BK MLADA BOLESLAV
13. 3. 2013 | Milan Píša, Jaroslav Svoboda

Strhující drama urvali domácí, návrat do Boleslavi za stavu 2:2

SF4, středa 13. 3. 2013
Třebíč - Ml. Boleslav TRE - MBL
Mladá Boleslav si z Třebíče mečbol nedoveze. Čtvrtý souboj obou semifinalistů dospěl po vyrovnaném průběhu až do prodloužení, ve kterém sice měli Bruslaři v samotném závěru i minutu dlouhou výhodu přesilové hry, ale branku v ní nevstřelili. Do vedení šla v utkání Třebíč, trefil se ve 24. minutě Dolníček. Na jediný gól ze hry, který vstřelil obránce Roman Němeček, již nikdo z hostů navázat nedokázal, v nájezdech pak urvala Slavia vítězství ve svůj prospěch.
Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Bilčík, Čejka, Sláma - Dočekal, Dolníček, Káňa - Vondráček, Ostřížek, Křivohlávek - Čuřík, Moučka, Fořt - Přibyl, Kadela, Čech - Kaut
Ml. Boleslav: Will - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Kafka, Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Ondřej - Jiránek, Havlíček, Pitule
Branky a nahrávky: 24. Dolníček (Dočekal), vítězný nájezd Čuřík – 29. Němeček (Výborný, Toman). Rozhodčí: Pavlovič, Vampola - Flégl, Zíka. Vyloučení: 7:7, navíc Toman (MBL) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 3270. Střely na branku: 36:48. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Komentář

První třetinu dnešního semifinálového zápasu načali Slávisté dvěma slepenými přesilovkami. Hráči bruslařského klubu se však ubránili, když se neujal střelecký pokus Dočekala ani teč z hole Rangla a poté ohrozili Čiliaka střelou Mikulíka z šesté minuty. Domácí gólman si poradil i se střelami Pojkara a Chaloupky, kteří branku Třebíče ostřelovali od modré čáry v minutě desáté.

Boleslavská jednička v brankovišti, Will, musel ukázat své umění ve dvanácté minutě proti jedovce Káni. O tři minuty později se zrodila první branková příležitost hostů, kteří v přesilové hře zatlačili Slávisty do těžké defenzívy a až odpal kotouče z brankové čáry Zdráhalem vše vyřešil. Do první sirény ještě zahrozil Vrbata, ale Čiliak měl své betony připraveny.

Skóre zápasu se poprvé měnilo v čase 23:32, kdy kapitán Horácké Slavie David Dolníček, nadvakrát dorazil kotouč za záda Willa po střele Dočekala - 1:0. Hosté z města automobilů mohli srovnat krok ve své druhé přesilové hře, ale domácí svojí obětavostí obrovský tlak bruslařů ustáli.

Mladá Boleslav se vyrovnání dočkala v čase 28:30. Při hře čtyř proti čtyřem využil vyhraného bully v útočném pásmu Roman Němeček a propálil po asistenci Výborného vše, včetně domácího brankáře - 1:1. Středočechům po vyrovnání narostla křídla a Slávisty několikrát podržel výtečný Čiliak.

Po menší potyčce a vzájemném vyloučení po dvou hráčích na obou stranách, vypálil ve třicáté čtvrté minutě tvrdě od modré čáry Bilčík a Will vytěsnil přesně letící kotouč mimo tři tyče svým ramenem. Na druhé straně si u své tyče počíhal na Vrbatu pozorný Čiliak, po čtyřiceti minutách se tedy do kabin odcházelo stále za nerozhodného stavu.

Do třetího dějství vstoupili domácí aktivně, pomohla jim k tomu dohrávka přesilové hry z druhé třetiny. Boleslavský Will však ustál tlak i po jejím skončení a hosty v této fázi zápasu podržel. Ve čtyřicáté páté minutě musel svůj parádní zákrok vytáhnout i domácí Čiliak proti střeleckému pokusu Výborného.

Téměř od padesáté minuty základní hrací doby již byla hra z obou stran opatrnější, žádný z týmů nechtěl udělat osudovou chybu. Přesto poslední slovo zápasu mohl mít domácí Vondráček, který si půlminutku před třetí sirénou nepřišel tváří v tvář na Willa.

V prodloužení se nejprve osmělil Fořt, ale ostrý zákrok si připsal až Čiliak po tutovce Demela z mezikruží. Hosté se nadechovali k závěrečnému tlaku, kterému se domácí kouč postavil oddechovým časem. Když poté neuspěli svými střeleckými pokusy Vrbata a Mikulík, nabídlo prodloužení zajímavou zápletku. V čase 69:00 byl vyloučen domácí Rangl a v čase 69:53 k němu přisedl i kapitán Dolníček. Slávisté se ubránili a zápas dospěl podruhé v sérii do samostatných nájezdů.

V této disciplíně byli úspěšnější hráči Horácké Slavie, když se prosadili Milan Přibyl a Jakub Čuřík proti jedinému exekutorovi hostů Davidu Vrbatovi. Série se tak po vítězství domácích 2:1 sn za nerozhodnutého stavu 2:2 stěhuje zpět do Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, BK Mladá Boleslav: Zápas jsme dotáhli až do nájezdů, tam už to bylo padesát na padesát a my jsme je nezvládli. Play – off teď pokračuje zase v pátek. Od poloviny zápasu jsme Třebíč přehrávali, asi se na nich projevila únava, nebo jsme my začali hrát ve větším pohybu. V prodloužení jsme soupeře skoro nepustili z pásma, bohužel se ubránili a nájezdy jsme pak nezvládli. Určitě jsme nečekali, že to bude lehká série, kterou vyhrajeme 4:0. Je to vyrovnané, výsledky jsou těsné a musím říct, že tady jsme nastupovali skoro proti šesti hráčům. Publikum v Třebíči bylo fantastické, hnalo domácí dopředu a nám chyběl ten pověstný kousek štěstí, aby puk spadl za brankovou čáru.

Kamil Pokorný, SK Horácká Slavia Třebíč: Jsem ve velkých emocích, je to pro mě složité, ale pokusím se nějaká slova říct. Soupeř je kvalitní na puku, má čtyři kvalitní formace. Zase jsme hráli s velikým nasazením a bojovností, puky jsme chytali i do obličeje, třeba Václav Čejka, padali jsme do ran. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak, měli jsme daleko na střídačku a tam jsme měli problém. Ustáli jsme to a na začátku třetí třetiny jsme nedali tři gólové šance. V prodloužení se projevila ta kvalitní hra soupeře na kotouči, my jsme to ale ubojovali, v bráně nás podržel vynikající Čiliak. Penalty jsme hostům vrátili, za což jsem strašně rád. Jakub Čuřík si o ni řekl, tak jel a dal ji. Milana Přibyla jsme vybrali, není to úplný specialista, ale dnes jsme věřili, že to na gólmana soupeře bude platit a jak se ukázalo, vybrali jsme správně. Neskutečné bylo dnes publikum, to nám dodává další sílu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.