BK MLADA BOLESLAV
12. 4. 2013 | David Bohata

Tygři dostali napráskáno! Boleslav se stále důrazně hlásí o extraligu

BAR9, pátek 12. 4. 2013
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Poslední návštěva Mladé Boleslavi se trávila Tygrům nelehce. A po dalším výletu do města automobilů tomu nebude jinak. Laxní přístup hráčů Liberce, špatná obrana a především výborný výkon Bruslařů po celou dobu zápasu rezultoval v nevídané sedmigólové vítězství Boleslavi a nejjednoznačnější výhru letošní baráže. Přitom Liberec před nedávnem na svém ledě obdobně zničil Olomouc.
Ml. Boleslav: Valent – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Nouza, Výborný, Pabiška – Kafka, Vrbata, Hrdel – Jiránek, Pitule, Ondřej
Liberec: Schwarz (38. Vošvrda) – Čakajík, Derner, Štich, Čutta, Výtisk, Šimek, Jánošík, Kajínek – Duda, Nedvěd, Víšek – Pospíšil, Bulík, Špaček – Kudrna, Filippi, Bulíř – Galamboš, Bortňák, Vantuch
Branky a nahrávky: 8. Chaloupka (Pabiška, Výborný), 10. Nouza (Koudelka), 33. Pojkar (Výborný, Nouza), 38. Mikulík (Koudelka, Chaloupka), 53. Jindra (Koudelka, Mikulík), 54. Němeček (Toman, Výborný), 60. Vrbata. Rozhodčí: Lacina, Husička – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:8, navíc Kasík (MBL) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4120. Střely na branku: 39:24.

Fotogalerie

Komentář

Liberec se do Mladé Boleslavi vydal s dva týdny starou vzpomínkou, a to vzpomínkou nepříjemnou. A bylo to na něm v první třetině vidět. Krom dvou závarů před Valentem Tygři v prvé třetině nevymysleli zhola nic. Domácí navíc dobře napadali. Výsledkem toho byla první branka zápasu. David Výborný získal pro svůj tým útočnou třetinu, natlačil se před bránu, kde však ve zhuštěném prostoru neuspěl. Touš se dostal na modrou čáru, odkud ho Petr Chaloupka vysokým nahozením dopravil až do sítě.

Bruslaři dostávali od necelistvé obrany soupeře hodně prostoru k rychlým přechodům do útočné třetiny. Jeden takový skončil brankou. Martin Koudelka, byť se k němu zezadu blížil protivník, nevyhodil kotouč po mantinelu a neodjel střídat. Zastavil se, podíval se, a krásnou přihrávkou našel do úprku sprintujícího Tomáše Nouzu. Ten samostatný únik zakončil rychlou střelou mezi Schwarzovy betony.

Obraz hry se ve druhé periodě příliš nezměnil. Liberečtí byli vidět jen při přesilových hrách. Výjimku tvořil Urban, jenž však po chybě Tomana a neohroženém postupu na samotného Valenta netrefil bránu. Pak už na ledě řádila výhradně zelená vlna. Třetímu úspěchu Středočechů předcházel nepřesně zakončený únik Výborného, jenže v následné situaci dostal David Pojkar přihrávku na levý kruh, kde napřáhl k bombě, která nejdřív rozezněla vzdálenější tyč a pak dala domácím důvod k radosti.

Kasík krátce nato prokázal sokolí zrak; diagonála od modré nezastihla Vrbatu stoprocentně připraveného, a tak se střela do odkryté brány nekonala. Témuž hráči se zakončení z “voleje“ později povedlo. Kus pryže se od zadního hrazení odrazil na brankovou čáru, kde se ho zmocnil Pabiška, avšak další branku nepřidal. To se povedlo až Milanu Mikulíkovi, úspěšně zakončujícímu přečíslení 2 na 1 při vlastní početní výhodě. Tento moment znamenal konec zápasu pro Marka Schwarze, jenž ve ŠKO-ENERGO Aréně znovu nedochytal celý zápas. Jeho post zaujal Tomáš Vošvrda.

Vědoma si svého náskoku, netlačila se Mladá Boleslav v poslední části utkání tolik dopředu. Navíc k tomu vinou své nedisciplinovanosti neměla tolik příležitosti. V prvních sekundách ještě Demel a zakončující Mikulík vystrašili Vošvrdu, pak na oslabeného soupeře zkusil vyzrát Liberec. Ale marná snaha. Využitou přesilovou hru si připsali domácí. Josef Jindra tělem odmítl obránce v bílém a trefil se nad vyrážečku klečícího Vošvrdy.

Čtvrtý gól vstřelený boleslavským obráncem vyplynul z další přesilovky Bruslařského klubu. Roman Němeček se s ničím nepáral, napřáhl od modré a propálil maskovaného muže v brankovišti. Takřka vyprodaným stadionem se nesly mexické vlny spokojených diváků, kteří viděli bezchybný výkon svých svěřenců po celých 60 minut. Jako desert na konec přidal sedmou branku David Vrbata. Tváří v tvář brankáři po povedené kličce do forhendu zasouval puk do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Hráli jsme zodpovědně. I když jsme udělali pár malých chyb, Michal Valent to potom uhasil. Chtěl bych ocenit to, že i za stavu pět nula jsme pořád hráli naši hru, neopouštěli jsme naši taktiku. V této části zápasu už to bylo trochu jiné, protože soupeř ztrácí vůli. Proměňovali jsme šance, hráči si tak zvedli střelecké sebevědomí.

Milan Černý, Bílí Tygři Liberec: Je to pro nás černý den. Začali jsme špatně. Dostali jsme rychle dva laciné góly. U toho prvního jsme nebyli schopni zblokovat střílejícího obránce, u druhého jsme nechali hráče za obranou. Pak jsme se dostali pod psychický tlak, otevřeli jsme hru a z toho plynuly další góly. Myslím, že fanouškům dlužíme omluvu. Na domácí zápasy i v této nepopulární soutěži chodí. Zaslouží si, aby se v Liberci hrála extraliga.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.