BK MLADA BOLESLAV
12. 1. 2013 | Alexandr Stys, Jitka Čechová, Alexandr Stys

Boleslavští na severu Čech nezaváhali a vezou tři body

40., sobota 12. 1. 2013
Litoměřice - Ml. Boleslav LTM - MBL
L i t o m ě ř i c e – Na ledě Severočechů se už ve třetí minutě trefil Demel, domácí ale ještě v prvním dějství vyrovnali. Nerozhodný stav vydržel až do poloviny utkání, které z celkového pohledu nakonec Bruslařský klub zlomil ve vlastním oslabení. Tehdy se totiž trefil Toman a téměř vzápětí, ovšem už za shodného počtu hráčů na ledě, Vrbata. Kapitán Výborný se prosadil ve 42. minutě a Litoměřičtí dokázali už jen snížit na konečných 2:4.
Litoměřice: Přikryl - Sobotka, Kříž, Kolář, Drábek, Žovinec, Evan, Husák, Martinka - Šinágl, Mrňa, Antončík, Simon, Luňák, Tvrzník, Slížek, Kafan, Hašek, Gerhát, Novák, Cingel
Ml. Boleslav: Valent – Kasík, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Bohunický, Šmach – Nouza, Vrbata, Rys – Kafka, Výborný, Pabiška – Mikulík, Koudelka, Demel – Jiránek, Pitule, Padělek
Branky a nahrávky: 7. Šinágl (Mrňa, Gerhát), 49. Gerhát (Mrňa, Šinágl) - 3. Demel (Koudelka, Mikulík), 36. Toman (Výborný), 38. Vrbata (Rys, Pojkar), 42. Výborný. Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1280. Střely na branku: 35:38.

Komentář

Do prvního útoku se vrhli domácí. Antončík hledal přihrávkou z pravé strany mezi kruhy najíždějícího Nováka, do litoměřické kombinace však zasáhl jeden z boleslavských obránců. Byli to však hosté, kteří jako první vstřelili branku. Po pohledné kombinaci se kotouč zpoza branky dostal mezi kruhy k Tomáši Demelovi, který zamířil neomylně k pravé tyči. Vedení Středočechům dlouho nevydrželo. V čase 6:21 se domácí dostali do přečíslení 2 na 1 a plně jej využili. Mrňa nahrál přes obránce hostí Petru Šináglovi, který prostřelil Valenta nad vyrážečkou.

V první třetině Litoměřice doplácely na špatnou disciplínu a Mladá Boleslav měla třikrát možnost početní výhody. V jedné z šancí Demel nahrál přes brankoviště Mikulíkovi, který mohl zakončovat do prázdné branky. Boleslavský forvard však ve velké šanci trefil levou tyč. Přikryl neměl o práci nouzi, a skvělými zákroky držel remízový stav utkání. Na konci prvního dějství ještě Vrbata zkoušel překvapit litoměřického brankáře střelou přes hráče, ale i s tímto pokusem si Přikryl poradil.

Druhou třetinu začaly Litoměřice opět aktivněji a Valent po přestávce hned musel hasit šanci Nováka. Na špatnou disciplinovanost začala doplácet i Boleslav a Stadion se mohl dostat v utkání do vedení. Stejně jako Přikryl, tak i Valent držel svůj tým a ani jedna šance domácích neskončila za zády boleslavského brankáře. Obranná dvojice Evan-Martinka to zkoušeli dvakrát od modré čáry, v prvním případě Valent vykopl kotouč betonem a druhá střela skončila v jeho rukavici. Po vyloučení Pojkara se podařilo Výbornému s Tomanem ujet na obránce Evana. Prvně jmenovaný přihrál přes hůl domácího obránce a Milan Toman prostřelil Přikryla k levé tyči. Ve 38. minutě šli hosté už do dvoubrankového vedení. David Vrbata vybruslil z levého rohu a z ostrého úhlu se trefil přesně pod horní tyč domácí branky.

Začátkem poslední dvaceminutovky hosté ubránili domácí přesilovku a krátce po jejím konci se dočkali čtvrté branky. David Výborný využil zaváhání Petra Přikryla při rozehrávce a uklidil kotouč do prázdné branky. Hned na to mohl snížit Kafan, obtočil se kolem boleslavské branky, kotouč však do odkryté klece nedokázal zasunout. Přikryl se poté vyznamenal proti Rysovi, který po vysokém lobu přes střední pásmo sám ujížděl na domácího gólmana. Boleslavský útočník zkusil bekhendovou kličku, ale ztroskotal na pravém betonu Přikryla.

Snížit na rozdíl dvou branek se domácím podařilo v čase 48:14. Mrňův pas od zadního mantinelu poslal z bezprostřední blízkosti k levé tyči František Gerhát. Litoměřice vstřelená branka nabudila a na chvíli svého soupeře zatlačily do obranné třetiny. Hašek přenechal za modrou čárou puk Martinkovi, který ihned tvrdě vypálil. Valent vyrazil kotouč k pravé tyči, ale Novák svou dorážku do sítě neusměrnil. Ve velké šanci se ocitl i Mrňa, který po skvělé přihrávce od Šinágla nedokázal usměrnit kotouč do prázdné branky. Boleslav díky skvělé druhé třetině utkání vyhrála 4:2 a odvezla si ze severu Čech tři body za vítězství.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.