BK MLADA BOLESLAV
26. 2. 2013 | Luboš Vácha, Zdena Bobková, Luboš Vácha

Bruslaři to zvládli s čistým štítem a jsou v semifinále!

ČF4, úterý 26. 2. 2013
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
H a v l. B r o d – Výsledek 6:2 a čtvrtá výhra v řadě znamená pro mladoboleslavské hokejisty jediné – postup do semifinále play-off. Bruslaři si za svým cílem šli už od začátku zápasu, první branku přidával v sedmé minutě Výborný. Smrtelnou ránu ale Rebelům zasadili Nouza s Hrdelem, kteří dvěma slepenými góly soupeře rozložili. Boleslav přesvědčivě zvítězila v první třetině poměrem 3:0 a dál neohroženě kráčela za vítězstvím. Havlíčkobrodští ještě ve 30. minutě snížili z hole Ondráčka, ale jejich radost netrvala dlouho, ochozy v Kotlině utichly při kuriózním gólu Výborného ze středního pásma. Zápas se ve třetí třetině dohrával a na domácích bylo znát zklamání, protože pro ně sezona tímto zápasem skončila.
Havl. Brod: Dolejš (od 14. Suchan) – Novotný, Pavlík, Jelínek, Protivný, Soldán, Starý, Ostrčil, Blažek – Havel, Polodna, Musil – Rytnauer, Kostourek, Ondráček – Dvořáček, Štěpánek, Vondráček – Kozlík, Milfait, Stehlík
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Rys, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Ondřej – Hrdel, Havlíček, Jiránek
Branky a nahrávky: 30. Ondráček (Rytnauer, Soldán), 57. Rytnauer (Kostourek) – 7. Výborný (Pabiška, Kafka), 14. Nouza (Vrbata), 14. Hrdel (Žabka), 32. Výborný, 44. Kafka (Demel, Koudelka), 60. Vrbata (Will). Rozhodčí: Jeřábek, Přikryl – Poruba, Adamec. Vyloučení: 6:4, navíc Ostrčil (HBR) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 894. Střely na branku: 22:56.

Komentář

Mladá Boleslav už od začátku ukazovala svou sílu a snahu bojovat o postup do semifinále. První velikou příležitost hostí měl kanonýr Tomáš Nouza, který se podél pravého mantinelu protáhl až před Dolejše, jehož zkusil oklamat forhendovým blafákem. Domácí gólman včas zasáhl svým betonem. Krátce na to se tváří v tvář objevil nikým nehlídaný David Výborný. Ten měl dostatek času na dorážku za rozhozeného havlíčkobrodského brankáře. Dolejš do jeho střely skočil doslova po hlavě a svůj tým zachránil. Středočeši otevřeli skóre až v 7. minutě. Tváří v tvář Dolejšovi se objevil opět Výborný, jenž bez čekání střílel. Vyražený puk se dostal na hůl Lukáše Pabišky, ovšem i jeho Dolejš fantasticky vychytal, když obětavým skokem zakročil. Akce ale pokračovala a při signalizovaném trestu se puk zpoza branky dostal podruhé k Davidu Výbornému, který svůj druhý pokus usměrnil mezi tyče.

Kanonáda ze strany hostujícího celku měla ještě pokračování. Celá akce začala ve středním pásmu, kde Rebelové propadli v rozehrávce a Mladá Boleslav se mohla hrnout kupředu. Před domácí klecí promáchl Zbyňek Hrdel. Volný kotouč obětavě dobruslil David Vrbata, který jej ihned poslal na modrou, odkud se golfem nemýlil Tomáš Nouza. Uběhlo čtyřicet vteřin a na světelné tabuli v Kotlině se rozsvítil stav 0:3. Chybu domácí obrany potrestal rychlík Zbyněk Hrdel, jenž se jako utržený ze řetězu vydal až před samotného Dolejše, jemuž uštědřil výstavní jesle. Hned poté si domácí střídačka vzala oddechový čas a současně s ním zvolila změnu v brankovišti. Neúspěšného Daniela Dolejše nahradil Jaroslav Suchan. Ten za svá záda dlouhou dobu nic nepustil. Musel však čelit několika dělovkám od modré a také likvidovat nebezpečnou dorážku Tomáše Demela. Na Suchanovi si vylámal zuby také z mezikruží pálící Nouza.

Druhé dějství začali s větší aktivitou Středočeši, konkrétně masku trefující Zdeněk Ondřej a po něm ještě dorážející Tomáš Nouza. Jaroslav Suchan ukázal svou bystrost a zasáhl betonem. Domácí družina se ocitla v nebezpečí, když musela jít po sérii faulů do tří. Suchan musel zasahovat proti svižným dělovkám od modré. K větší šanci se ale Mladoboleslavští nedostali. Naopak se do útočné akce propracovali oslabení Rebelové. Ondřej Starý přihrál od mantinelu volnému Davidu Dvořáčkovi, který si fikaně položil Willa, avšak v důležité fázi nedokázal zvednout puk nad jeho ležící beton. Malou jiskřičku naděje si v 30. minutě vysloužili domácí hokejisté. Martin Ondráček si mrštně vybruslil až před klec, kde bez váhání vyslal na Willa střelu. Mladoboleslavský brankář se zkušeně roztáhl v brankovišti a už to vypadalo, že puk úspěšně zastavil. V tom mu ale touš vypadl z výstroje jen pár centimetrů za brankovou lajnu.

Havlíčkův Brod se neradoval příliš dlouho, za čtrnáct vteřin se Středočechům podařilo získat zpět svůj předchozí třígólový náskok. Klíčem k tomu byla kuriózní branka Davida Výborného, jenž napřáhl dva metry za červenou čárou a rozhodně nečekal, že propálí Suchana už ze středního pásma. Zakrátko mohl snížit Lukáš Havel. Jeho razantní střelu na horní tyčku vytěsnil jeden z hostujících obránců. Roman Will se ke konci druhého dějství pořádně zahřál. Před ním se zcela sám zjevil David Dvořáček, jehož dobře myšlené zakončení Will vykopl na poslední chvíli betonem. Nebezpečně pak pálil od modré čáry Pavel Musil, z úhlu Milan Kostourek a střelou přes beka Ladislav Rytnauer. Brankář hostů svůj celek podržel a zajistil mu postup do poslední třetiny se stálým tříbrankovým náskokem.

Mladá Boleslav nevycházela z tempa a do karet jí dobře hrála i poslední dvacetiminutovka. Suchan musel čelit velikému tlaku, když si před brankoviště vybruslil Petr Kafka, jehož rychlou střelu vyrazil brankář před sebe. Dorážet pak zkoušel Zbyněk Hrdel, ale Suchan zasáhl svou rukavicí. Hosté se ve 44. minutě dočkali své páté branky v zápase. Tomáš Demel se během přesilovky dobře zorientoval u pravého rohu brankoviště a rychle přenesl hru na druhou stranu, odkud do prázdné branky mířil Petr Kafka. Zpestřením pro diváky bylo trestné střílení, které bylo nařízené po faulu na samostatně ujíždějícího Tomáš Demela. Exekutor hledal příliš dlouho mezeru mezi Suchanovými betony, až nakonec ani nevystřelil. Šanci na snížení měl Petr Polodna, jehož zápěstní bomba orazítkovala Willovu tyč. Havlíčkův Brod nesložil zbraně. Přes dva hráče se během 53. minuty procpal Milan Kostourek až na útočnou modrou, kde jej ztratil. Akce však neměla konce, puku se rychle ujal Ladislav Rytnauer a střelou přes stínícího beka se trefil přesně mezi betony. Poslední slovo však měli půl minuty před koncem utkání Středočeši. David Vrbata si vzal ve středním pásmu puk, probil se kolem obránce a natlačil se před Suchana, kterého s trochou štěstí překonal střelou pod horní tyčku. Mladá Boleslav si čtvrtým vítězstvím v sérii zajistila postup do semifinále. Pro svěřence trenérů Jiřího Recha a Milana Chalupy to znamenalo konečnou.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (Havlíčkův Brod): Mně nezbývá než pogratulovat soupeři. Rozhodla první třetina, kdy jsme prohrávali 0:3. A proti soupeři, jakým je Mladá Boleslav, se to už těžko otáčí. Navíc hosté dali pro nás nešťastný gól hned po našem snížení. Přeji soupeři hodně štěstí v dalším kole play-off.

Jiří Slabý (Mladá Boleslav): Utkání jsme rozehráli velice dobře. V první třetině jsme dali tři branky a ještě jsme měli minimálně tři další vyložené šance. Myslím si, že domácí pak trošku pozměnili taktiku a my jsme pod dojmem jasného vedení polevili. To domácí nakoplo a potom nás trápili. Důležitá byla branka Davida Výborného na 4:1, i když to byla taková šťastná střela, která zaplavala před Jardou Suchanem. Ale i to se stane. Jinak musím říct, že Jarda chytal velice dobře. Před poslední třetinou jsme si v kabině řekli nějaké věci a ty už kluci dodrželi. Myslím, že to bylo naše naprosto zasloužené vítězství.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.