BK MLADA BOLESLAV
18. 2. 2013 | Lukáš Chuchválek

V generálce na play-off zbourali Bruslaři Most a potvrdili první místo

52., pondělí 18. 2. 2013
Ml. Boleslav - Most MBL - MOS
M l. B o l. - Poslední 52. kolo základní části 1. ligy se odehrálo proti Mostu, bojujícímu o udržení. Boleslavští celý průběh zápasu kontrolovali a zaznamenali před play-off nejvyšší výhru sezóny. Už po první třetině vyhrávali nad Severočechy 4:0 a svůj náskok do 40. minuty zdvojnásobili. V závěru se zápas už jen dohrával a Bruslaři nechali vyniknout hostujícího brankáře. Do play-off tudíž Bruslaři vstoupí z prvního místa a postaví se Havlíčkovu Brodu.
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Ondřej – Hrdel, Havlíček, Rys
Most: Melichar (25. Gutsevich) – Fedorov, Hora, Rohan M., Brettschneider, Havelka, Čechura – Jurčík, Heřman, Nedrda – Kloz, Slavíček, Rohan T. – Vaněka, Nevyhoštěný, Kuběna – Skvortsov, Výrut, Mužík – Čmolík
Branky a nahrávky: 7. Demel (Koudelka, Chaloupka), 7. Kafka (Toman, Výborný), 12. Toman (Kafka,Výborný), 19. Demel (Koudelka), 24. Žabka (Havlíček, Rys), 25. Koudelka (Demel), 34. Výborný (Nouza), 38. Pabiška (Kafka, Toman) Rozhodčí: Würtherle - Flégl, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1830. Střely na branku: 61:18.

Fotogalerie

Komentář

Hned na začátku hráli hosté přesilovku, která se příliš nevyvedla a aktivnější byli spíše domácí. Ve vlastním oslabení byl vepředu aktivní zejména Tomáš Demel, jehož mostecká obrana nechala dělat si v útočném pásmu, co chtěl. Své šance však nevyužil, ale prakticky tím hostům znemožnil vytvořit si tlak na bránu. Po srovnání stavu na ledě se Boleslav do Severočechů zakousla a hned dvakrát skórovala během pouhých sedmi vteřin! Skóre v čase 6:06 otevřel Tomáš Demel ránou do poloprázdné branky a ještě než dohrála fanfára, radovali se domácí znovu. Hned po vhazování našli Toman s Výborným Petra Kafku, jenž puk chladnokrevně zavěsil nad Melicharovu vyrážečku.

Poté se hra trochu zklidnila, zejména díky dalšímu vyloučení domácích. Tentokrát však Mostečtí zabrali a vypracovali si pár šancí, přestože jejich střelám chyběla přesnost. Jakmile se Nouza vrátil na led, zamkla Boleslav svého soupeře na několik minut do obranné třetiny a nenechala ho vydechnout. Jakákoliv snaha hostů o rozehrávku končila neúspěšně. Ve 12. minutě začali kupit chyby, když špatně hlídali Kafku s Milanem Tomanem, kdy dovolili druhému jmenovanému bez jakýchkoliv překážek prudce vystřelit. Tento třetí gól hosty trochu nabudil, neboť začali více útočit. Snížit mohl při úniku Bohumil Slavíček, avšak Roman Will betonem vyrazil. Na hokejky hostů se nalepila i smůla, když minutu před sirénou předvedl Melichar proti Tomášovi Demelovi standardní zákrok, kdy jen kontroloval pohyb jeho střely z úhlu přes brankoviště, ale do sítě mu ji srazil jeden z jeho obránců.

Boleslav na začátku druhé třetiny ještě dohrávala přesilovku a na jejím konci se Martin Koudelka málem postaral už o pátý gól, když se natáhl, aby tečoval rány spoluhráčů. Ve 24. minutě se však skóre skutečně zvedlo, když se po Havlíčkově výstřelu nejrychleji zorientoval v nastalém zmatku před Melicharovou bránou Boris Žabka, který přes brankáře došťouchnul stojící puk za brankovou čáru. O minutu později si střihl nájezd Martin Koudelka, aby nikým nerušený předvedl ukázkovou kličku na protější tyč a poslal puk přes Melicharův beton. To už bylo na mosteckého brankáře příliš a své místo uvolnil Iljovi Gutsevichovi.

S tímto impulsem přišly i šance Mosteckých. V samostatném průniku byl v zakončení zastaven Romanem Willem Alexej Skvortsov a podobný únik předvedl před tím i Dominik Vaněk, avšak hostům nebylo přáno a inkasovali další góly. Nejprve ale Demel promarnil příležitost vsítit hattrick a Milan Mikulík v dorážce nastřelil tyč. Ve 34. minutě však Boleslav totálně rozebrala mosteckou obranu a David Výborný jen zametl kotouč do zcela opuštěné klece. O necelé čtyři minuty později destrukce hostující obrany vyvrcholila již osmým gólem Lukáše Pabišky, který zpoza brány udeřil ranou pod horní tyč. Boleslav mohla ještě navýšit, ovšem Vrbata v nadějné pozici pouze nastřelil Gutsevichovy betony.

Třetí třetina začala hokejem hraným spíše na krásu, ale útočnější byla i nadále Boleslav, jež málokdy pustila Most ze třetiny. Smůlu v zakončení si vybral znovu Vrbata a Tomáš Nouza nastřelil další tyč. Pak dostali Severočeši aspoň příležitost vsítit čestný gól díky přesilovce, avšak nedokázali se prosadit. Poté se chopili iniciativy zase domácí a Josef Jindra v samostatné akci zblízka nepřelstil Ilju Gutseviche, jenž proti němu vytáhl velmi dobrý zákrok.

Pak hrála Boleslav přesilovku, v níž se opět vyznamenal Ilja Gutsevich, když vychytal Nouzovu tutovku a o minutu později další. V 53. minutě byli hosté vyloučeni za zdržování hry a Bruslaři předvedli parádní kolotoč, kdy ostřelovali Gutseviche každých pět sekund. Většina ran šla těsně vedle, a vypadalo to, že již hráči jen nacvičují techniku přesilové hry. Chvíli si dokonce zahráli i v pěti proti třem, avšak i v této přesilovce nechali vyniknout nyní výtečného Gutseviche. Zbytek zápasu už nepřinesl nic zajímavého a na světelné tabuli tedy zůstalo skóre 8:0.

Ohlasy trenérů

František Výborný, trenér BK Mladá Boleslav: Před závěrečným kolem jsme cítili určitý tlak, napětí. Snažili jsme se hráčům říkat, aby si to tolik nepřipouštěli, ale samozřejmě dobře věděli, že chceme být první. Vždyť jsme k tomu směřovali celou sezonu. Takže jsme rádi, že jsme všechny ty pocity dokázali přetavit do takového výsledku a tu vedoucí pozici si nakonec takhle urvat. Byl to parádní zápas, který jsme si užili, a věřím, že i diváci. Patří jim poděkování, byli skvělí.

Václav Baďouček, trenér HC Baník Most: Boleslav byla favoritem už před zápasem. Navíc jsme měli obrovské problémy vůbec složit dohromady obranu, protože máme hráče zraněné a nemocné. Museli jsme vzít tři hráče z naší juniorky. Domácí toho dokázali využít a zaslouženě vyhráli. Nyní nás čeká deset zápasů, během nichž musíme vyprázdnit marodku, abychom dali zadní řady opět dohromady. Doufám, že se nám to povede co nejdřív, hrajeme o třicet bodů, o které se musíme poprat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.