BK MLADA BOLESLAV
21. 2. 2013 | Lukáš Chuchválek

Úvodní klání série vyhrála Boleslav 3:0. Rebelům v závěru došly síly

ČF1, čtvrtek 21. 2. 2013
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. - Utkání mezi Bruslaři a Rebely už od začátku provázela snaha hostů o napadání hry soupeře, takže zavládly emoce doprovázené oplácením faulů a rvačkami, což vyvrcholilo mezi 10. a 20. minutou, kdy sudí rozdal na obou stranách snad rekordní počet menších trestů v tak krátké době. Prvního gólu se diváci dočkali až před koncem druhé třetiny, když prokázal svou chladnokrevnost Jiří Rys. Hosté promarnili příležitosti srovnat a ve třetí třetině ještě dvakrát inkasovali díky Tomanovi a Mikulíkovi.
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Ondřej – Hrdel, Havlíček, Rys
Havl. Brod: Dolejš – Protivný, Jelínek, Pavlík, Blažek, Novotný, Soldán, Pecen, Kozlík – Vondráček, Knotek, Rytnauer – Musil, Polodna Havel – Ondráček, Kostourek, Stehlík – Milfait, Štěpánek, Dvořáček
Branky a nahrávky: 37. Rys (Pabiška, Žabka), 49. Toman (Výborný, Pabiška), 56. Mikulík (Koudelka, Kolafa). Rozhodčí: Souček, Hejduk - Komárek, Krátký. Vyloučení: 14:10, navíc Pojkar (MBL) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2630. Střely na branku: 37:38.

Fotogalerie

Komentář

V prvních dvou minutách se mužstva spíše oťukávala s tím, že Brod aktivně napadal boleslavské rozehrávky a přihrávky. Rebelům se dařilo držet domácí daleko od branky, dokud se nadvakrát nedostal do slibné střelecké pozice Zdeněk Ondřej, kterému zvláště pak v druhém případě chyběl kousek. Havlíčkův Brod se také dostával do šancí, avšak Milfait z úhlu neuspěl. Dopředu se drali i nadále, ale měli pak velké problémy dostat se vůbec přes modrou čáru, neboť boleslavská obrana fungovala bez chybičky. Domácím v jejich útočné snaze mohlo dopomoci vyloučení, avšak početní výhodu hráči z Vysočiny ustáli. Pouze Nouza si vypracoval tutovku, když se prokličkoval kolem obránců až před Dolejše, jemuž nedokázal přehodit beton.

Na druhé straně se ocitl v podobně slibné situaci Roman Vondráček, proti němuž si Roman Will povyjel a úspěšně zasáhl. Po pár minutách si početní výhodu vyzkoušeli i hosté, ale nepohlídali si Kolafu, jenž ujel skoro až před Dolejšem, ale Tomáš Protivný mu rybičkou vypíchnul zezadu puk. Ještě v téže přesilovce se havlíčkobrodský Musil zakousl pořádně do Willa, ale dorážku mu překazili obránci. Od té doby se vylučovalo jak na běžícím páse až do konce třetiny a bylo rozdáno až čtrnáct dvouminutových trestů. Strhla se například menší bitka Protivného s Mikulíkem a spousta podobných potyček v různých časech, až se hráči v jeden moment sotva vešli na trestnou lavici. V jednom z mnoha oslabení předvedli Pabiška s Výborným ukázkový únik dvou na nikoho, který bravurně nějakým způsobem zastavil betonem Dolejš, ani snad nevěděl jak.

Na začátku druhé třetiny ještě dobíhaly tresty, během nichž se nic důležitého nestalo, ale hned poté, co byl vyloučen další hráč hostů, nastřelil David Výborný tyč. Chvíli to vypadalo, že se vůbec nic nemění co do disciplinovanosti obou mužstev a šancí bylo k vidění opravdu po málu, protože se obě mužstva nemilosrdně rvala o každý centimetr ledu. V jeden moment se u levé a odkryté tyče ocitl Tomáš Nouza, kterému se na poslední chvíli do stoprocentní gólovky položil obránce Radek Protivný a nohama vyrazil zvednutý kotouč. Dobrou šanci promarnil i David Vrbata zbytečným postavením mimo hru.

Poté se snažili více Knotek se Stehlíkem, avšak na Willa nevyzráli. Na druhé straně neuspěl Kafka, který měl podobnou šanci jako několik minut před tím Nouza, ale narazil na obránce Jelínka, jenž mu nedovolil řádně zakončit. Vše nasvědčovalo tomu, že druhé dějství bude zrovna tak odbráněné jako první, ale ve 37. minutě čekání na úvodní branku zlomil Jiří Rys, na němž bylo od začátku utkání vidět ohromné nadšení, které nyní přetavil v akci od mantinelu až před brankoviště a po zemi Dolejše překonal. O srovnání se vzápětí pokusil David Dvořáček, ale ze slibné pozice na kruhu po vystižení Kolafovy rozehrávky jen nastřelil Willa. Hosté následně dostali možnost hry pěti proti třem, ale do konce třetiny nestihli pořádně vystřelit.

Nedokázali ji proměnit ani na začátku třetí třetiny a téměř nevystřelili. V oslabení však Boleslav hrála i nadále, protože byl vyloučen ještě Bohunický. Ani v tom však Brod prakticky nic nepředvedl. Po vyrovnání počtu mužů na ledě se před brankoviště prosmýkl Ondřej Havlíček, který nedokázal dorazit puk přehozený bočně přes gólmana do branky, byl však v obtížné akrobatické pozici. Poté si opět zahrála přesilovku Boleslav, která ji však těsně před jejím skončením proměnila zásluhou Milana Tomana, jehož bomba od modré propálila vše v cestě.

Rebel měl možnost vrátit se do hry díky další přesilovce, ale zdálo se, že už nestačí síly, když byli aktivnější v této dvouminutovce spíše domácí. Přesto se do šance dostal Tomáš Protivný, jehož střelu ale Will zlikvidoval. V 56. minutě pak výsledek potvrdil Milan Mikulík, jenž obešel ve středním pásmu obránce a z mezikruží napálil puk k tyči, kam už brankář Dolejš nedosáhl. Vzápětí však na druhé straně vyzkoušel pozornost obrany i brankáře Willa Ladislav Rytnauer. Ani jeho pokus, ani nic jiného však na výsledku už nic nezměnil a první bod série zůstává v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Hlavně v úvodu to byl boj doslova o každý metr ledu. Oba celky hrály poctivě a bylo vidět, že nikdo nechce dostat první branku, čemuž se podřizovala hra. Postupem času jsme přebírali iniciativu, i když nás brzdila vyloučení. Neodpustili jsme si několik tradičně zbytečných faulů, většina ale vyplynula z dění na ledě, kdy jsme dávali soupeři znát, že si nic nenecháme líbit. Vstřelená branka nám dodala sebevědomí a v závěrečné třetině už jen vyústilo naše snažení i gólově. Udržená nula nás těší, je to povzbuzující. Nenastavujeme si cíle, kolik bodů budeme chtít získat doma a kolik stačí z venku, chceme vyhrát každé jedno další střetnutí, které leží před námi.

Jiří Rech, HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhou dobu to vyrovnané utkání. Mohli jsme rozhodnout v početních výhodách, ale poslední dobou se na branku bohužel strašně nadřeme. Celé je to o produktivitě. Boleslav má devadesát procent extraligových hokejistů, nemůžeme s nimi hrát technický hokej, snažili jsme se jim hrát do těla a v určitých fázích soupeře díky tomu i přehrávali. Jeli jsme si do Mladé Boleslavi pro jeden bod, o ten se zítra pokusíme. Pár změn chystáme, ale nyní nebudu nic prozrazovat.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.