BK MLADA BOLESLAV
19. 1. 2013 | Jitka Čechová

Bruslaři rozhodli o vítězství nad Kadaní ve druhé třetině. Doma vyhráli letos poprvé

43., sobota 19. 1. 2013
Ml. Boleslav - Kadaň MBL - KAD
M l. B o l. – Teprve na třetí pokus se hokejistům Mladé Boleslavi podařilo v roce 2013 na domácím ledě zvítězit. Odnesla to letos překvapivě ambiciózní a v tabulce dobře umístěná Kadaň. Ta dokázala vzdorovat jen v průběhu první třetiny, kdy na gól Kafky odpověděl Jíra. Od prostředního dějství se ale trefovali už jen domácí, na konečných 4:1 to do Hanuljakovy sítě nasázeli Padělek, Němeček a Pabiška.
Ml. Boleslav: Will – Šmach, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Kulich – Nouza, Vrbata, Jiránek – Kafka, Výborný, Pabiška – Mikulík, Koudelka, Demel – Pitule, Loskot, Rys – Padělek
Kadaň: Hanuljak – Schmidt, Mazanec, Trefný, Kolčava, Opalek, Tejnor, Szakal – Jíra, Mainer, Hafenrichter – Andres, Chlouba, Ton – Hrabák, Kämpf, Hanták – Hammerbauer, Kaše, Škorík
Branky a nahrávky: 7. Kafka (Pabiška, Výborný), 21. Padělek (Nouza), 27. Němeček (Loskot, Pitule), 31. Pabiška (Výborný, Nouza) – 8. Jíra (Hafenrichter, Mainer). Rozhodčí: Doležal – Guth, Rittich. Vyloučení: 11:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2190. Střely na branku: 42:29.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav nastoupila do zápasu bez obránců Kasíka a Bohunického, Kadaň zase bez útočníků Charouska a Semana. První třetina přinesla poměrně vyrovnaný a rychlý hokej s šancemi na obou stranách. Bruslařský klub si velmi dobře poradil s první přesilovkou soupeře a následně sám otevřel skóre, když Výborný poslal dopředu Pabišku a Petra Kafku. Tomu nedělalo problémy zvednout pryž nad Hanuljakův beton.

Domácí se ale z vedení radovali jen přibližně minutu, ve své další početní výhodě si totiž Sportovní klub počínal mnohem aktivněji a Petr Jíra tak po povedené přihrávce z kruhu zametl do odkryté branky. Mladoboleslavští měli ve zbylých okamžicích první třetiny opticky navrch, svou převahu ale nedokázali zužitkovat ani v přesilovce. I Kadaň se stačila blýsknout jedním dvěma brejky, ani tyto případy ale nepřinesly změny skóre.

Bruslaři vkročili velmi dobře do druhé periody, kdy se už po necelé minutě hry trefil Aleš Padělek. Přesněji řečeno spíš někdo z týmu Kadaně, kotouč se za Hanuljakova záda s největší pravděpodobností odrazil od někoho z jeho vlastních řad. V následující přesilovce Sportovního klubu hostům scházel manipulační prostor a před Willem se toho tak mnoho nestalo. Oproti tomu na druhé straně si Roman Němeček na poněkud netradičním postu u pravé tyčky počínal natolik důrazně, že puk dorazil za Hanuljaka a navýšil na 3:1.

A domácí hráli prim i nadále. Po vyloučení Chlouby to sehráli natolik dobře, že Lukáš Pabiška pouze nastavil hůl a zakončil do prázdné klece. Gólman Kadaně toho v tomto případě mnoho udělat nemohl. Ne že by Sportovní klub situaci vyloženě odpískal, ale zbytek druhé periody toho z logických důvodů už mnoho nepřinesl a když, jednalo se většinou o šance Mladé Boleslavi.

Úvod třetí třetiny se nesl v duchu hned několika vyloučení, ze kterých vykrystalizovalo největší ovlivnění hry – dvojnásobná přesilovka pro Kadaň. Hosté si vypracovali hned trojici obrovských šancí, ale všechny za zatajeného dechu publika spálili. Nejprve Andres netrefil prázdnou klec, načež Jíra poslal puk odkrytým brankovištěm v příliš ostrém úhlu. Buď jak buď Sportovní klub se nabízené šance nechopil a nesnížil.

Ačkoliv skóre už bylo poměrně vypovídající, o zbytku zápasu se nedá říct, že by se pouze dohrával. Will se v domácí brance ještě párkrát zapotil, ustál ale například i dvojitou dorážku Hafenrichtera. Příležitosti ke skórování měli i Boleslavští, zpětná přihrávka Výborného na dojíždějícího Němečka v poslední minutě Hanuljaka ještě nejspíš vyděsila. Příděl bodů byl už ovšem jasný - všechny berou Bruslaři.

Ohlasy trenérů

František Výborný, trenér BK Mladá Boleslav: Věděli jsme, že Kadaň hraje dobře, takže jsme čekali, že to bude urputný zápas, že to bude tahání o jeden gól. Druhou třetinu jsme sehráli velmi dobře, byli jsme důrazní, soupeře jsme do ničeho nepouštěli a tato aktivita nám vynesla 3 góly a rozhodla utkání. Ve třetí třetině jsme znovu chtěli hrát stejně. Hráči nepodlehli vedení 4:1 a tomu, že to nějak dohrajeme. Bohužel těch vyloučení tam bylo příliš a je to špatné. Díky naší aktivitě a bojovnosti je to cenné vítězství.

Jiří Čelanský, trenér SK Kadaň: Jeli jsme do Boleslavi alespoň pro jeden bod a neodvážíme žádný, takže utkání nemůžu hodnotit pozitivně. Ale nebýt té druhé dvacetiminutovky, hlavně prvních pěti minut, tak jsme tady odvedli slušný výkon – přesně takový, jakým se chceme prezentovat po celou sezonu. Výpadek ve druhé třetině potrestalo zkušené mužstvo domácích a pak už de facto kontrolovalo zápas. Myslím si, že jsme trochu urazili štěstí, které se k nám pak otočilo zády.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.