BK MLADA BOLESLAV
9. 3. 2013 | David Bohata

Sympatický výkon Třebíči nestačil, Boleslav v play-off stále neporažena

SF2, sobota 9. 3. 2013
Ml. Boleslav - Třebíč MBL - TRE
M l. B o l. – Na druhé semifinálové utkání měli značný vliv brankáři obou týmů. Roman Will i Marek Čiliak v klíčových okamžicích podrželi své družiny. Oba kapitulovali pouze v první třetině. Zápas s přibývajícím časem nabíral na dramatičnosti. Všechno vyvrcholilo samostatnými nájezdy, ve kterých jako jediný uspěl David Vrbata a zajistil tak pro Boleslav vedení 2:0 v sérii.
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulílk, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Ondřej – Jiránek, Havlíček, Pitule
Třebíč: Čiliak – Malena, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Bilčík, Dietz, Sláma – Káňa, Dolníček, Dočekal – Křivohlávek, Ostřížek, Vondráček – Fořt, Nahodil, Čuřík – Kadela, Kaut, Přibyl
Branky a nahrávky: 3. Mikulík (Chaloupka), Vrbata (rozhodující sam. náj.) – 20. Dočekal (Dolníček, Nahodil). Rozhodčí: Pavlovič, Vampola – Flégl, Zíka. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:1. Diváci: 3410. Střely na branku: 42:39.

Fotogalerie

Komentář

Domácí hokejisté otevřeli skóre utkání po necelých třech minutách. Milan Mikulík udělal rychlý výpad mezi kruhy, odkud se přízemní střelou trefil mezi betony brankáře Čiliaka, jemuž v tu chvíli clonil vlastní obránce. První početní výhodu zápasu zakončoval po dlouhém obléhání soupeřovy branky Koudelka, leč v dobré pozici minul. I po návratu potrestaného Ostřížka zůstala Boleslav v útočném pásmu. Obrovskou šanci spálil Pitule, kterého od zadního hrazení křižným pasem hledal Havlíček. Útočník Bruslařského klubu měl před sebou odkrytou bránu, jenže nedokázal kotouč dostatečně zvednout nahoru a tak ho vychytal skvělý Čiliak.

Hosté nehráli špatně. Poprvé na sebe výrazněji upozornili ve dvanácté minutě. Pohlednou rychlou akci zakončoval bekhendem Čuřík. Ke konci prvé třetiny se ve hře pět proti pěti Boleslavští nastěhovali do útočného pásma, jenž drželi nevídaně dlouho. Dokázali i ve třech etapách vystřídat, aniž by se vzdálili třebíčské brány. Už se zdálo, že se takto třetina dohraje. Zmýlená neplatí. Bruslaři nakonec ztratili kotouč, Jiránek zahákoval unikajícího protivníka a Horácká Slavia si podruhé zahrála v pěti proti čtyřem. Přesilovku už po 8 vteřinách využil Martin Dočekal. Po hezké, nezištné kombinaci měl na zadní tyči snadnou práci.

Hosté se ve druhé třetině ukázali v lepším světle. S přibývajícími minutami gradoval jejich výkon. O předváděné hře Boleslavských se dá říci pravý opak. V polovině utkání předvedli svou snahu Pabiška, po něm i Mikulík, z dobré pozice střílející pouze do brankářových betonů. Will měl víc práce než jeho protějšek.

Ostřížek si vyjel do střeleckého úhlu, boleslavský brankář dobře zasáhl chrániči. Třebíč protivníka převyšovala v pohybu. Naprosto patrné to bylo na konci druhé periody. Tak, jako tlačili Boleslavští v závěru prvního dějství , se teď hnali vpřed hráči Třebíče. Štěstí pro Boleslav, že si její soupeř nedokázal vypracovat žádnou výraznější šanci ke skórování.

Horácká Slavia nastoupila do poslední dvacetiminutovky bez ztráty odhodlání. Fanoušci týmu vyznávajícího červenou barvu byli hodně slyšet a užuž se nadechovali k pokřiku “gól“, avšak Roman Will se fantasticky přesunul proti Vondráčkově zakončení. Fanoušci Boleslavi se dočkali zlepšení výkonu svého týmu. O to se přičinily tři fauly Třebíče v krátkém časovém sledu. Dobře pálil Výborný, posléze to z “voleje“ zkoušel Nouza, ale trefil jen masku vynikajícího Čiliaka.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby mohl zmrazit mladoboleslavské publikum Tomáš Fořt. I s baťohem na zádech v podobě boleslavského obránce se probil do zakončení. Nevýrazný bekhendový pokus prošel Willovi mezi nohama a zastavila ho až tyč. Přihlížející se tentokrát nechytali za srdce, ale za hlavu, když Vrbata vystihl chybnou rozehrávku Třebíče a v situaci 1 na 1 střílel zápěstím do břevna. Napínavý konec základní hrací doby rozdílovou branku nepřinesl, následovalo tedy desetiminutové prodloužení.

V něm měl znovu velkou šanci Vrbata, jenže nedokázal přehodit nohu sedícího gólmana. Vlnu emocí přinesl střet Pituleho s Dolníčkem, po němž zůstali oba aktéři na chvíli ležet na ledové ploše. Sudí se po poradě rozhodli vyloučit pouze boleslavského útočníka. A byly to krušné dvě minuty, které Bruslaři přežili i dílem dobře chytajícího Willa.

Rozhodnout musely samostatné nájezdy. V nich se opět předvedli v dobrém světle brankáři. Čiliak ale na rozhodující pokus Davida Vrbaty nestačil. Boleslavský oblíbenec uzavřel třetí sérii precizním blafákem do bekhendu, po kterém zavěsil přesně pod horní tyč. Třebíčské po výborném výkonu musí ztráta druhého semifinálového klání mrzet.

Ohlasy trenérů

František Výborný, trenér BK Mladá Boleslav: Čekali jsme, že když Třebíč minulé utkání prohrála, že nyní nemá co ztratit. Začala velice dobře. Mají houževnatý tým, a to také potvrdili v utkání. Tentokrát se to tahalo na nerozhodný výsledek, přičemž šance měly oba týmy. Byly tam břevna, tyčky, takže to tak nějak spravedlivě vyústilo do nájezdů. Naštěstí jsme v bráně měli Wildu (Roman Will, pozn. red.). Když jel David Vrbata svůj nájezd, byl trochu zelený, ale nakonec neztratil nervy a zavěsil.

Kamil Pokorný, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: Musím všem hráčům poděkovat, podali jsme fantastický výkon, na kterém se dá určitě stavět i v dalších zápasech. Boleslav byla zaskočená a my jsme zápas mohli rozhodnout v normální hrací době. Nájezdy už jsou loterie, nám to nevyšlo a domácí Vrbata rozhodl. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás sem přijeli podpořit, vytvořili fantastickou atmosféru a jsem rád, že viděli, jak ti kluci dřou i proti takovému soupeři. Doufám, že i na domácí utkání dorazí plný stadion a vytvoří tu pravou pekelnou atmosféru a my je potěšíme vítězstvím.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.