BK MLADA BOLESLAV
24. 3. 2013 | Antonín Domanický, Štěpán Tomš

Boleslav trápila Chomutov, ale na body to nestačilo

BAR1, neděle 24. 3. 2013
Chomutov - Ml. Boleslav CHM - MBL
C h o m u t o v – Vyhlížená baráž odstartovala těsnými výhrami extraligových týmů. Olomouc podlehla Liberci 1:2 a stejným výsledkem skončil i zápas mezi Boleslaví a Chomutovem. Středočeši vstoupili do zápasu aktivněji, jenže první se prosadil domácí Šagát. Na vyrovnání Výborného odpověděl Hřebejk ve 33. minutě a do konce zápasu další gól nepadl. Boleslav si na první body počká minimálně do úterý, kdy nastoupí v Olomouci.
Chomutov: Hanuljak – Mrázek, Trefný, Palin, Pulpán, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Stehlík – Hruška, Divíšek, Kubinčák – Hřebejk, Kraft, Šagát – Důras, Sikora, Hromas – Káňa, Kůs, Procházka
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Bohunický, Pojkar, Kolafa, Žabka – Mikulík, Koudelka, Demel – Jiránek, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Hrdel – Rys, Pitule, Kafka
Branky a nahrávky: 15. Šagát (Kraft, Bartejs), 33. Hřebejk (Šagát, Kraft) – 29. Výborný (Hrdel, Němeček). Rozhodčí: Minář, Pešina – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Pitule (MBL) 5 min. + trest ve hře. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4551. Střely na branku: 37:33.

Fotogalerie

Komentář

V prvním utkání prolínací soutěže se proti sobě postavili účastníci loňské baráže o extraligu. Hra měla od samého počátku spád a nepostrádala bojovnost. Ke střelám se z počátku dostávali častěji hosté. Ve druhé minutě střílel po buly Toman a puk nebezpečně skákal brankovištěm.

První vážnější šanci domácích si vytvořil Hruška, který zvolil v mezikruží střelu z otočky. Will byl však dobře postavený. Nedlouho nato se v podobné situaci ocitl Káňa, jehož střela však zamířila vedle. Boleslav dostala výhodu přesilovky poté, co se na trestnou lavici odebral Procházka. Piráti však předvedli dobrý výkon a soupeře k ničemu nepustili. Následně se dostal opět ke slovu Káňa a provětral Willovy betony. O pár minut později se již domácí radovali. V početní výhodě se po krátkém tlaku ke střele dostal Kraft a z následné dorážky se trefil Martin Šagát.

Domácí pokračovali v náporu. Důras se protáhl do pásma a vybídl ke střele Hromase, který trefil rameno boleslavského gólmana. Před koncem třetiny byl vyloučen Pulpán. Ve vlastním oslabení ujel všem Hruška, trefil však jen připravenou gólmanovu náruč. Následně byl vyloučen Hřebejk a Bruslařský klub se ocitl v početní výhodě čtyř proti třem, kterou si z části přenesl i do následující třetiny.

Na začátku druhé třetiny se domácí úspěšně ubránili v oslabení. Následně došlo k velmi nepříjemnému okamžiku, když po nešetrném faulu Pituleho zůstal na ledě ležet Lukáš Pulpán. Boleslavský hráč dostal trest pět minut a odebral se do šaten. Produktivní chomutovský bek následně za potlesku celé arény opustil led na nosítkách.

Piráti si na počátku své početní výhody nevěděli rady a snadno ztráceli puky. K vážnější šanci se dostal Mrázek, bekhendový pokus však mezi tři tyče nezamířil. Početní výhody se dočkali opět i hosté. Na rozdíl od domácích ji využili. Uzamkli domácí v jejich pásmu a skrumáže před bránou využil David Výborný.

Chomutovští se po rozehrání pokusili o znovuzískání vedení. Zavezli puk před boleslavskou bránu, kde mohl dorážet Důras, netrefil však puk. Následně vyslal slibnou střelu Mrázek, ovšem Will předvedl krásný lapačkový zákrok.

Po skončení početní výhody Piráti vedení nakonec převzali. K odražené střele Šagáta se dostal Štěpán Hřebejk a zavěsil kotouč do brány. I přes slibné situace na obou stranách se skóre již neměnilo a domácí vstupovali do poslední třetiny s těsným vedením.

V poslední části měla ihned od začátku početní výhodu Boleslav. V ní však zapracovala domácí obrana a nedovolila hostům vyrovnat. Navýšit mohl v samostatném úniku Kubinčák, jeho pokus však zlikvidoval vypíchnutím Will.

Následovalo několik vyloučení. V žádné však nedokázal ani jeden z týmů vstřelit gól. Poté začínala být aktivnější Boleslav a snadněji se dostávala do šancí v útočném pásmu. Zde je však zastavovala obrana v čele s Hanuljakem. Ten předvedl famózní zákrok, když chytil střelu, která po teči těsně před ním změnila směr. Z chomutovských si obrovskou šanci vypracoval Divíšek, odkrytou bránu přestřelil. Nedlouho poté jej napodobil Kubinčák, který též mířil nad horní tyč.

Před koncem třetiny jel proti jedinému obránci Hromas. Jeho prudká střela jen těsně minula bránu. Boleslavští se odhodlali k odvolání gólmana ale úspěšní nebyli. Domácí si tak připisují důležité tři body proti svému již tradičnímu barážovému rivalovi.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Piráti Chomutov): Byl to těžký zápas, a tak jsme k němu i přistupovali. Hrálo se ve vysokém tempu, nechyběla bojovnost a jsme velice rádi, že jsme vyhráli a vstoupili jsme do baráže vítězně. Doufáme, že na tento výkon navážeme i v dalších zápasech.

Jiří Slabý (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že utkání jsme odehráli velice dobře. Udělali jsme však nějaké chyby v oslabení a dostali branku. Ale ve své podstatě bylo toto utkání z naší strany odehráno kvalitně.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.