BK MLADA BOLESLAV
9. 2. 2013 Jitka Čechová, Pavel Šácha

Zase samostatné nájezdy. Z jihu Čech vezou Boleslavští dva body

49., sobota 9. 2. 2013
Písek - Ml. Boleslav PIS - MBL
P í s e k – Hokejisté Mladé Boleslavi nevyhráli v základní hrací době už pátý zápas za sebou a i vzhledem k tomu, že ten sobotní odehráli s posledním Pískem, rozhodně nejde o lichotivou bilanci. Na jihu Čech se během šedesáti minut trefil za Bruslaře jen Mikulík, a ačkoliv to zvládl dvakrát, nakonec už potřetí za sebou musely na venkovním kluzišti rozhodnout nájezdy. Ty Boleslavští zvládli s Valentem v brance a Nouzou, který rozhodl.
Písek: Halmoši – Ruprecht, Růžička, Kříž, Makovský, Pavlíček, Kužel, Dvořák, Petráček – Kotrla, Kučera, Kubeš – Ferebauer, Vlček, Vaniš – Strnad, Sedláček, Heřman – Slavík, Volf, Schwamberger
Ml. Boleslav: Will (na sam. náj. Valent) – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Havlíček, Demel – Hrdel, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Kafka – Rys, Jiránek, Ondřej
Branky a nahrávky: 18. Kubeš (Kotrla), 24. Heřman (Pavlíček, Strnad) - 11. Mikulík (Demel), 26. Mikulík (Pojkar, Demel), 65. Nouza (rozhodující TS). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 340. Střely na branku: 27:45.

Fotogalerie

Komentář

Sestava posledního týmu tabulky doznala před sobotním utkáním několika změn. K těm pozitivním bezesporu patřila vydařená sezonní premiéra obránce Davida Pavlíčka, který zasáhl do mistrovských bojů po dlouhotrvající zdravotní pauze.

Hvězdné obsazení mladoboleslavské hokejové družiny budí u soupeřů značný respekt, a ten jakoby ovlivnil i začátek sobotního střetnutí u Otavy. Středočeši až příliš často vířili v píseckém obranném pásmu a domácí defenzíva v čele s brankářem Halmošim se měla hodně co ohánět. V polovině 11. minuty se z nepřehledné situace před píseckou klecí narodil první gólový moment – ze shluku několika hráčů se vyšoural puk na hůl volného Mikulíka, pro kterého nebyl problém poslat ho za brankovou čáru.

Tento moment na chvíli podlomil Píseckým kolena, přesto už favoritovi další tvrdý úder nepovolili a postupem času znovu získali pevný led pod nohama. Do varu dostala píseckou střídačku i diváky první domácí přesilovka. Při vyloučení Tomana se první formace Písku usadila v útočném pásmu, vydařená kombinace vyústila v ideální křížnou přihrávku Kotrly a přesné zakončení Kubeše.

Jen o půlminutu později mohli hosté inkasovat další těžké k.o. poté, co proti nim rozhodčí Zubzanda nařídil trestné střílení za faul na unikajícího Heřmana. Domácí útočník provedl svůj blafák svědomitě velmi slibně, ale gólman Will svůj tým výrazně podržel.

Na úvod prostředního dějství se před píseckým celkem otevřela výhoda další přesilové hry, tentokrát s ní ovšem nenaložil dobře. Díky hře v početní výhodě se ovšem očekávaný outsider zápasu dostal do solidního tempa a brzy ho také zužitkoval. Když už to vypadalo, že přímočará akce z 24. minuty skončí na útočné modré čáře, pronikl za ni s pukem na holi Pavlíček a vysunul na zteč Heřmana, který si s koncovkou poradil náramně.

Radost z překvapivého vedení vydržela na straně domácího týmu jen něco málo přes dvě minuty. Při vyloučení obránce Růžičky se mladoboleslavská pětice nastěhovala před Halmošiho a na konci jejího snažení stál druhý gólový exponát z Mikulíkovy dílny. V dalších minutách se písečtí hráči prezentovali sympatickou snahou uspět a hráli s favoritem rovnocennou partii. Hosté z města automobilů měli přesto k vedoucí brance blíž při dvou píseckých vyloučeních (Vlček, Kučera), ani jednu z přesilových her ale k vytouženému výsledku nedotáhli.

Jestliže někdo očekával v poslední části hry nápor středočeské družiny a nad tou domácí lámal hůl, mýlil se. Písecký tým v ní totiž dokonce působil aktivnějším dojmem a několikrát Willa v brance hostů pořádně vystrašil. Žádný z jeho slibných pokusů se ale neujal, a protože i na druhé straně kluziště kraloval brankář Halmoši, dospěl zápas bez další změny skóre až do prodloužení.

Pětiminutové nastavení hry nabídlo poslednímu týmu tabulky jedinečnou možnost na dovršení senzace kola, jeho hráči ovšem vyloučení Jihočecha ve službách hostů Jindry nepotrestali. Čas vyhrazený hromadné bitvě o bonusový bod uplynul a na řadu přišly samostatné nájezdy. Ty nesly výraznou píseckou stopu, a přesto skončily porážkou domácích barev. Na straně Mladé Boleslavi totiž uspěli dva odchovanci IHC Němeček s Nouzou a posunuli svůj tým vstříc vítězství. Novou zápletku pak sice dodal koncovce střetnutí neomylný nájezd Sedláčka, vzápětí ale překonal Halmošiho i třetí hostující exekutor Vrbata a dvoubodová výhra uvízla v sítích favorita.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, IHC Písek: Dnešního výsledku si moc vážíme a pro mužstvo je určitě povzbuzením. Mladá Boleslav disponuje obrovskou ofenzivní silou i kvalitními obránci. My jsme v utkání dokázali přečkat ty pasáže, ve kterých měl soupeř navrch a prokazoval svoje kvality. Třetí třetinu jsme odehráli výborně takticky, měli jsme dobrý pohyb a nepustili hosty do očekávaného drtivého finiše. Nakonec je velká škoda, že jsme v prodloužení nevyužili svoji přesilovou hru. Všichni kluci si rozhodně zaslouží pochvalu za to, že se s tak kvalitním soupeřem dokázali rovnocenně popasovat.

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Před utkáním jsme věděli, že nás nečeká lehká práce. Písek potřebuje získat každý bod a očekávali jsme ze strany domácích bojovný výkon, co se také vyplnilo. Sice jsme se dostali do vedení, ale soupeř dokázal otočit stav na 2:1. Náš tým zvýšil aktivitu a začali jsme více střílet na bránu (poměr střel byl ve druhé třetině 6:22), měli jsme jasně více ze hry, ale domácí gólman chytal dobře. Měli jsme těžkou práci, zápas nakonec končil dělbou bodů. Chtěli jsme získat tři body, ale jsme rádi i za ty dva.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.