BK MLADA BOLESLAV
11. 2. 2013 | Daniel Langer

Boleslavští se v Mostě střelecky probudili a jsou opět první

39., pondělí 11. 2. 2013
Most - Ml. Boleslav MOS - MBL
M o s t - Po nelichotivé sérii pěti utkání bez výhry v základní hrací době mladoboleslavští hokejisté zabrali a v dohrávce 39. kola uspěli na ledě Mostu. Svému soupeři nasázel tým vedený trenérem Výborným šest branek, na čemž se nejaktivněji podílel Milan Mikulík. Dvaatřicetiletý útočník v utkání zaznamenal dva přesné zásahy, na další navíc stihl nahrát a de facto tak organizoval ofenzivní manévry Bruslařského klubu. Jedinou kaňkou za střetnutím tak zůstává vyšší počet inkasovaných branek, ve vzájemných utkáních s Mostem se ale nejedná o ojedinělý jev. Bruslaři se vrací do čela 1. ligy, o dva body před Olomouc.
Most: Gutsevich - M. Rohan, Havelka, Parýzek, Pavlů, Hora, Fedorov, Čechura, Kabeláč - T. Rohan, Slavíček, Vaněk - Bojer, Divíšek, Heřman - Kuběna, Gengel, Skvortsov - Nevyhoštěný, Nedrda, Jurčík
Ml. Boleslav: Will - Jindra, Pojkar, Němeček, Toman, Chaloupka, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Nouza, Výborný, Pabiška - Vrbata, Havlíček, Kafka - Rys, Jiránek, Ondřej
Branky a nahrávky: 6. Skvortsov (Gengel, Parýzek), 34. Divíšek (Pavlů, Heřman), 43. Divíšek (Pavlů, Kuběna) - 3. Pojkar (Výborný, Nouza), 10. Mikulík (Koudelka), 14. Jindra (Demel, Mikulík), 22. Výborný, 30. Mikulík (Jindra), 36. Kafka (Havlíček, Ondřej). Rozhodčí: Doležal - Komárek, Krátký. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 212.

Komentář

Úvodní okamžiky střetnutí zastihli v lepším rozpoložení hostující Mladou Boleslav. Celek z města automobilů se po počátečním náporu dostal k přesilové hře a hned z toho byl první zápis do střelecké listiny. Na modré čáře dostal nabito David Pojkar a jeho rána se zastavila až v síťce mostecké branky. Gutsevich si na kotouč sáhl, mimo tři tyče ho ale navzdory veškeré snaze vytlačit nedokázal. Bruslaři ani tentokrát nedali zapomenout na nevýrazné výkony z posledních kol a Mostu dali brzy šanci k vyrovnání, to když se Gengel s Kuběnou dostali do rychlého přečíslení. Prvně jmenovaný sice neprotlačil přihrávku přesně tak, jak původně zamýšlel, z druhé vlny si ale najíždějící Alexey Skvortsov poradil dokonale a Willa z první vážnější situace prostřelil mezi betony. Vedení mohl Středočechům vzápětí vrátit Koudelka, zakončení ale v dobré pozici před odkrytou brankou zaváhal a jeden z bránících hráčů ho o šanci připravil.

Po vyrovnávací brance následovalo několik hluchých minut, kdy si ani jeden ze soupeřů nedokázal vytvořit výraznější tlak. Větší kvalitu ale ukázala podle papírových očekávání Mladá Boleslav. Milan Mikulík obdržel přihrávku mezi kruhy a nijak důraznou, o to ale přesnější střelou převážil misky vah zpět na stranu Bruslařů. Pro domácí mělo být vzápětí ještě hůře, to když si na přihrávku sjel od modré Josef Jindra a přes určité potíže při zpracování dokázal dopravit kotouč až za brankovou čáru. Zbytek úvodního dějství se nesl v duchu jistého uspokojení mužstva vedeného Františkem Výborným a navzdory opakovaným příležitostem v podobě nabídnuté přesilové hry se do sirény skóre neměnilo.

Do druhé třetiny vstoupili hostující hokejisté tak, jako tu předchozí končili, tedy náporem. Forčekující Tomáš Nouza vytvořil tlak na mosteckého gólmana a ten nerozehrál dobře. Od nejproduktivnějšího hráče Mladé Boleslavi se černý kousek pryže odrazil až na hůl Davida Výborného, pro něhož už nebyl žádný problém do prázdné branky navýšit na rozdíl tří branek. Bruslařský klub svého soupeře i nadále tlačil a s Mostem to vůbec nevypadalo dobře. Svou druhou branku v utkání vsítil střelou mezi betony Milan Mikulík a další branku mohl přidat Ondřej Havlíček, toho ale v samostatném úniku vychytal Gutsevich. Nevyužitá příležitost na jedné straně byla podle známého rčení úspěšně potrestána na té druhé.

Fauloval Ondřej a Mostečtí se nastěhovali před Willa. Od modré pálil Michal Pavlů, jeho pokus boleslavský brankář pouze vyrazil před volného Jana Divíška a ten dokázal snížit. Naděje Severočechů ale neměli mít dlouhého trvání. Už po pouhých dvou minutách svítilo červené světlo znovu, tentokrát ale za brankou Gutseviche. Na brankovišti se po sérii odrazů a dorážek nejlépe zorientoval Petr Kafka a vrátil Bruslařům původní náskok. Navýšit skóre v neprospěch domácího mužstva mohl ještě do přestávky David Vrbata, osamocený před gólmanem ale v koncovce, bohužel pro hostující hokejisty, selhal.

Závěrečné dějství už se dohrávalo víceméně z povinnosti. Bruslaři už nemuseli směrem kupředu nijak zvlášť spěchat, díky čemuž se logicky vytvářel prostor pro mostecké útoky. Jeden takový využil díky pohotové dorážce Jan Divíšek. Pro domácího forvarda to byla, podobně jako pro Mikulíka, druhá branka večera. Severočechy vstřelená branka povzbudila a ještě se pokoušeli když ne zdramatizovat, tak alespoň snížit nepříznivé skóre. V přesilové hře zahrozil Kuběna, když důvtipně tečoval Gengelovu střelu, Will ale stačil hbitě kotouč vykopnout. Stejný hráč neuspěl ani několik málo sekund před závěrečným hvizdem a Bruslaři tak díky zasloužené, tříbodové výhře poskočili zpět na čelo tabulky.

Ohlasy trenérů

Kamil Kašťák, HC Most: Dostali jsme gól hned na začátku z přesilovky. Potom jsme se snažili držet se soupeřem krok, ale dostali jsme ještě v první části další dvě branky. Hosté už si vedení od druhé třetiny hlídali, je to zkušené mužstvo. Navíc se jim podařilo vstřelit další branky. Za stavu 2:6 jsme chtěli poslední třetinu uhrát vzadu na nulu, což se podařilo, dokonce jsme jednu branku vstřelili, takže s poslední třetinou jsem spokojený, ale jinak soupeř vyhrál pochopitelně zaslouženě.

František Výborný, BK Mladá Boleslav: My jsme dnes potřebovali vyhrát, což se nám podařilo, takže celkově panuje spokojenost. Most je hodně nepříjemné mužstvo, dnes hrál navzdory výsledku poměrně dobře. Soupeř předvedl důrazný, agresivní hokej. Jejich výkon se mně líbil, vítězství je pro nás cenné jak po hokejové, tak psychické stránce.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.