BK MLADA BOLESLAV
22. 2. 2013 | Lukáš Chuchválek

Druhý zápas rozhodly čtyři proměněné boleslavské přesilovky

ČF2, pátek 22. 2. 2013
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. - Oproti úvodnímu utkání čtvrtfinálové série mezi BK Mladá Boleslav a HC Rebel Havlíčkův Brod se nyní hrálo mnohem disciplinovaněji. Hosté byli na začátku velmi aktivní a postarali se o úvodní branku, avšak Boleslav udeřila v přesilovkách a brzy zápas otočila ve svůj prospěch. Až do téměř 40. minuty si Bruslaři drželi málo vídanou stoprocentní úspěšnost. Početní výhody v tomto zápase platily za rozhodující a zkázonosnou zbraň, neboť Bruslaři proměnili hned čtyři.
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Ondřej – Hrdel, Havlíček, Rys
Havl. Brod: Dolejš – Protivný, Jelínek, Pavlík, Blažek, Novotný, Soldán, Pecen, Kozlík – Vondráček, Knotek, Rytnauer – Musil, Polodna Havel – Ondráček, Kostourek, Stehlík – Milfait, Štěpánek, Dvořáček
Branky a nahrávky: 9. Nouza (Výborný, Pabiška), 10. Pabiška (Nouza, Výborný), 24. Nouza (Vrbata, Výborný), 34. Pabiška (Výborný, Toman) - 5. Rytnauer (Kostourek, Ondráček), 20. Pavlík (Polodna, Kostourek). Rozhodčí: Wagner, Würtherle - Frodl, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2520. Střely na branku: 41:20.

Fotogalerie

Komentář

Záměrem obou mužstev bylo tentokrát propracovat se ke gólovým příležitostem. Už v první minutě měl možnost předvést své umění Roman Will, když na něj Polodna s Blažkem vyslali několik střel. Na některé z nich se Will ani nemohl stihnout připravit a v jednom případě za něj musel zaskočit jeden z obránců. Hned vzápětí ujel Tomáš Nouza, jehož prudká, téměř nechytatelná rána byla zneškodněna Dolejšem. V prvních minutách však byli přeci jen aktivnější hráči Rebelu a v páté minutě slavili první gól, o který se postaral Ladislav Rytnauer doklepnutím odraženého puku do prázdné brány. Domácí mohli vzápětí vyrovnat, avšak Pabiškovu ránu dokázal Dolejš udržet.

V deváté minutě však přišlo první vyloučení, které už po deseti sekundách potrestal Tomáš Nouza, jenž dostal fantastický pas brankovištěm po kolmici a dorazil do prázdné brány. Na 2:1 pak v další přesilovce o necelé dvě minuty později navýšil prudkou ranou od kruhu Lukáš Pabiška. Další početní výhodu, celkově třetí v zápase, odehrál Rebel, ten však zaváhání obrany hned po vhazování nevyužil a gól i přes Vondráčkovu aktivitu nevstřelil. Hosté byli aktivní i po jejím uplynutí, jenže je limitovaly nepřesné rozehrávky, jedna z nich málem skončila tutovkou pro boleslavské duo Demel-Mikulík, s nímž si Dolejš poradil. Pak však přišla další přesilovka pro hosty, kterou dělovkou od modré proměnil Jan Pavlík a tímto gólem do šatny srovnal.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí, kteří navíc mohli hrát přesilovku. Ačkoliv měli jednu příležitost lepší než druhou, nedokázali Daniela Dolejše prostřelit. V momentě, kdy skončila, domácí přeci jen navýšili, když se Tomáš Nouza probojoval přes obranu a zblízka trefil puk přesně do skulinky mezi pravým betonem a tyčkou. Ve 26. minutě si před bránu sjel Koudelka a čekal na přihrávku, kterou mu na poslední chvíli zmařil brankář hokejkou. Hráči si pak ve 29. minutě vzpomněli na úvodní zápas série a Petr Chaloupka s Petrem Štěpánkem si vyměnili pár ostrých úderů. Oboustranná hra ve čtyřech však kvalitní podívanou nepřinesla.

Za zbytečné podražení pak byl vyloučen Mikulík, ale byla to Boleslav, kdo hrál v útočném pásmu soupeře, třebaže v menším počtu hráčů na ledě. Navíc si Mikulík střihl po návratu na led parádní nájezd, kterému chyběla chladnokrevnější koncovka. Tento nezdar nemrzel Bruslaře dlouho, neboť ve 34. minutě Lukáš Pabiška v další přesilovce pohotově uklidil puk, jenž neměl Dolejš po Výborného bombě pod kontrolou. V té následující těsně před odchodem do kabin již Boleslav gól nevstřelila a neudržela tak pozoruhodnou, dosud stoprocentní bilanci proměněných početních převah.

Poslední dějství začalo rychlými akcemi, v nichž však neuspěli střídavě Demel a na straně hostů Musil. V přesilovce pak dokonce Tomáš Protivný nastřelil břevno brankové konstrukce. Následně se do Brodských zakousli domácí a vysílali na Dolejše jednu ránu za druhou, ale scházela přesnost. Při dalším závaru se nejprve trochu pozdě, ale přece zorientoval Mikulík, který vyšťouchal odražený puk zpod svých bruslí. Kličkou se mu povedlo ještě zakončit, ovšem nastřelil tyč.

V 51. minutě se před Willem náhle objevil Roman Vondráček, jenž promarnil možnost snížit na rozdíl jediné branky střelou do klečícího brankáře. Útočník však byl příliš motivovaný a při zákroku brankáře ho sekl, takže šel na trestnou. Přestože v ní domácí zatlačili na soupeře, nedokázali si vypracovat větší šance a bylo znát, že už Boleslav bude udržovat výsledek. Jen Kafka si dovolil několik sekund před koncem kličku okolo obránce a nastřelil pouze boční síť.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: První utkání bylo z naší strany víceméně taktické. Nechtěli jsme udělat chybu, aby se soupeř nedostal do vedení, takže to bylo velmi dlouho vyrovnané. Oproti tomu se to první čtvrtfinálové utkání od toho druhého zcela lišilo. Soupeř na nás doslova vletěl a zvláště v začátku byl aktivnější, dostával se do šancí a podařilo se mu vsítit i gól. Důležité ale bylo, že jsme je dokázali potrestat za jejich fauly a využívali jsme přesilové hry. V tom vidím obrovské pozitivum.

Jiří Rech, trenér HC Rebel Havlíčkův Brod: Druhý vzájemný zápas bohužel dopadl úplně stejně jako ten první. Neodvážíme si z Boleslavi žádný bod, ačkoli jsme si chtěli odvézt alespoň jeden. Hráči odvedli dobrý výkon, ale stále tomu něco chybí, možná trochu štěstí. Musíme si obě utkání pořádně projít a vyhodnotit, kde děláme chyby. Dostali jsme čtyři branky v oslabení, navíc dva góly jsme inkasovali v oslabení do deseti vteřin, to se nám zkrátka nemůže stávat, na tom musíme zapracovat. Sice jsme vstřelili úvodní branku zápasu, ale poté jsme úplně přestali hrát a domácí nás začali daleko víc napadat a otočili stav utkání na 2:1 v jejich prospěch. Myslím si, že kdybychom první třetinu uhráli 1:0, dopadlo by to jinak.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.