BK MLADA BOLESLAV
29. 3. 2013 | David Bohata

Takhle se bojuje o extraligu! Boleslav převálcovala Tygry

BAR3, pátek 29. 3. 2013
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Heroický výkon a psychiku tvrdou jako diamant předvedli boleslavští hokejisté v prvním zápase baráže hraném na domácím ledě. Třikrát prohrávali, třikrát vyrovnali a ve famózní druhé třetině skóre jednoznačně otočili. Bruslaři byli jasně lepší a po zásluze divákům přinesli radost z hezké podívané a sobě první 3 body do barážové minitabulky.
Ml. Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Jiránek, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Kafka – Rys, Hrdel, Ondřej
Liberec: Schwarz (25. Vošvrda) – Čakajík, Moravec, Čutta, Šimek, Kajínek, Výtisk, Štich – Dušek, Nedvěd, Duda – Kica, Bulík, Kudrna – Pospíšil, Filippi, Bulíř – Bárta, T. Urban, Špaček – Víšek
Branky a nahrávky: 11. Kafka (Rys, Bohunický), 18. Kafka (Nouza, Vrbata), 24. Demel (Chaloupka, Koudelka), 25. Vrbata (Pabiška, Výborný), 34. Ondřej (Nouza, Kasík), 35. Výborný (Pabiška), 55. Vrbata (Kafka, Nouza) – 4. Bulíř (Čakajík, Bulík), 12. Kudrna (Štich), 21. Duda (Nedvěd). Rozhodčí: Šindler, Pešina – Horinek, Bejče. Vyloučení: 8:8, navíc Štich (LIB) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3960. Střely na branku: 34:25.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští hokejisté si zápas znepříjemnili již v jeho čtvrté minutě. V hektickém okamžiku před bránou Výborný nešťastně narazil do Willa a ten potom vsedě těžko vzdoroval střele Michala Bulíře. Ten samý hráč o několik vteřin později ve velké šanci přestřelil. K vyrovnání mohla vést přesilová hra, v níž si Výborný na dálku vyměnil puk s Tomanem, jenže Schwarz proti ráně druhého jmenovaného dobře zakročil ramenem. V následujícím závaru ještě zakončoval Vrbata, který těsně minul bránu. O vyrovnání se postaral Petr Kafka přizvednutím Rysem centrovaného puku.

Radost domácích netrvala dlouho – přesně 17 vteřin. Jaroslav Kudrna dostal přihrávku na modrou a ani rybička jednoho z obránců v zeleném mu nezabránila, aby se trefil nad rameno brankáře. Že bude skoro vyprodaná ŠKO-ENERGO Aréna svědkem zajímavého zápasu začalo být jasné v osmnácté minutě. Boleslav obětavým forčekinkem udržela touš v útočném pásmu a znovu to byl Petr Kafka, jenž stál na správném místě; Nouzovu střelu dorážel za roztaženého Schwarze.

Hned v úvodu druhé periody domácí inkasovali smolný gól. Radek Duda nahodil puk na bránu z rohu kluziště a přesouvající se gólman Boleslavi si ho zády srazil do sítě. Tento nešťastný moment ale Středočechy na kolena nesrazil. A jestli ano, tak se z nich dokázali ve velkolepém stylu okamžitě zvednout. V situaci 2 na 1 přihrával Chaloupka na druhou tyč Tomáši Demelovi, který bezchybně “zavěsil” – 3:3. O chvíli později využil přesnou ranou početní výhodu David Vrbata. Propálil Schwarze dělovkou takřka od modré čáry.

Exboleslavský brankář ve službách Liberce sice zřejmě nic neviděl, ale i tak přepustil místo kolegovi Vošvrdovi. Jak se dávají branky v NHL ukázali Mladoboleslavští při své páté brance. Obrovský důraz a tlak do brány vyústil v zásah pro Zdeňka Ondřeje. Show týmu v zelených dresech pokračovala i v jeho oslabení. Pabiška s Davidem Výborným se zmocnili kotouče ve středním pásmu. Kapitán Boleslavi se neukvapil, naznačil střelu, ještě si popojel a trefil se mezi nohu a vyrážečku přesouvajícího Vošvrdy.

Vstup do třetí třetiny byl ze strany vedoucího celku pochopitelně opatrnější. Jenže Tygrům v ní chyběla patřičná dravost a chuť s nepříznivým stavem něco udělat. Will si zachytal jen v oslabení, jinak otěží zápasu se i v posledním dějství pevně ujali domácí hokejisté. Liberec se nemohl dostat do hry, Boleslav dokázala kontrolovat puk v útočném pásmu.

Oproti předcházejícím třetinám bylo v závěru utkání šancí pomálu. Když už přišla, byl z ní gól. Přečíslení výborně zužitkoval Kafka, jenž si počkal na vhodný moment, aby přihrál Davidu Vrbatovi a ten dával do zcela odkryté brány už na 7:3. Klid boleslavských hráčů dokumentovalo odmítnutí účasti v šarvátce, kterou se snažil vyvolat Štich. Mladá Boleslav byla v zápase jednoznačně lepší a naprosto po zásluze tak zvítězila.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Venku jsme chtěli urvat nějaké body, což se nám nepovedlo, a proto jsem rád, že jsme to doma hned napoprvé zvládli. S Libercem je to takové derby. A má vynikající mužstvo. Naši hráči předvedli velmi dobrý výkon, zaslouží si pochvalu. Vyrovnali se soupeři v rychlosti myšlení, které je v extralize přece jen trochu vyšší. Výhru samozřejmě nepřeceňujeme. Víme, že jsou to pro nás první body.

Milan Černý, Bílí Tygři Liberec: Nechci snižovat výkon soupeře, ale porazili jsme se sami. Třikrát jsme byli ve vedení a pokaždé jsme nechali soupeře srovnat. Důvodem byla nekázeň a nedůraz.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.