BK MLADA BOLESLAV
16. 2. 2013 | Richard Wagner, Pavel Buňat, Jitka Čechová

Výborně! Boleslavští vezou z Brodu tři body a stále drží první místo

51., sobota 16. 2. 2013
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
H a v l. B r o d – Mladoboleslavští hokejisté v Havlíčkově Brodě nezaváhali a za vítězství 4:2 si domů vezou tři body. Skóre utkání otevíral v poslední minutě první třetiny Koudelka, a i když domácí vyrovnali, Bruslaři nepřipustili obrat a trefami Nouzy a Výborného šli tentokrát už do dvougólového vedení. V 50. minutě snižoval Polodna, ale následný gól Hrdela držel Boleslavské dál vysoko nad vodou. Důležité vítězství znamená pro svěřence trenéra Výborného pořád první příčky v tabulce.
Havl. Brod: Dolejš – Pecen, Protivný, Starý, Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil – M. Blažek, Polodna, Vondráček, Knotek, Ondráček, Milfait, Rytnauer, Havel, Dvořáček, Stehlík, Musil, Kostourek
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Pabiška – Nouza, Havlíček, Ondřej – Jiránek, Hrdel, Rys
Branky a nahrávky: 25. Starý (Pavlík, Vondráček), 50. Polodna (Kostourek) - 20. Koudelka, 32. Nouza (Havlíček, Ondřej), 33. Výborný (Kafka), 53. Hrdel (Demel, Koudelka). Rozhodčí: Přikryl - Černý, Reich. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 987. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Komentář

Rebelové začali zápas lépe a Milan Kostourek zle zatopil Romanu Willovi, kterému vypadla jeho střela od modré čáry, ale hostující muž s maskou puk nakonec dokázal zasednout. Krátce nato se dostala do šance také Mladá Boleslav, ale kličkovaná Tomáše Demela skončila jen v rukavici Daniela Dolejše. Následný průběh hry byl kouskován vyloučeními, ale ani jeden z týmů se nedokázal v početní převaze prosadit. V závěru třetiny dvakrát zaúřadoval Radim Ostrčil. Nejprve svou tečovanou střelou provětral betony Romana Willa a následně se na druhé straně provinil školáckou chybou. Před vlastní brankou totiž špatně nahrál a našel jen hůl Martina Koudelky, který se z očí do očí brankáři Rebelů nemýlil a puk mu poslal po ledě mezi betony.

Rebelové začali druhou část dobrou šancí na srovnání. Ke střele se dostal v dobré pozici na kruhu Jan Knotek, ale trefil jen připraveného Willa. O chviličku později již však havlíčkobrodské tribuny jásaly. Jan Pavlík přihrál puk na Ondřeje Starého, který se z levého kruhu přes beka trefil přesně na bližší tyč a připsal si premiérovou prvoligovou trefu. Rebelové následně nevyužili přesilovou hru, když na trestnou lavici mířil mladoboleslavský Josef Jindra. Hostům se povedlo minutu po polovině druhé části vrátit zpět do vedení. Ondřej Havlíček našel v prostoru vrcholů kruhů nikým neatakovaného Tomáše Nouzu, který z voleje trefil přesně horní růžek Dolejšovy klece.
O chvilku později se Rebelové Tomáš Protivný s Janem Soldánem nedokázali trefit do Willovy klece a z brejku trestali hosté z města Škodovek. Petr Kafka v mezikruží uvolnil puk pro Davida Výborného, který s přehledem trefil horní růžek marně se přesouvajícího Dolejše. Záhy mohl snížit Milan Kostourek, ale svůj nájezd zakončil jen střelou vedle a následně ještě najel do Willa tak, že mu spadla maska. Domácí zahrozili v přesilovce, ale Pavel Musil nedokázal dorazit do odkryté klece. V samotném závěru se ještě zaskvěl Dolejš, který zlikvidoval nájezd Tomáše Jiránka, jenž se vracel z trestné a dostal se do trháku. Tváří v tvář Dolejšovi ale neuspěl.

Do závěrečného dějství opět vstoupili lépe domácí, kteří se hnali za kontaktní brankou. Pojistku sice mohl v přesilové hře přidat Nouza, tváří v tvář ho ale vychytal Dolejš, a na tahu tak byli domácí. V krátkém časovém sledu si zuby dorážkami z bezprostřední blízkosti vylámali Rytnauer s Vondráčkem. Oba ve stoprocentních šancích na čáre vychytal Will. Hned další akce už ale byla úspěšná. Během přesilové hry našel Milan Kostourek od mantinelu v mezikruží volného Petra Polodnu. Ten se neunáhlil, přesně zamířil mezi betony hostujícího brankáře a podruhé rozjásal Kotlinu.
Následně Mladoboleslavští spálili přečíslení tři na jednoho, ale ani to je v konečném součtu nemusí mrzet. O pár minut později si zahráli přesilovou hru a v té domácí obrana trestuhodně před brankovištěm nepokryla Zbyňka Hrdela, jemuž zpoza branky namazal Tomáš Demel. Za pohodlného vedení 4:2 už si hosté utkání pohlídali a s jejich náskokem už nic neudělala ani závěrečná power-play Havlíčkova Brodu.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (HC Rebel Havlíčkův Brod): Je to zase bohužel o brankách. My si vytvoříme plno šancí, ale strašně moc se nadřeme na gól. Vždy jenom zahrozíme. Když zahrozí soupeř, vstřelí gól. Jak řekl kolega, my jsme dnes jenom hrozili. Je to taková ohraná písnička poslední dobou. Musíme rychle do pondělí najít recept na to, jak dávat góly, a hlavně se připravit na play-off.

Jiří Slabý (BK Mladá Boleslav): Začátek utkání byl z naší strany hraný takticky. Domácí nás sice přestříleli, ale bylo důležité, že jsme dali minutu před koncem první třetiny vedoucí branku. Ta, myslím si, nás uklidnila. Pak přišla situace, kdy jsme branku dostali, ale zvládli jsme to. Dvakrát jsme zahrozili a dali z toho dvě branky. Myslím, že i ve druhé třetině nás soupeř přestřílel. My jsme tentokrát tolik nestříleli, ale zato nám tam padaly góly. V poslední třetině už jsme se snažili pohlídat si náskok, ale bohužel jsme se opět nechali vyloučit a soupeř snížil, což mu vlilo zpět krev do žil. Naštěstí jsme také z přesilovky skórovali. Vyhráli jsme zaslouženě, i když soupeř byl asi aktivnější. Nicméně my jsme dávali branky a o tom je hokej.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.