BK MLADA BOLESLAV
13. 2. 2013 | Lukáš Chuchválek

Bruslaři v poslední třetině zažehnali hrozbu další domácí prohry

50., středa 13. 2. 2013
Ml. Boleslav - Beroun MBL - BER
M l. B o l. - Domácí naráželi ve středočeském derby na obětavost soupeře, která mu byla vlastní po celou dobu utkání. Ve druhé třetině pak přišly po bezkrevném výkonu dvě trefy do boleslavské klece, jež vedly k výměně brankářů. Bruslaři se do hry vrátili až 11 minut před koncem, když k obratu zavelel při přesilovce Zdeněk Ondřej a vyrovnáním kapitán David Výborný. V prodloužení pak rozhodl přesným zásahem Tomáš Nouza.
Ml. Boleslav: Will (27. Valent) - Kolafa, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Kafka, Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Hrdel - Ondřej, Havlíček, Pitule
Beroun: Kůdela - Šulc, Jebavý, Krejčí, Malý, Přindiš, Beneš - Fiedler, Padělek , Plichta, - Lenc, Loskot, Jonáš - Videlka, Kadlec, Čurda - Mawrojanidis, Hošťálek, Kopec, Klhůfek
Branky a nahrávky: 49. Ondřej (Nouza), 53. Výborný (Pabiška, Toman), 63. Nouza (Žabka) - 23. Přindiš (Videlka, Čurda), 27. Videlka (Malý). Rozhodčí: Vampola - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1670. Střely na branku: 41:28.

Fotogalerie

Komentář

Boleslav byla v prvních minutách mírně aktivnějším týmem, avšak herní projev, jakým se prezentovaly oba celky, charakterizoval zbytek celého dějství. Například Petr Chaloupka střílel z ostrého úhlu na brankoviště, ale nikdo z jeho kolegů nebyl díky dobře fungující obraně Medvědů na místě, aby v předbrankovém prostoru dorážel či stínil. Zbyněk Hrdel to pak zkoušel pod horní tyč a berounský brankář Kůdela předvedl v tomto zápas poprvé, v jaké dobré formě chytá. Bruslaři se těžko dostávali do zakončení i během přesilové hry, v nichž jim útok velmi znepříjemňoval aktivní ex-boleslavský Aleš Padělek.

V jedenácté minutě pak Hynek Kůdela zachránil svůj tým znovu, když vychytal dvě tutovky Mikulíka zblízka a pak Jindrovu bombu od modré. Později zahrozili vážněji i Medvědi, když se před Willa prokličkoval Jonáš Fiedler, rovněž bývalý hráč Boleslavi. Do konce třetiny se již nic významného neudálo a hra vypadala, jako by ani jedno mužstvo nechtělo vstřelit gól.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, přestože měli optickou převahu spíše domácí. Ve 23. minutě přišel jako blesk z čistého nebe první gól, který vsítili hosté, konkrétně Petr Přindiš, jenž vypomohl na chvíli v útoku a sjel si před brankoviště, odkud Videlkovou přihrávkou bez zpracování vymetl pavučiny Willovy brány. Beroun následně zavřel obranné pásmo a Boleslavi činila dobře fungující obrana ještě větší potíže.

Ty vyvrcholily ve 27. minutě, když Beroun využil další zaváhání domácích a navýšil přesnou ránou Davida Videlky na 2:0 pro hosty a vyhnali Romana Willa z brány. Beroun v následujících minutách přidal k perfektní obraně i tvrdost, ale to se jim nemuselo vyplatit, neboť byli vzápětí vyloučeni. Boleslav však za zbytečný zákrok také. Beroun působil v této době mnohem obětavěji a více hrál s nasazením, zatímco Boleslav hrála spíše v křeči. V situaci podobné té, jež vedla k prvnímu gólu zápasu, se ocitl na druhé straně Nouza s Pojkarem, ale první jmenovaný nedokázal puk dostat přes hráče, jenž se mu položil před puk.

Ve třetí třetině byl na začátku aktivnější Beroun, i díky vyloučení. Aleš Padělek mohl navýšit, ale nedokázal usměrnit puk do poloodkryté brány. Po uplynutí boleslavského oslabení mířil dopředu v brejku Petr Kafka, jenž nedokázal svým dělem puk propasírovat přes Kůdelovy betony. Odražený kotouč se vrátil Kafkovi na hůl a berounský strážce klece předvedl zákrok hodný skutečných velikánů jeho řemesla, neboť reflexně hmátl lapačkou po puku letícím z hrany brankoviště do odkryté klece. Zmařil tím domácím velkou naději vrátit se do zápasu a zachránil si čisté konto.

Ta nakonec přišla vzápětí při přesilovce, když se v mezikruží k puku dostal Zdeněk Ondřej, jenž se ze středně velké vzdálenosti trefil přesně pod víko. V 53. minutě došlo k obratu zásluhou kapitána Bruslařů Davida Výborného, který našel další slabinu v rozestavení Medvědů a zavěsil tamtéž, jako Ondřej. O další tři minuty po další šanci Boleslavi okořenila hru menší hromadná bitka, v níž se nejvíce činili Jindra s Krejčím. Celkem bylo rozdáno pět trestů. Boleslav měla v následující přesilovce i po ní spoustu dobrých nevyužitých šancí, takže zápas dospěl do prodloužení.

V něm hrály obě mužstva dost laxně, ale Tomáš Nouza si v jednom momentě převzal puk od Borise Žabky a objel branku, aby zavěsil vysoko nad betony brankáře. Boleslav takto dokonala obrat v zápase a uhájila první příčku v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Beroun přijel s dobře organizovanou obranou a hrozil brejky, ze kterých navíc dokázal těžit. My naopak můžeme jen litovat, že se nám tu naši první branku nepodařilo vstřelit dřív. Bohužel doma se nám teď moc nedaří a asi to už na těch hráčích trochu leží. O to víc jim musím poděkovat, že dřeli, makali a alespoň o ty dva body se skutečně porvali. V play-off bude potřeba takové finiše zvládat.

Petr Novák, trenér Medvědi Beroun 1933: Do Boleslavi jsme přijeli hlavně bojovat. Věděli jsme, že papírově moc šancí nemáme. Mají zkušené hokejisty, a že umí hrát pohodový hokej. Já musím klukům jen poděkovat, protože jsme na ledě předvedli přesně to, co jsme si řekli v kabině. Jsem strašně šťastný, že si vezeme bod, zvlášť z Boleslavi pro nás hodně znamená.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.