BK MLADA BOLESLAV
30. 1. 2013 | Martin Pešout, Martin Pešout, Jitka Čechová, Zdeněk Kamínek ml.

Příprava na play-off? Vítězná, ale mohlo být lépe

46., středa 30. 1. 2013
Ústí n. L. - Ml. Boleslav UNL - MBL
Ú s t í n. L. – Sahali po třech bodech, nakonec mají dva. Hráči BK Mladá Boleslav na severočeském ledě vedli po gólech Ondřeje, který se tak trefil hned při první příležitosti, jež se mu v dresu Bruslařů naskytla, a Nouzy 2:0, jenže domácí tým vzápětí v rychlém sledu vyrovnal. Koudelka sice Středočechy opět dostal do vedení, následné dvojnásobné oslabení ale ve finále stálo Mladoboleslavské tři body. Duel, s jakým lze později dost možná počítat v play-off, musely rozřešit až samostatné nájezdy. V nich rozhodl Nouza.
Ústí n. L.: Koutský (na nájezdy Petrásek) – Poživil, Černý, Brož, Hořava, Pavlík, Špelda, Šmach, Holomek – Tůma, Roubík, Ludvík – Čermák, Sýkora, Sklenička – Matai, Rod, Handlovský – Kovář, Lapšanský, Boháč
Ml. Boleslav: Will (na nájezdy Valent) – Bohunický, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Žabka – Kafka, Výborný, Pabiška – Mikulík, Koudelka, Demel – Nouza, Vrbata, Ondřej – Rys, Havlíček, Pitule – Jiránek
Branky a nahrávky: 6. Rod (Handlovský), 38. Ludvík (Kovář), 44. Pavlík (Špelda, Handlovský) – 13. Ondřej (Nouza, D. Vrbata), 28. Nouza (D. Vrbata), 39. Koudelka (Jindra), rozhodující samostatný nájezd Nouza. Rozhodčí: Šindler, Schmejkal – Komárek, Krátký. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3150. Střely na branku: 38:31.

Komentář

S novou posilou Ondřejem Šmachem v sestavě a bojovnou náladou vstoupili Ústečtí Lvi do prvoligového šlágru proti odvěkému rivalovi z Mladé Boleslavi. Ale až přílišný respekt ze soupeře bránil ústeckým hokejistům v úvodu první třetiny k ofenzivnějšímu výkonu. Po několika útočných náznacích v jinak taktické bitvě se ve 13. minutě dostala do vedení Mladá Boleslav. A to z hole Zdeňka Ondřeje, který se k týmu připojil krátce před utkáním po příchodu z Kadaně – 0:1. Koutského překonal blafákem a otevřel tak gólový účet utkání. Ústí po inkasovaném gólu mohlo litovat neproměněné šance Mataie, který zakončoval perfektní únik Lapšanského, který přebruslil mladoboleslavskou obranu. Slovenský legionář Lapšanský byl z ústeckého týmu v první třetině nejaktivnější. V 18. minutě mohl srovnat jedovatou ránou z mezikruží, ale Will v brance Mladé Boleslavi puk za záda nepustil. V úvodní dvacetiminutovce Ústí ještě neproměnilo Borise Žabky, přičemž početní výhodu zrovna ideálně nesehrálo.

V úvodu druhé třetiny našel hostující Vrbata agilního Ondřeje, který se mohl prosadit podruhé. Střelou zblízka ale nastřelil jen Koutského betony a o zbytek se postaral ústecký obránce, který odpálil puk do bezpečí. Ústečtí Lvi i přes solidní hru nedokázali dlouho překonat skvěle chytajícího gólmana Willa. Mladá Boleslav hrála dobře takticky a vycházela ze zabezpečené obrany. Rovněž vytěžila v podstatě z minima maximum. Jako při druhém gólu Středočechů, kdy se střelou z mezikruží prosadil Tomáš Nouza – 0:2. Přestože Ústí s přibývajícím časem získávalo větší jistotu, v koncovce Lvům pokaždé vystavil stopku gólman Will. Až ve 36. minutě odčaroval kouzlo boleslavského gólmana Tomáš Rod – 1:2. Slovan ožil a za dvě minuty zásluhou důrazu Davida Ludvíka v brankovišti bylo srovnáno - 2:2. Jenže ústecká euforie netrvala dlouho, z dalšího střídání vrátil hostům vedení Martin Koudelka, který přesnou střelou z mezikruží zužitkoval vítěznou buly svého týmu v útočném pásmu - 2:3. A jak se říká, úspěšná buly v útočné třetině znamená polovinu gólu.

V úvodu třetí části zápasu došlo k vyloučení exústeckého Davida Pojkara, který byl na ostře sledovaný mač řádně namotivován. Za okamžik putoval na trestnou lavici i jeho parťák z týmu Milan Mikulík a dvojnásobnou přesilovku Slovan neprováhal. Ve 44. minutě dostal před modrou čáru kotouč obránce Filip Pavlík, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:3. Jeho pumelici by dost možná nezastavil ani Tuukka Rask. Žlutomodří se nadchli ke skvělému nátlakovému hokeji a místy Boleslav nestíhala. Další gól ale Lvi už přidat nedokázali a naopak se občas museli bránit výpadům soupeře. V 50. minutě Martin Koudelka promáchl puk u tyčky, o tři minuty se v šanci ocitl Nouza a 180 sekund před závěrečnou sirénou se Ústí muselo bránit v oslabení po faulu Kamila Černého.

V prodloužení naopak Slovan nepotrestal vyloučení Pabišky, a tak se muselo rozhodnout v nájezdech. Před nimi oba celky vyměnily gólmany a hotovo bylo už po třetí sérii. Zatímco na straně Ústí svou penaltu neproměnil Kovář ani Roubík, to na druhé straně pálil do černého Nouza s Vrbatou. Proto po výhře 4:3 po samostatných nájezdech putují dva body do Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel, HC Slovan Ústečtí Lvi: Když se podíváme na výsledek, je velká škoda, že jsme zápas prohráli. Do utkání jsme nastoupili zbytečně nervózní. Od druhé poloviny zápasu to již bylo lepší, vytvořili jsme si, stejně jako soupeř, hodně brankových příležitostí. Pozitivem je, že si všichni hráči ověřili, že s Mladou Boleslaví se dá hrát, i když jsme s ní čtyřikrát tuto sezónu prohráli. V prodloužení jsme si vzali time-out, ale doplatili jsme na kvalitu ledu, který nebyl optimální a nervozitu. Chtěli jsme si postavit stejný vzorec jako při zápase s Třebíčí, kde jsme to sehráli velice dobře. Mladá Boleslav nás ale k ničemu nepustila. Koutský odchytal dobrý zápas, na nájezdy jsme šanci dali Petráskovi, protože je chytá velice dobře.

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Diváci měli možnost shlédnout kvalitní ligové utkání. Čekali jsme, že domácí budou po výhře v Olomouci v euforii. Myslím si, že jsme se dobře připravili, dobře jsme odehráli první třetinu, soupeře jsme k ničemu nepustili. Ve druhé části se nám podařilo přidat druhý gól, ale bohužel jsme povolili soupeři vyrovnat, i když trochu smolně. Led od 30. minuty byl špatný, puk skákal. Bylo ale dobré, že se mančaft zvednul a ještě před druhou přestávkou strhl zpět vedení na svou stranu. Ve třetím dějství jsme se nechali zbytečně vyloučit a soupeř dvojnásobnou přesilovku využil. Kluci ale zápas odmakali, v prodloužení ubránili další oslabení. Pochválit musím také oba naše brankáře. Hráče na nájezdy vybíral František Výborný. Posledně jsem vybíral já a prohráli jsme. Michal Valent chytá nájezdy dobře, a proto jsme mu dali na penalty důvěru. Naposledy chytal Roman Will a prohráli jsme, proto jsme chtěli také udělat změnu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.