BK MLADA BOLESLAV
26. 3. 2013 | Luděk Stránský, Jitka Čechová, Luděk Stránský

V Olomouci se Bruslaři ani jednou neprosadili a vrací se bez bodu

BAR2, úterý 26. 3. 2013
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c – Nulová produktivita a poměrně vysoký počet vyloučených, který jejich hru zmrazil především v prostřední třetině – to byly dva kameny úrazu, na které Bruslaři narazili ve druhém kole baráže, za nímž vyrazili do Olomouce. První gól padl ve 14. minutě, kdy se trefil domácí Selingr, a následně se z pohledu branek dlouho nic nedělo. O všechny naděje tak Středočeši přišli prakticky až v posledních minutách, kdy na konečných 3:0 završil dvěma trefami Kucharzcyk. Boleslavští tak jako jediní v barážové skupině zůstávají stále bez bodu – to se ale snad změní už tento pátek, kdy svěřenci trenéra Výborného hrají doma!
Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský – Diviš, Řípa, Kucsera – Rác, Kolouch, Vodný – Kucharczyk, Herman, Selingr – Švaňhal, Ministr, Hampl
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Jiránek, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Kafka – Rys, Hrdel, Ondřej
Branky a nahrávky: 14. Selingr (Kucharczyk, Kadela), 53. Kucharczyk, 56. Kucharczyk. Rozhodčí: Šír, Husička – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4769. Střely na branku: .

Komentář

Mora nastoupila do utkání se Středočechy v téměř totožném složení, neboť oproti duelu v Liberci do hry naskočil obránce Alexandr Lhotský. Boleslavští se museli obejít bez Tomáše Pituleho, který byl disciplinárně potrestán na čtyři zápasy za zákrok na chomutovského Pulpána.

První nebezpečnější šance utkání si připsali domácí Kohouti. Ve čtvrté minutě musel Will nejdříve krotit Ondruškovo tečované nahození, o malou chvíli později zneškodnil střelu Ráce. Téměř o tři minuty později se přímo před Willa dostal s pukem Ministr, s ideální pozicí si však neporadil z pohledu domácích nejlépe.

Ve čtrnácté minutě už se však Kohouti dočkali úvodní branky. Kucharczyk našel rozjetého Pavla Selingra, který z pravého křídla přesně trefil skulinku mezi tyčkou a boleslavským gólmanem. Bruslařský klub se snažil na vedoucí gól rychle odpovědět. Výborného však vychytal Kašík, a poté si olomoucký gólman poradil i s pokusem Pabišky.

Tři minuty po začátku druhé části dostala Mora možnost trestného střílení. Kucharczykův pokus o bekhendový blafák ovšem Will zneškodnil. Ve 25. minutě se do úniku dva na jednoho dostali Diviš s Ondruškem, první jmenovaný vzal zakončení na sebe, ale boleslavskou klec netrefil.

V dalším vývoji duelu byli stále aktivnější Kohouti. Ve druhé části musel Will vytáhnout dobré zákroky proti Kolouchově dorážce, a poté proti bekhendové střele Ministra. Na druhé straně nechal vyniknout Kašíka ostrou ranou z pravého kruhu Toman.

Boleslavští vlétli do třetí třetiny o něco aktivněji, do vážnějších šancí se však opět dostávali paradoxně Kohouti. Pokusy Selingra ani Hampla z úvodu závěrečné části však gól nepřinesly. V 50. minutě se před brankovištěm zkoušel šikovně otočit Kolouch, zakončoval ovšem pouze do brankové konstrukce.

Ve vlastním oslabení si zajímavou šanci vytvořili Mladoboleslavští. Z rohu obranného pásma Mory posílal Demel rychlou přihrávku před Kašíka, kotouč trefil do nohou domácího Ráce, Kašík ale stihl včas zareagovat a puk za svá záda nepustil.

Radost domácím fanouškům přineslo posledních deset minut zápasu. V 53. minutě se totiž do samostatného úniku dostal Radim Kucharczyk, který se přesně trefil mezi Willovi betony. A téměř stejnou akci předvedl Radim Kucharczyk o tři minuty později. Třiatřicetiletý útočník Mory opět ujížděl sám na gólmana Středočechů a opět trefil stejnou skulinku jako při svém první brance.

V úplném závěru měli ještě Mladoboleslavští výhodu přesilové hry, tu ovšem nedokázali využít. Olomouc tak zvítězila 3:0, a do barážové tabulky si tak připsala první tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Nemůžu být k našemu výkonu moc náročný, protože hráči hráli to, co umí. Hra byla jiná než v Liberci. Už hráči nebyli v, pro nás nepochopitelné, křeči. Dnes jsme bruslili, měli jsme šance, ale samozřejmě hosté taky. Libor Kašík chytal výborně, tak jako celé play-off a závěr sezóny, tak doufejme, že mu to vydrží. Jediné, s čím nemůžeme být moc spokojení, jsou přesilové hry. A hosté asi také ne, protože z nich nedali gól. Bylo tam málo střelby, dvě třetiny jsme to hráli špatně. To je věc, která může v některých zápasech rozhodnout utkání. Těžko se na tom teď zapracuje, protože není moc dnů, aby se to připravilo. Je potřeba, aby se na to hráči nachystali aspoň v hlavách. A naše body bych nepřeceňoval, protože kol je ještě deset, což je hodně, a všechno se může ještě změnit.

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): Chtěl bych pogratulovat soupeři k vítězství, které bylo zejména po první třetině zasloužené. Mohli jsme klidně už po první třetině prohrávat 0:3. Bylo otázkou, kdo vstřelí druhý gól. Bohužel se potvrdilo heslo nedáš, dostaneš, a bez gólu se vyhrát nedá. Takže to dopadlo, jak to dopadlo. Baráž je pro nás rozehraná špatně, ale ve hře je ještě plno bodů, takže nám nezbývá, než se z toho oklepat a v pátek jít dál.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.