslav udělala ve středním pásmu další chybu, po níž na Willa uháněli Radim Ostrčil s Lukášem Endálem, jenž zavěsil do prázdné branky. Hosté si tak po srdnatém výkonu odváží z Boleslavi dva body.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Havlíčkův Brod má velmi dobré mužstvo, to jsme samozřejmě věděli. Zápas by se asi odvíjel trochu jinak, pokud by hned v první třetině Pabiška místo tyčky trefil bránu. Myslím si, že jsme po většinu zápasu měli podstatně více ze hry, tlačili jsme soupeře, ale nemohli jsme prolomit tu střeleckou smůlu. Soupeř byl velmi nebezpečný v brejcích. Naši soupeři zpočátku nejprve vyčkávají bez gólu a pak se pokoušejí dostat se do brejků a vstřelit branku a pak nás tím hodně trápí. Havlíčkův Brod ale nečekal a zkoušel se prosadit z brejků rovnou. Hráli jsme s nimi už třetí utkání, takže víme, co se od nich dá čekat, přesto nás soupeř dokázal zaskočit.

Jiří Rech, trenér HC Rebel Havlíčkův Brod: Víme, že Boleslav je první a má plno bodů, přesto jsme sem přijeli s úmyslem uhrát tu nějaký bod. Po prohře s Olomoucí jsme potřebovali odčinit porážku. Už od začátku jsme chtěli hrát hodně do obrany, což se nám dařilo po celý zápas. Počítali jsme, že na nás soupeř vlétne a že bude hrozit. My jsme byli hodně aktivní, což Boleslav zaskočilo. Také jsme hráli výborně v obraně, soupeři se nedařilo dostávat se do přečíslení, zato nám se dařilo je vytvářet. Boleslavi ve třetí třetině vyrovnala a poté už jsme zápas hráli na to, že se bude prodlužovat. Minutu a půl před koncem prodloužení jsme odskočili dva na jednoho a Endál to tam krásně trefil. Samozřejmě, že bych byl radši, pokud bychom vyhráli za tři body, ale dva body jsou taky dobré, odehráli jsme tu skutečně výborné utkání.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.